Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 ian 2012 - Anul XVII, nr. 14 (4919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cluj: Inscripţii obscene la adresa UDMR şi a comunităţii maghiare, pe clădiri din centrul oraşului

Joi, 19 Ianuarie 2012 (14:22:07)

Mai multe inscripţii obscene la adresa UDMR şi a comunităţii maghiare au apărut, miercuri, pe pereţii clădirilor unei străzi din centrul municipiului Cluj-Napoca, autorităţile declanşând cercetări pentru identificarea autorilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În cursul zilei de miercuri, persoane necunoscute au scris cu spray cu vopsea neagră, pe zidurile mai multor clădiri de pe strada Episcop Ioan Bob, situată în centrul municipiului Cluj-Napoca, "Afară cu ungurii din ţară. România românilor", precum şi mesaje obscene la adresa UDMR.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Cluj, Anca Purdea, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că poliţiştii au declanşat cercetări în acest caz pentru identificarea autorilor.

"Persoanele care au scris astfel de mesaje riscă sancţiuni contravenţionale. Poliţiştii au declanşat miercuri cercetări în acest caz", a spus Purdea.

Marţi seară, o altă inscripţie obscenă la adresa UDMR a fost scrisă cu spray cu vopsea neagră pe soclul statuii lui Matei Corvin din Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, anchetatorii stabilind că autorii sunt patru tineri care au fost amendaţi cu câte 200 de lei. Cei patru tineri, printre care şi o fată, ar fi membri ai galeriei de suporteri ai echipei de fotbal "U" Cluj.

Într-un comunicat transmis miercuri dimineaţă, reprezentanţii UDMR "condamnă cu fermitate actele de vandalism de marţi seară, arătând că protestele spontane sunt legitime, iar critica faţă de clasa politică îşi are locul în societate, dar este inacceptabil ca unii, folosindu-se de demonstraţii paşnice, să umilească o comunitate întreagă".

Primarul interimar al municipiului Cluj-Napoca, Radu Moisin, susţinea că juriştii instituţiei vor formula o plângere penală pentru distrugere faţă de persoanele care au scris mesajul obscen la adresa UDMR pe statuia lui Matei Corvin, afirmând că este vorba despre vandalizarea unui monument istoric
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cluj: Inscripţii obscene la adresa UDMR şi a comunităţii maghiare, pe clădiri din centrul oraşului.
 Vizualizări articol: 513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cluj: Inscripţii obscene la adresa UDMR şi a comunităţii maghiare, pe clădiri din centrul oraşului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei