Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2008 - Anul XIII, nr. 22 (3703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Paul Păcuraru: N-am avut încă bucuria de a merge la DNA

Luni, 28 Ianuarie 2008 (20:13:34)

 Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a declarat, luni, că încă nu a avut "bucuria", de a merge la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), dar poate confirma că, în cazul său, nu există propunere, nu există faptă şi nici răsplată.

Păcuraru a precizat însă că urmează să meargă la Direcţia Naţională Anticorupţie.

"Este un subiect foarte interesant şi inedit, în care propunere nu există pentru că nu se poate confunda politeţea cu propunerea. Nu există faptă pentru că numirea domnului de la ITM Gorj este într-o totală legalitate, fiecare pas făcut respectă ceea ce prevede statutul funcţionarilor publici şi, nu întâmplător, şi în momentul de faţă postul este vacant. Iar în ceea ce priveşte răsplata, deşi au fost nominalizate trei societăţi, la o privire atentă nu e niciuna. Discutăm ca să discutăm", a declarat Păcuraru la finalul întâlnirii pe care a avut-o la minister cu reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii, ai sindicatelor, patronatelor, operatorilor privaţi şi ai Comisiei de Supraveghere a pensiilor private.

Ministrul Păcuraru, a adăugat că Dan Ilie Morega nu poate avea calitate de mituitor întrucât ei sunt colegi şi toate discuţiile dintre ei au fost ca între colegi de partid.

"Au mutat planul discuţiei colegiale într-un alt plan. Morega vorbea cu mine în calitate de coleg şi nu cred că i-a trecut prin cap că între noi ar putea fi o legătură care să intre sub incidenţa infracţiunii", a mai spus Paul Păcuraru.

Ministrul Muncii, liberalul Paul Păcuraru, declara, vineri, că a fost citat la DNA pentru săptămâna viitoare, fără a preciza data la care va fi audiat.

Paul Păcuraru preciza că a văzut referatul procurorului prin care cerea Preşedinţiei avizul pentru începerea urmării penale în ceea ce-l priveşte şi a susţinut cu tărie că respectivul document nu conţine practic nimic incriminator la adresa lui. Ministrul a mai spus că potrivit referatului, acuzaţia care i se aduce este aceea de aprobare tacită a unor posibile servicii oferite de liderul liberal din Gorj Dan Ilie Morega.

Păcuraru a susţinut că acuzaţia este desprinsă dintr-o înregistrare a unei convorbiri telefonice dintre el şi Morega în care liderul liberal gorjean îi spune: "Când fiul tău va tece prin Gorj spune-i să treacă pe la mine".

"Asta este tot ce au şi mă acuză de aprobare tacită", a adăugat ministrul Muncii, Paul Păcuraru.

Acesta a mai declarat că a arătat referatul procurorului către preşedinte mai multor jurişti, care au apreciat unanim că, presupunând că "toate acuzaţiile tendenţioase" ce se regăsesc în document ar fi adevărate, tot nu există elementele vreunei infracţiuni.

"În cazul meu înţeleg că este vorba de corupţie cu faptă zero şi prejudiciu zero. Să dea Dumnezeu ca în România corupţia să fie faptă zero şi să aibă prejudiciu zero", a adăugat Păcuraru.

El a precizat, în repetate rânduri, că, în afară de acest pasaj din convorbirea purtată cu Morega, "nu mai există nimic altceva incriminator" la adresa sa.

Totuşi, ministrul Păcuraru, care l-a calificat pe Morega drept "guraliv" la telefon, a precizat că într-o convorbire cu fiul său liderul liberal din Gorj s-ar fi oferit să-l ajute pe acesta în legătură cu un contract. Fiul ministrului, Mihnea Păcuraru, ar fi refuzat politicos oferta, anunţându-l pe Morega că respectivul contract a fost câştigat deja la licitaţie.

Ministrul Păcuraru a refuzat să dezvăluie valoarea contractelor obţinute în Gorj de firma fiului său, precizând că singurii bani încasaţi au fost pentru "şcolarizarea a 45 de persoane". Potrivit lui Păcuraru, unele dintre cursurile atribuite prin licitaţii "absolut corecte" fiului său nici nu s-ar mai fi ţinut, fiind amânate din cauza suspiciunilor de corupţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paul Păcuraru: N-am avut încă bucuria de a merge la DNA.
 Vizualizări articol: 790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Paul Păcuraru: N-am avut încă bucuria de a merge la DNA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei