Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2008 - Anul XIII, nr. 22 (3703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Indolenţă

Cărţi arse ca pe timpul Inchiziţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 3000 de cărţi de specialitate în agricultură au fost arse la comanda fostului şef al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Atanasă Nistor, actual angajat al Consiliului Judeţean Suceava.

Anunţul a fost făcut de prefectul de Suceava, Orest Onofrei, care a precizat că în cursul săptămânii trecute, angajaţi ai Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă, instituţie care şi-a desfăşurat activitatea în Casa Agronomului din Fălticeni, au reclamat faptul că, la ordinul lui Atanasă Nistor, au fost arse câteva mii de reviste şi cărţi de specialitate, dar şi diverse bunuri.

Onofrei a explicat că după retrocedarea Casei Agronomului din Suceava, toată biblioteca de specialitate aflate în această clădire a fost transferată la Casa Agronomului din Fălticeni.

„Printr-o Hotărâre de Guvern, clădirea Casei Agronomului din Fălticeni a fost dată în proprietatea Consiliului Judeţean Suceava, pe vremea când Atanasă Nistor era director al Direcţiei Agricole. Ulterior, Oficiul de Consultanţă Agricolă a contestat în instanţă această hotărâre, solicitând anularea ei”, a precizat Onofrei.

El a spus că instanţa a dat câştig de cauză Consiliului Judeţean Suceava, astfel încât în momentul de faţă Casa Agronomului Fălticeni a rămas în proprietatea aceste instituţii.

Prefectul a mai precizat că în clădirea Casei Agronomului îşi desfăşoară activitatea Oficiul de Consultanţă Agricolă, care avea îngrijă şi fondul de cărţi şi de reviste de specialitate.

 

Atanasă Nistor, comparat cu inchizitorul spaniol Torquemada

Orest Onofrei a arătat că biblioteca din Casa Agronomului Fălticeni conţinea aproximativ 3.500 de cărţi de specialitate. Dintre acestea, spune prefectul, doar 300 au reuşit să fie transferate la un liceu cu profil agricol din Fălticeni, iar restul ar fi fost trimise de Atanasă Nistor la reciclare.

Mai mult, Orest Onofrei a spus că tot din ordinul acestuia, revistele de specialitate, dar şi mai multe bunuri ale angajaţilor Oficiului de Consultanţă au fost scoase în curtea clădirii respective, unde li s-a dat foc.

„După o astfel de acţiune, domnul Nistor poate fi comparat cu marele inchizitor spaniol Thomás de Torquemada. Am înţeles că Atanasă Nistor nu mai lucrează în agricultură, dar este foarte grav că a ajuns să ardă cărţile de pe care poate şi el a învăţat. Se pare însă că le urăşte aşa de tare, că a început să le considere eretice. Şi exact ca pe vremea inchiziţiei, a ajuns să comande arderea cărţilor”, a declarat Orest Onofrei, care a mai adăugat că atitudinea lui Atanasă Nistor, ca actual angajat al Consiliului Judeţean Suceava, este total lipsită de profesionalism.

De asemenea, prefectul a precizat că nu înţelege de ce Atanasă Nistor nu a preferat ca respectivele cărţi de specialitate să fie donate instituţiilor de învăţământ cu profil agricol.

 

Nistor spune că toate bunurile aflate în Casa Agronomului erau abandonate

Contactat telefonic, Atanasă Nistor a declarat că respectivele cărţi erau abandonate în clădirea Casei Agronomului din Fălticeni.

El a precizat că în condiţiile în care clădirea era proprietatea Consiliului Judeţean, a trimis câţiva angajaţi pentru a face curăţenie.

„Aceştia nu au găsit pe nimeni acolo care să păzească acele cărţi, sau ce hârtii mai erau pe acolo. Erau abandonate şi nu aveau nici un stăpân. Mai mult, am înţeles că acele cărţi nu aveau valoare de inventar”, spune Nistor.

El a mai adăugat că Oficiul de Consultanţă Agricolă nu avea încheiat nici un contract de închiriere cu CJ Suceava, şi mai mult, nu a existat nici un inventar cu bunurile aflate în acea clădire.

„De doi ani, cei de la Consultanţă nu au mai trecut pe acolo şi nu au avut nici un contract de închiriere cu noi. Dacă exista un astfel de document, cu siguranţă îi informam înainte să luăm vreo decizie”, a mai spus Atanasă Nistor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cărţi arse ca pe timpul Inchiziţiei.
 Vizualizări articol: 2722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 5 voturi
Cărţi arse ca pe timpul Inchiziţiei4.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Interesul poarta fesul. trimis de
(28 ian 2008, 13:34:48
Or fi fost ceva interese daca s-a procedat asa.Poate este numai o motivatie pentru ceea ce nu s-a ars.Poti sa stii?

2.   Dupa mine potopul ! trimis de
(28 ian 2008, 13:40:41
La inceput a fost cuvantul, cartea este lumina cuvantului; asa s-a intamplat si cu agricultura romaneasca...cei ce nu au cuvant n-au nici carte.
3.   Autor trimis de
(28 ian 2008, 14:46:07
Asa sa distrus si agricultura unde se implica politicul se alege praful, priviti cimpurile nelucrate!!!!!
4.   INFRACTORUL trimis de
(28 ian 2008, 15:36:09
NISTOR ASTA E UN INFRACTOR BETIV. CUM SA II PLACA CARTEA CIND EL CITESTE DOAR ETICHETELE LA STICLE? A DISTRUS TOATA AGRICULTURA JUDETZULUI CIT TIMP A FOST LA DIRECITA AGRICOLA IMPREUNA CU ACOLITII LUI AJUTAT DE MIRZA. ACUM E ANGAJAT LA CONSILUI SI TOT ASA MAI DEPARTE. PINA CIND O SA LE MAI AUZIM NUMELE ACESTOR LEPRE COMUNISTE? NU MA MIRA CA VA SCAPA BASMA CURATA PENTRU CA SUCEAVA E IMBOLNAVITA DE CEI CA NISTOR. RUSINE BETIVULE.
5.   O FACE PE NEBUNUL... trimis de
(28 ian 2008, 17:49:20
posil sa fi ars niste ziare foarte vechi , iar cartile sa fie acum in cine stie ce biblioteca...doar un nebun ar fi ars niste carti atat de valoroase!SUNT FOARTE CURIOS SA VAD DACA VA FI TRAS LA RASPUNDERE PT FAPTA SA...PRESA SA-SI FACA DATORIA ...MACAR VOI...
5.1  RE: O FACE PE NEBUNUL... trimis de
(28 ian 2008, 17:58:42
pai cine sa il traga la raspundere pe bolshevicul asta de nistor? nu vezi..ca drept rasplata pt faptele bune lucreaza la CJ. L-a luat tatuca Mirza sub aripa doar cu stirea lui a facut faradelegi..ca Nistor era beat tot timpul si nu il ducea capul. nistor+ mirza + titi petre = infractori.
6.   Nu merge la biserica trimis de
(28 ian 2008, 19:45:27
...dar as merge sa pun niste vorbe bune cu diavolul daca sfinti nu mai aud .Sa arzi carti ? NU conteaza ...cartile in palaria mea nu se ard.Nici cele bosevice.Doamne prostia idiotului asta .Nu-l stie cineva sa-i traga un ****** cu ***** ?
7.   Ilustri oameni in functie trimis de
(28 ian 2008, 20:29:57
nu pot sa inteleg nici macar partial care a fost ideea, puteau sa fie cele mai inutile carti, sa fie tot fals, tot mai bine le ducea la un centru de reciclare, pentru 3500 de carti veneau oamenii si le luau singuri, ca sa nu mai vorbim de a fi donate celor ce ar avea nevoie de informatiile respective

dar nu, dam foc, facem fum, facem scrum. De asta avem nevoie de vot uninominal, sa nu cumva sa mai ajunga vreunul de asta in functie vreodata
8.   Rusine trimis de
(28 ian 2008, 21:43:07
Spune Mirza ce face acest ATANASA NISTOR la CJ PENTRU CE SEMNEAZA STATUL DE PLATA IN FIECARE LUNA,SAU PRIMESTE SALARUL PE CARD ,CA DOAR TOTUL E CONFIDENTIAL-RUSINE,CARATI-VAP NU VA DAU DISPARUTI-RUSINE.Sunt oameni capabili sa conduca ,dar sunt someri,fac cursuri de recalificare si stau cu diplomele in sertare,plecati de buna voie,ce a facut acest Atanasa la agricultura a baut pe banii statului si acum la fel,unde am ajuns cu asemenea inculti,au distrus tot.
9.   Carti arse ca pe timpul lui ...nistor trimis de
(28 ian 2008, 22:41:29
nu e vinovat nistor colegul meu activist p c r de profesie la comitetul jud. p c r suceava.probabil ca pentru activitatea depusa in aceasta calitate i s-au recunoscut meritele dupa 1989 cind afost promovat ca director la d. g. a. iar acum la consiliul judetian. ori-cum daca va intilniti cu acest pahiderm feritiva din calea lui treci-ti pe trotuarul ,vecin altfel riscati sa va ceara 10 lei,o votca mare , s-au sa va scuipe cu balele lui metafizice in caz ca i-l refuzati

9.1  RE: Carti arse ca pe timpul lui ...nistor trimis de
(28 ian 2008, 22:59:11
bai frate..da ai rupt limba romana. se vede ca ai facut scoala primara inca pe timpul lui stalin. GREU NENE CU EX-PRI-MARE AS-TA. ORI-CUM M-I-A PLA-CUT CO-MENTARIUL. BA-FTA.

PS. PENTRU ASTIA CARE SUNTETI REPETENTI LA GRAMATICA..TRIMITE TI MESAJE VOCALE..
10.   Halal consultanta trimis de
(28 ian 2008, 23:09:35
Ce consultanta agricola se acorda la Falticeni la acel centru care era tot timpul inchis iar pe inginerul Bruma nu il gaseai niciodata. Si unde tineau aia intr/o camera 3200 de carti? Domnilor ziaristi, coborati cu picioarele pe pamant si veniti si analizati situatia la fata locului, nu pe vorbe de campanie electorala. Acel Centru de consultanta functioneaza in cladirea cunoscuta de toti sub numele de Crama Nordic. Avem nevoie de consultanta dar trebuie sa ajungem la Suceava pt. ca cei de la judet nu-si verifica oamenii din teritoriu. Inainte, mai primeam de la statiune un buletin de avertizare pentru stropiri, cu indicare de substante, concetratii, dar la acest centru nu se mai face nimic si daca vrei sa ai livada fie ai o relatie la Statiunea de cercetare fie apelezi la domnul Costusevschi, de la asociatia pomicultorilor si iti spune cand sa dai substanta pe copac. Pacat ca cei care au scris articolul nu s-au documentat si la sediul Consultantei agricole din Falticeni.
11.   Fraierul trimis de
(28 ian 2008, 23:57:34
Eu nu-l cunosc pe acest caisa atanasa nistor. Dar daca voi spuneti ca e betivan de performanta, mai bine vindea fraierul cartile la un anticariat si isi mai cumpara un clondir de rachiu. Oricum atat il duce mintea, atat face. De unde nu-i nici Dumnezeu nu cere.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei