Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 ian 2012 - Anul XVII, nr. 14 (4919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La datorie

Unul dintre ultimii frizeri din anii ‘60, găsit mort la frizeria sătească în care lucra

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 68 de ani, frizer de la începutul anilor 1960, şi-a găsit sfârşitul acum două zile la locul de muncă, unde continua să profeseze deşi ieşise de mai mulţi ani de zile la pensie. Radu Constantinovici era un nume de care auziseră toţi locuitorii comunei Mălini, dar şi mulţi oameni din Fălticeni, foarte mulţi dintre ei fiindu-i şi clienţi de zeci de ani.
Bărbatul de 68 de ani avea deschisă o frizerie sătească, raritate în ziua de azi, în incinta Căminului Cultural din Mălini, unde lucra singur, însă după un program riguros. Marţi dimineaţă, un localnic venit la frizerie a făcut însă o descoperire macabră. Bătrânul frizer era în stare de inconştienţă, în interiorul frizeriei, ulterior personalul medical chemat la faţa locului constatând că acesta era decedat, probabil din cursul nopţii. S-a stabilit ulterior că Radu Constantinovici, cu domiciliul în Fălticeni, rămăsese peste noapte la frizerie, aşteptând, se pare, un transport de lemne pentru încălzirea spaţiului.
El era cunoscut cu afecţiuni cardiace şi pulmonare, cei care l-au cunoscut spunând că starea sa de sănătate se alterase vizibil în ultima perioadă.
Primarul comunei Mălini, Petru Nistor, ne-a mărturisit că acum câteva zile s-a tuns ultima oară la „nea Radu”.
„De când eram copil m-am tuns la el. Toată lumea îl ştia ca frizerul din Mălini, deşi, e drept, clientela sa din ultima perioadă era formată mai mult din oameni din generaţia sa. M-am tuns le el săptămâna trecută şi chiar mi-a spus că are 52 de ani de meserie şi e unul dintre puţinii frizeri care mai tunde franţuzeşte”, a spus primarul.
La rândul său viceprimarul Gheorghe Plăcintă a declarat: „De când se ştia a fost frizer, atât la Fălticeni, cât şi la Mălini. După Revoluţie a redeschis frizeria sătească de la Mălini, unde a continuat să lucreze şi după pensie”.
Spaţiul în care era deschisă frizeria aparţine primăriei, iar Radu Constantinovici avea autorizaţie pentru activitatea pe care o desfăşura. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unul dintre ultimii frizeri din anii ‘60, găsit mort la frizeria sătească în care lucra.
 Vizualizări articol: 3654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Unul dintre ultimii frizeri din anii ‘60, găsit mort la frizeria sătească în care lucra5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei