Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2008 - Anul XIII, nr. 22 (3703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

UniCredit lansează o platformă comună pentru efectuarea plăţilor în euro, disponibilă şi în România

Luni, 28 Ianuarie 2008 (13:30:19)

Grupul UniCredit va pune la dispoziţia clienţilor companii europene o platformă comună pentru efectuarea plăţilor în euro, măsura, intrată în vigoare de luni şi care se aplică şi României, făcând parte din procesul de lansare, la nivelul Uniunii Europene, a zonei unice de plăţi în euro (SEPA).
  "În cadrul lansării zonei unice de plăţi în euro, începând de astăzi, grupul UniCredit va pune la dispoziţia celor peste 240.000 de clienţi companii din Europa o platformă comună pentru efectuarea plăţilor în euro. Astfel, transferurile transfrontaliere în Europa vor fi efectuate după standarde mai clare, vor fi mai sigure şi mai eficiente. Existenţa SEPA va simplifica centralizarea conturilor naţionale prin consolidarea acestora într-un cont central", se arată într-un comunicat al UniCredit.

În acelaşi timp, costurile aferente unei reţele extinse de conturi se vor reduce considerabil şi se va putea observa o îmbunătăţire clară a activităţilor legate de administrarea şi planificarea lichidităţilor, informează UniCredit.

"Banca UniCredit Ţiriac joacă un rol direct şi activ în zona unică de plăţi în euro, dat fiind faptul că unul dintre reprezentanţii săi, Roxana Anescu, director de operaţiuni, este membru al Consiliului European de Plăţi (European Payments Council) în Comitetul de Administrare a Schemelor SEPA, având responsabilităţi directe în cadrul procesului de aderare la SEPA de către bănci şi în gestionarea ulterioară a acestor scheme (credit transfer, debit direct)", se spune în comunicat.

Zona SEPA include 31 de ţări, iar proiectul va înlocui complet sistemele naţionale de plăţi ale băncilor din 2010.

UniCredit mai oferă clienţilor o soluţie care permite fiecărei companii care derulează operaţiuni transfrontaliere să îşi administreze toate conturile printr-un singur punct de intrare, denumită EuropeanGate, serviciul urmând să fie lansat în România în luna februarie.

Serviciul centralizat EuropeanGate poate fi accesat din orice locaţie autorizată şi ajută clienţii companii la gestionarea întregului volum de tranzacţii de plăţi pentru Europa printr-o singură unitate.

Prin intermediul EuropeanGate, clienţii companii ai UniCredit pot deja să proceseze note de debit transfrontaliere, o facilitate care va fi disponibilă prin SEPA abia spre sfârşitul anului 2009.

UniCredit Ţiriac Bank, parte a grupului UniCredit, avea, la 30 septembrie 2007, active totale de 3,3 miliarde de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UniCredit lansează o platformă comună pentru efectuarea plăţilor în euro, disponibilă şi în România .
 Vizualizări articol: 466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UniCredit lansează o platformă comună pentru efectuarea plăţilor în euro, disponibilă şi în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei