Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mar 2008 - Anul XIII, nr. 68 (3749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Planurile Ford la Automobile Craiova prevăd aducerea unor furnizori de componente

Vineri, 21 Martie 2008 (14:07:47)

Planurile Ford la Automobile Craiova prevăd aducerea unor furnizori de componente şi piese de schimb pentru autovehicule, ceea ce va reprezenta inclusiv o garanţie pentru menţinerea locurilor de muncă, a declarat, vineri, premierul Călin Popescu Tăriceanu.
  El a arătat că preluarea Automobile Craiova de către Ford va permite fabricii să crească volumul de activitate şi nivelul veniturilor obţinute din producţie, având posibilitatea să garanteze viitorul întreprinderii şi locurile de muncă.

"Când am preluat mandatul de prim-ministru ştiam că rezolvarea problemelor de la Automobile Craiova va fi o treabă dificilă, dar am dorit de la început să găsim o soluţie care să asigure viitorul întreprinderii. Pentru mine e evident că o ţară ca România are nevoie de centre industriale puternice", a spus Tăriceanu.

Directorul general al Ford Europa, John Flemming, preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu au vizitat secţia de producţie de la Automobile Craiova, înaintea ceremoniei de semnare a documentelor prin care compania americană Ford a preluat fabrica de automobile.

Transferul de acţiuni prin care Ford a preluat un pachet de 72,4% din capitalul Automobile Craiova a fost operat miercuri seara, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) încasând suma de 57 milioane euro, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX vicepreşedintele AVAS Laszlo Gyerko.

Gyerko, vicepreşedintele AVAS pe probleme de valorificare şi membru al comisiei de privatizare a Automobile Craiova, a precizat că fondurile de 57 de milioane de euro - reprezentând plata acţiunilor companiei preluate de Ford - au fost transferate, miercuri seara, din contul escrow în cel al instituţiei.

În ceea ce priveşte suma de 27 de milioane de euro, considerată de Comisia Europeană ca fiind un ajutor de stat acordat ilegal companiei Automobile, vicepreşedintele AVAS a menţionat că termenul de plată nu a fost încă stabilit.

Pachetul de 72,4% din capitalul social al Automobile Craiova deţinut de stat, prin AVAS, a fost înregistrat, miercuri, în proprietatea Ford de către Depozitarul Central al Bursei de Valori Bucureşti, unde sunt tranzacţionate titlurile companiei.

Contractul de privatizare a fost semnat în luna septembrie 2007, producătorul american angajându-se, printre altele, la investiţii directe de 675 milioane euro pentru modernizarea fabricii şi la suplimentarea numărului de angajaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Planurile Ford la Automobile Craiova prevăd aducerea unor furnizori de componente .
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Planurile Ford la Automobile Craiova prevăd aducerea unor furnizori de componente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de berbecuţ 1 berbecuţ de cel puţin 25 – 30kgsare grunjoasă3 linguri piper măcinat (alb, negru, roşu)10 căţei pisaţi de usturoi 100g boia în amestec dulce-iute3 linguri seminţe pisate de coriandru  După tăiere, curăţaţi berbecuţul de... Citeşte