Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2008 - Anul XIII, nr. 22 (3703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Autorităţile locale vor primi sprijin financiar pentru înfiinţarea unor microabatoare

Luni, 28 Ianuarie 2008 (18:03:27)


Autorităţile locale din zona rurală vor primi sprijin financiar în cadrul unui amplu program pentru înfiinţarea unor săli de tăiere a animalelor, a anunţat, luni, la Alba Iulia, preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş, citat de corespondentul MEDIAFAX.
  Roatiş a declarat, într-o conferinţă de presă, că a discutat cu ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş, despre dezvoltarea unui program prin care consiliile locale să poată accesa fonduri pentru realizarea unor unităţi de tăiere care să deservească comunitatea în cazul unor sacrificări de necesitate.

El a spus că de multe ori proprietarii de animale din zonele rurale sunt nevoiţi ca, în cazul în care un animal se accidentează, să-l transporte la zeci de kilometri distanţă pentru a fi sacrificat într-un abator autorizat. Potrivit lui Roatiş, în această situaţie proprietarul animalului pierde foarte mult din preţul acestuia pentru transportarea într-un abator autorizat.

Potrivit preşedintelui ANSVSA, micile unităţi de tăiere înfiinţate în comune vor rezolva tocmai aceste probleme venind în sprijinul crescătorilor de animale.

Preşedintele ANVSA a adăugat că aceste unităţi vor ţine sub control şi problema materialului de risc, respectiv măduva spinării provenită de la bovine, care va fi depus în containere speciale şi dus în unităţi de neutralizare şi incinerare.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Radu Roatiş, s-a aflat într-o vizită de lucru în judeţul Alba. El a avut o întâlnire cu aproximativ 250 de fermieri, producători agricoli şi crescători de animale din judeţ, cărora le-a prezentat rezultatele ultimelor negocieri în domeniul sanitar-veterinar avute cu comisarii pentru agricultură ai Uniunii Europene şi ultimele acte normative sau ordine emise în acest sector, precum şi modul de aplicare a prevederilor acestora în teritoriu.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a avut şi deplasări în judeţ în mai multe localităţi şi a vizitat câteva unităţi de producţie din sectorul agricol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile locale vor primi sprijin financiar pentru înfiinţarea unor microabatoare.
 Vizualizări articol: 527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autorităţile locale vor primi sprijin financiar pentru înfiinţarea unor microabatoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei