Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2008 - Anul XIII, nr. 22 (3703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ţăranii îşi vor putea vinde în continuare produsele în pieţe, însă cu respectarea normelor de igienă

Luni, 28 Ianuarie 2008 (16:45:19)

Tăranii îşi vor putea vinde în continuare produsele tradiţionale în pieţe, însă cu respectarea strictă a normelor de igienă şi de trasabilitate a alimentelor, declară preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Radu Roatiş, a declarat, luni, la Alba Iulia, într-o conferinţă de presă, că ordinul 310, emis de Autoritate, a fost amânat pe perioada acestui an pentru ca, împreună cu Ministerul Agriculturii, ANSVSA să identifice posibilităţile de sprijinire a micilor producători.

"Autoritatea va fi cea care va urmări două chestiuni de la care nu vom face rabat, igiena şi trasabilitatea alimentului care va fi produs, două componente majore. Aceste alimente trebuiesc produse în condiţii de igienă şi de trasabilitate, ceea ce înseamnă că noi vom putea urmări acel produs - telemea, brânză de burduf, cârnăcior, care a fost produs într-o gospodărie sau o unitate de vânzare din aceasta mică, pe fir până la producător", a spus Roatiş.

Ordinul 301 al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor prevede normele sanitare, veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind procedurile de înregistrare a activităţilor de vânzare directă de produse primare, a activităţilor de vânzare cu amănuntul şi a activităţilor de fabricare a alimentelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţăranii îşi vor putea vinde în continuare produsele în pieţe, însă cu respectarea normelor de igienă.
 Vizualizări articol: 414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ţăranii îşi vor putea vinde în continuare produsele în pieţe, însă cu respectarea normelor de igienă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei