Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 ian 2012 - Anul XVII, nr. 14 (4919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proteste, pentru a şaptea zi la Universitate, în timp ce la Arcul de Triumf sunt 4.000 de membri USL

Joi, 19 Ianuarie 2012 (15:15:39)

Aproximativ 200 de persoane protestează, pentru a şaptea zi consecutiv, în Piaţa Universităţii, în timp ce, în paralel, la Arcul de Triumf s-au adunat în jur de 4.000 de participanţi la mitingul organizat de USL.

Manifestanţii au început să vină în Piaţa Universităţii după ora 13.00.

Potriviti situaţiei înregistrate până la ora 15.00 de Jandarmeria Bucureşti, în Piaţa Universităţii sunt aproximativ 200 de persoane, în timp ce la Arcul de triumf s-au adunat în jur de 4.000 de oameni, pentru protestul USL.

La fel ca şi în zilele trecute, manifestanţii scandează lozinci împotriva preşedintelui şi premierului, au steaguri şi bannere cu mesaje împotriva conducerii politice a ţării.

La faţa locului sunt pregătite să intervină trei echipaje SMURD şi două ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, în zona Intercontinental şi Ministerul Agriculturii şi în spatele fântânilor.

În paralel, acţiunea de protest a USL, denumită "miting pentru libertate", începe la ora 15.30, la Arcul de Triumf, de unde manifestanţii pleacă în marş pe Şoseaua Kiseleff, până în apropierea sediului Guvernului, unde rămân pentru miting până la 18.00.

Partidul Naţional Liberal, cel care a cerut autorizarea protestului, a anunţat că la marşul şi mitingul care au loc joi participă 10.000 de persoane din Bucureşti şi din provincie.

Senatorul PSD Olguţa Vasilescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că există "varianta" ca participanţii la mitingul organizat de USL între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei, între orele 15.30-18.00, să plece, ulterior, spre Piaţa Universităţii, pentru a se alătura manifestanţilor de acolo.

Vasilescu a subliniat că liderii USL nu se vor deplasa după miting în Piaţa Universităţii, având un program prestabilit.

Liderul PSD Constanţa, Radu Mazăre, a declarat, înainte de a pleca la Bucureşti pentru a participa la mitingul organizat de USL, că dacă protestatarii din Piaţa Universităţii îl vor chema va merge să îi salute şi să le spună că este "cu sufletul, cu dorinţa, cu credinţa alături de ei".

Vânzarea băuturilor alcoolice a fost interzisă, începând de miercuri şi până luni, pe distanţă de un kilometru de Piaţa Universităţii, din cauza protestelor, iar joi, restricţiile sunt extinse la Piaţa Romană, Piaţa Victoriei şi Parcul Herăstrău. Astfel, în perioada 18- 23 ianuarie, agenţii economici situaţi la o distanţă de minim un kilometru faţă de Piaţa Universităţii nu au voie să comercializeze băuturi alcoolice între orele 17.00 şi 24.00.

Protestele au fost declanşate săptămâna trecută, după demisia lui Raed Arafat, în semn de susţinere a fondatorului SMURD. Acţiunile de protest au continuat şi după decizia lui Raed Arafat de a reveni, începând de marţi, în funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

Bucureştiul a schimbat însă liniile pentru protestul de marţi seară de la Universitate. Huliganii de peluză, majoritari luni seară, au rămas aproape în totalitate pe dinafară, locul fiindu-le luat de tineri şi mai puţin tineri care, cu mesaje clare şi corecte, au credibilizat acţiunea civică.

Dacă, după o noapte de duminică de foc, protestul de luni seară a fost pentru mulţi doar un pretext pentru o nouă bătaie cu jandarmii, marţi şi miercuri seară huliganii, descurajaţi probabil şi de dosarele penale care le-au fost deschise în zilele precedente, au fost aproape absenţi, lăsând loc unei manifestaţii paşnice dar energice. Astfel, protestatarii au avut pe pancarte şi scandări teme punctuale precum justiţia, sănătatea, administraţia, taxele sau contractele dubioase pe care de-a lungul anilor presa le-a calificat drept acte de corupţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proteste, pentru a şaptea zi la Universitate, în timp ce la Arcul de Triumf sunt 4.000 de membri USL.
 Vizualizări articol: 552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proteste, pentru a şaptea zi la Universitate, în timp ce la Arcul de Triumf sunt 4.000 de membri USL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei