Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 ian 2012 - Anul XVII, nr. 14 (4919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu: Consecinţa introducerii clasei pregătitoare - 20.000 de copii vor merge la şcoală

Joi, 19 Ianuarie 2012 (14:23:01)

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, joi, că una dintre cele mai importante consecinţe ale introducerii clasei pregătitoare în acest an este faptul că 20.000 de copii care nu ar fi beneficiat altfel de şcolarizare vor merge la şcoală.

Funeriu a declarat, joi, la Cluj-Napoca, la o întâlnire a inspectorilor şcolari cu atribuţii în învăţământul pentru limbile minorităţilor naţionale, că existenţa clasei pregătitoare va avea rolul unei perioade de tranziţie între grădiniţă şi clasa întâi, în cadrul căreia copiii "vor învăţa jucându-se", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Vreau să transmit un mesaj părinţilor. Consecinţa majoră a introducerii clasei pregătitoare în acest an este faptul că 20.000 de copii care nu ar fi mers într-un cadru şcolar vor merge în cadrul unei şcoli, deci va exista o creştere a oportunităţilor de învăţare pentru aceşti copii. Pe vechea legislaţie nu ar fi beneficiat de şcolarizare în acest an. În România, trecerea de la grădiniţă la şcoală era mult prea abruptă. Părinţii ştiu foarte bine că, la grădiniţă, copiii se jucau după care intrau la şcoală în clasa întâi într-un format foarte rigid. Existenţa clasei pregătitoare va face exact acest lucru: copiii vor avea o perioadă de tranziţie, vor învăţa jucându-se, tocmai pentru a le da cele mai bune pre-achiziţii pentru urmarea învăţământului ulterior", a afirmat Funeriu.

Acesta a adăugat că România are una dintre cele mai în vârstă populaţii şcolare care intră în învăţământul obligatoriu, în consecinţă, necesitatea introducerii clasei pregătitoare fiind absolut evidentă.

Ministrul Educaţiei a dat asigurări părinţilor că elevii "vor fi trataţi impecabil la începutul clasei pregătitoare", iar părinţii vor fi informaţi "cum probabil nu au mai fost niciodată până acum de către sistemul de învăţământ".

"Ministerul Educaţiei va comunica foarte curând inspectoratelor şcolare tot setul de metodologii pentru organizarea impecabilă a clasei pregătitoare. Întreg aparatul ministerului va face un efort de informare într-un mod care va fi foarte atent. Fiecare elev şi fiecare părinte va fi informat. Această măsură este luată cam târziu, clasa pregătitoare ar fi trebuit să fie introdusă acum 15 sau 20 de ani", a mai spus ministrul Educaţiei.

Funeriu a declarat că nu este absolut nicio problemă referitoare la organizarea clasei pregătitoare începând cu luna septembrie, "toată zvonistica lansată pe această temă fiind absolut falsă".

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, participă, joi, la Cluj-Napoca la o întâlnire de lucru a inspectorilor şcolari cu atribuţii în învăţământul pentru limbile minorităţilor naţionale. Întâlnirea cu tema "Oportunităţi şi perspective pentru învăţământul în limbile minorităţilor în contextul Legii Educaţiei Naţionale" este organizată de cabinetul secretarului de stat pentru învăţământ în limbile minorităţilor naţionale din cadrul Ministerului Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj.

La reuniune sunt prezenţi circa 80 de inspectori şcolari, dar şi vicepremierul Marko Bela şi prefectul de Cluj, Florin Stamatian.

Aproape o mie de persoane au semnat o petiţie online împotriva cuprinderii grupei pregătitoare în şcoală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu: Consecinţa introducerii clasei pregătitoare - 20.000 de copii vor merge la şcoală.
 Vizualizări articol: 556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funeriu: Consecinţa introducerii clasei pregătitoare - 20.000 de copii vor merge la şcoală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei