Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2008 - Anul XIII, nr. 22 (3703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL va iniţia o moţiune simplă, la Camera Deputaţilor, pe tema taxei de primă înmatriculare

Luni, 28 Ianuarie 2008 (14:00:44)


Preşedintele PDL Emil Boc a anunţat, luni, că formaţiunea democrat-liberală va iniţia o moţiune simplă în noua sesiune parlamentară, la Camera Deputaţilor, pe tema taxei de primă înmatriculare, prin care va solicita anularea acesteia şi restituirea banilor cetăţenilor, fără a mai apela la instanţă. 
  „PDL va iniţia o moţiune simplă, la Camera Deputaţilor, pe tema taxei de primă înmatriculare. Vom cere anularea taxei şi restituirea taxei pentru cei care au achitat-o, fără procese şi fără apelarea în instanţă”, a declarat liderul PDL, Emil Boc, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional.

El a menţionat că această moţiune simplă va fi depusă în sesiunea care începe lunea viitoare, la Camera Deputaţilor, şi va fi semnată de 50 de deputaţi ai PDL.

Boc a declarat că, deşi până în acest moment PDL nu discutat cu nici un alt partid privind susţinerea acestui demers, speră să „se găsească susţinere politică şi de la alte formaţiuni politice, pentru ca Guvernul să fie obligat, în temeiul acestei moţiuni, să renunţe la taxă şi să o restituie voluntar, fără a se mai apela la justiţie".

Referindu-se la taxa de mediu instituită de Executiv, Emil Boc a arătat că această taxă este „ilegală şi imorală”.

„Este ilegală pentru că este în contradicţie cu directivele europene, existând un temei juridic pentru ca această taxă să fie returnată fără ca cetăţenii să acţioneze statul în instantă. Şi este imorală pentru că nu e compatibilă şi nu realizează un echilibru între nivelul de trai şi cuantumul taxei”, a precizat Boc.

Acesta a mai arătat că PDL formulează aceste cereri întrucât dezbaterile din ultima vreme au demonstrat duplicitatea Guvernului, iar impunerea acestei taxe de mediu reprezintă „o bâlbă a Guvernului, prin care se urmăreşte aducerea de bani la Guvern pentru folosirea lor în scop electoral”.

„Nu are nici un fel de coerenţă şi logică această taxă. Nu facem acest demers doar în termeni populişti pentru că este un subiect la ordinea zilei. Considerăm că avem temeiul politic şi moral pentru a merge înainte cu acest demers”, a declarat Emil Boc.

Procedura de recuperare a taxei auto va fi reglementată, probabil, şi prin normele de aplicare a noilor valori, iar statul nu va introduce bariere administrative pentru a împiedica proprietarii de maşini să solicite restituirea unei părţi din sumele achitate, a declarat, duminică, şeful DAE, Adrian Ciocănea.

"Statul român nu va introduce niciun fel de bariere administrative pentru a împiedica cetăţenii să îşi exercite drepturile, în cazul în care aceştia vor dori să recupereze o parte din taxă. Din statistici se pare că puţine vor fi diferenţele în senul negativ, se discută despre diferenţa de taxă, nu despre întreg cuantumul", a afirmat şeful Departamentului guvernamental pentru Afaceri Europene (DAE), într-o conferinţă de presă susţinută, duminică, la Palatul Victoria.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL va iniţia o moţiune simplă, la Camera Deputaţilor, pe tema taxei de primă înmatriculare .
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL va iniţia o moţiune simplă, la Camera Deputaţilor, pe tema taxei de primă înmatriculare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei