Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2008 - Anul XIII, nr. 22 (3703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şi PSD vrea ca Tăriceanu şi Isărescu să prezinte în Parlament un plan de ieşire din criza financiară

Luni, 28 Ianuarie 2008 (14:54:51)


Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că premierul Călin Popescu Tăriceanu şi guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, trebuie să se prezinte în faţa Parlamentului pentru a prezenta un plan pentru ieşirea din "criza financiară", respectiv politica BNR faţă de rata de schimb.
  Geoană a spus că ultimele evoluţii economico-financiare sunt îngrijorătoare, România aflându-se "într-un moment de cumpănă", în timp ce reacţia Guvernului este "una palidă".

Liderul PSD i-a solicitat premierului Călin Popescu Tăriceanu să se prezinte în faţa Parlamentului pentru a prezenta un plan concret pentru ieşirea din criza financiară şi pentru a explica "situaţia de recesiune economică" spre care, a apreciat el, se îndreaptă România.

Totodată, Geoană a afirmat că şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, trebuie să prezinte Parlamentului un raport cu privire la politica băncii centrale faţă de situaţia cursului leului.

Preşedintele PSD a apreciat că se impune ca preşedintele şi premierul să convoace o reuniune de criză, la care să participe, pe lângă reprezentanţi ai Guvernului, ai partidelor, ai BNR, şi reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor.

Geoană a mai spus că şi perspectiva bugetară pentru 2008 ar trebui revizuită, întrucât ipotezele pe care a fost construit bugetul au fost "pulverizate".

În 21 ianuarie, liderii PDL Emil Boc şi Theodor Stolojan au solicitat, prin intermediul unei rezoluţii, ca premierul Tăriceanu şi guvernatorul BNR Mugur Isărescu să vină în Parlament cu un program pentru redresarea "situaţiei economice dezastruoase" spre care se îndreaptă România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi PSD vrea ca Tăriceanu şi Isărescu să prezinte în Parlament un plan de ieşire din criza financiară.
 Vizualizări articol: 423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şi PSD vrea ca Tăriceanu şi Isărescu să prezinte în Parlament un plan de ieşire din criza financiară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei