Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mar 2008 - Anul XIII, nr. 68 (3749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mureşan: Dacă ar depinde de mine, aş decide continuarea meciului Rapid-Steaua din minutul 73

Vineri, 21 Martie 2008 (16:40:18)


Preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat că este dezamăgit de decizia luată de centralul Alexandru Deaconu, de a întrerupe meciul Rapid - Steaua, adăugând că el ar hotărî continuarea partidei din minutul 73, fără spectatori, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  "Ceea ce s-a întâmplat e regretabil, e trist, chiar oribil. Din păcate, e o tendinţă în fotbalul românesc prin care o anumită parte din aşa-zişii spectatori vin la stadion cu alte gânduri decât cele de a urmări un spectacol fotbalistic şi pentru a-şi susţine echipa proprie. Vin ca să creeze turbulenţe şi să distorsioneze chiar şi rezultelele unor partide care s-au jucat corect în teren şi incorect în tribune. În acelaşi timp, sunt convins că Rapid a făcut tot ceea ce i-a stat în putinţă din punct de vedere organizatoric pentru a nu se ajunge în această situaţie. Sunt foarte multe discuţii pe acest subiect, sunt foarte multe speculaţii la modul cum au ieşit jucătorii Stelei, la modul în care Lovin l-a incitat tot timpul pe arbitru. Dacă ar depinde de mine, aş da continuarea partidei din minutul 73, dar fără spectatori", a spus Mureşan.

Oficialul clujean a afirmat că arbitrul a luat decizia regulamentar. "Esenţa e una singură: arbitrul a fost lovit cu o brichetă metalică în cap, brichetă care există la observatorul partidei, pentru că m-am interesat. S-a atras atenţia spectatorilor să nu mai arunce, arbitrul a avut totală acoperire regulamentară. Avea dreptul să întrerupă partida şi a făcut-o. Din păcate, acest lucru pe noi ne dezavantajează, pentru că era o partidă ca şi câştigată de Rapid. În lupta pentru titlu eram noi avantajaţi. Acest lucru nu trebuie să ne facă să fim orbi, să fim incorecţi. Trebuie dat exemplu negativ de acum încolo mulţi ani. Rapidul a jucat mai bine, a meritat să conducă cu 1-0 şi să câştige partida. Probabil se va ajunge la 3-0 în favoarea Stelei", a spus el.

Mureşan a vorbit despre ajutorul dat echipei Steaua până acum de către arbitri. "În acelaşi timp, nu pot să nu remarc faptul că după ce Steaua a pierdut la Iaşi, acelaşi personaj pitoresc de la Steaua a spus că va apăsa pe toate butoane şi va face tot ce îi stă în puteri ca Steaua să ia campionatul. A urmat partida noastră din Ghencea unde Tudor s-a făcut de râs pentru trei vieţi, s-a compromis total ca arbitru. Am pierdut nemeritat, cu ajutorul arbitrilor. A urmat meciul cu Unirea Urziceni, unde s-a întâmplat la fel. Şi acum, al treilea meci, care se câştigă cu ajutorul arbitrilor, în ghilimele, dar provocat de spectatori. Aici, arbitrul are acoperire regulamentară. Am înţeles că Deaconu a fost în această dimineaţă la medic să-şi facă un examen medical, având un hematom, un cucui în termen populari. Arbitrul este suveran să ia astfel de decizii. Este trist, nu ne convine, dar trebuie să recunoaştem că nu e normal să se întâmple aşa ceva", a comentat el.

Iuliu Mureşan a subliniat că finanţatorul Stelei "este genul de om care îţi dă azi şi te toarnă mâine sau peste şapte ani, te dă în gât". "Deaconu avea trei posibilităţi, nu ştiu dacă a luat-o pe cea mai bună. Nu e corect pentru fotbal şi pentru stabilirea ierarhiei în clasament. Totul depinde numai de noi, avem şase puncte avans. Noi trebuie să câştigăm nouă partide din cele zece care au rămas", a declarat Mureşan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele CFR Cluj spune că, în cazul unei victorii a Rapidului, CFR ar fi fost campioană în proporţie de 90 la sută. "Am auzit că şi Băsescu s-a antepronunţat. A zis că Deaconu a procedat corect. Ce să mai spunem noi? E un rezultat nedrept pentru jucătorii Rapidului, care nu au nici o vină. E nedrept şi pentru noi. Au fost trei decizii împotriva noastră şi acum există pericolul ca Steaua să ne ajungă. Dacă meciul s-ar fi terminat cu victoria Rapidului noi am fi fost 90 la sută campioni. Aşa avem emoţii, trebuie să ne concentrăm în continuare, să nu lăsăm Steaua să se apropie de noi", a spus Iuliu Mureşan.

Antrenorul Ioan Andone a declarat că fanii care au aruncat cu obiecte în teren au preluat obiceiurile din alte campionate. "Păcat că încercăm să copiem lucrurile rele. Ei caută să imite ce se întâmplă în Italia, în Spania. În Anglia s-au potolit acum pentru că efectiv te arestează. Şi declaraţiile, războiul psihologic, mediatizarea fac rău. Ar trebui să se vorbească mai mult de fotbal. Să discutăm de calităţile unui jucător, de familia lui, de sisteme de joc. Ar trebui să căutăm să uităm aceste incidente. Trebuie să ne concentrăm pentru meciul de la Iaşi şi să ne întoarcem cu trei puncte. Nu am vorbit cu Mircea Rednic în ultimul timp. Eu am problemele mele, el le are pe ale lui şi ne lăsăm în pace. Dar el nu e genul de om care să cedeze uşor", a spus Andone.

Comentând incidentele de la meciul Rapid - Steaua, jucătorul Manuel Jose a afirmat: "Nu am văzut niciodată aşa ceva. Niciodată nu s-a întâmplat aşa ceva în Portugalia. Oricum, contează doar ce facem noi".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mureşan: Dacă ar depinde de mine, aş decide continuarea meciului Rapid-Steaua din minutul 73.
 Vizualizări articol: 584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mureşan: Dacă ar depinde de mine, aş decide continuarea meciului Rapid-Steaua din minutul 730.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de berbecuţ 1 berbecuţ de cel puţin 25 – 30kgsare grunjoasă3 linguri piper măcinat (alb, negru, roşu)10 căţei pisaţi de usturoi 100g boia în amestec dulce-iute3 linguri seminţe pisate de coriandru  După tăiere, curăţaţi berbecuţul de... Citeşte