Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 ian 2012 - Anul XVII, nr. 14 (4919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAE: Am contestat raportul pe 2010 la Curtea de Conturi; în funcţie de rezultat mergem în justiţie

Joi, 19 Ianuarie 2012 (14:32:37)

MAE a precizat, joi, la solicitarea MEDIAFAX, că a contestat în termen legal raportul pe 2010 al Curţii de Conturi chiar la această instituţie, urmând ca în funcţie de rezultat să se adreseze instanţei.

"Ministerul Afacerilor Externe a contestat, în termen legal, raportul Curţii de Conturi privind activitatea ministerului în anul 2010. În prima etapă, contestaţia MAE se soluţionează de către Curtea de Conturi, ulterior, în funcţie de rezultat, MAE poate ataca în instanţă raportul Curţii de Conturi", a precizat ministerul fără a oferi nicio altă lămurire.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a declarat, la 10 ianuarie, că va contesta în instanţă raportul Curţii de Conturi în cazul instituţiei pe care o conduce.

"E vorba de nişte critici făcute şi la adresa MAE ca oricărei alte instituţii publice de Curtea de Conturi într-un raport, dar pe care îl contestăm inclusiv în justiţie", a spus Baconschi.

Curtea de Conturi nu a emis certificatul de conformitate pentru contul de execuţie a bugetului MAE pe anul 2010, instituţie la care a constatat, printre altele, acordarea abuzivă a indemnizaţiei de cifru de stat, dar şi că vorbitorii de italiană sau spaniolă au primit "spor de limbă rară", de 10% .

Curtea de Conturi a constatat în raportul pe 2010 şi că jumătate din cheltuielile făcute cu pavilionul României de la EXPO Shanghai, respectiv 10.488 mii lei, au fost pentru construcţia şi dotarea pavilionului Greenopolis, care a fost vândut apoi cu 1.425 mii lei, adică 13,59% din valoarea iniţială.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE: Am contestat raportul pe 2010 la Curtea de Conturi; în funcţie de rezultat mergem în justiţie.
 Vizualizări articol: 573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAE: Am contestat raportul pe 2010 la Curtea de Conturi; în funcţie de rezultat mergem în justiţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei