Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2008 - Anul XIII, nr. 22 (3703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mieii şi porcii ar putea fi tăiaţi tradiţional de Paşti şi de Crăciun

Luni, 28 Ianuarie 2008 (16:48:52)

Autorităţile sanitar-veterinare din România solicită Comisiei Europene o derogare de la regulamentul privind sacrificarea animalelor, potrivit căreia mieii şi porcii să fie sacrificaţi tradiţional, fără asomare, de Paşti şi de Crăciun, transmite corespondentul MEDIAFAX. 
  Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Radu Roatiş, a declarat, luni, la Alba Iulia, într-o conferinţă de presă, că România solicită forurilor europene o derogare de la regulamentul european privind bunăstarea animalelor, astfel încât sacrificarea porcilor, de Crăciun, şi a mieilor, de Paşti, să se facă în mod tradiţional, fără asomarea animalelor înainte de înjunghiere.

Roatiş a spus că solicitarea autorităţilor române prevede câte o perioadă de şase zile în timpul celor două sărbători în care să nu se aplice regulile europene privind asomarea.

Potrivit sursei citate, aceste propuneri vor fi prezentate de ANSVSA Comisiei Europene, urmând ca aceasta să aprobe sau nu derogările cerute. El a spus că principalul motiv pentru care sunt cerute aceste derogări este că în perioada Crăciunului şi Sărbătorilor de Paşti există un număr mult prea mare de animale care sunt sacrificate şi care ar trebui asomate înainte de înjunghiere.

Întrebat de ce România nu a putut solicita de la început o derogare privind sacrificarea animalelor ca în cazul coridelor din Spania, preşedintele ANSVSA a spus că normele europene privesc astfel de excepţii doar în cazurile sacrificărilor rituale şi sportive, nu şi în cazul celor tradiţionale. Radu Roatiş a explicat că în această situaţie România are două soluţii pentru rezolvarea problemei sacrificărilor tradiţionale, respectiv solicitarea modificării regulamentului european în domeniu sau obţinerea unei derogări pentru sacrificarea tradiţională a animalelor în anumite perioade.

Roatiş a atras atenţia că în prezent proprietarul de animale are obligaţia să respecte acest regulament european privind asomarea animalelor putând fi pasibil, în caz contrar, de amenzi contravenţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mieii şi porcii ar putea fi tăiaţi tradiţional de Paşti şi de Crăciun.
 Vizualizări articol: 503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mieii şi porcii ar putea fi tăiaţi tradiţional de Paşti şi de Crăciun0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei