Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 ian 2012 - Anul XVII, nr. 14 (4919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproximativ 200 de profesori au protestat în faţa Prefecturii Buzău

Joi, 19 Ianuarie 2012 (15:55:39)

Aproximativ 200 de profesori din judeţul Buzău, afiliate la Sindicatul Învăţământului Preruniversitar, au protestat, joi, în faţa Prefecturii, acestora alăturându-li-se şi câteva zeci de trecători, liderii SIP anunţând că vor consulta cadrele didactice cu privire la declanşarea unei greve generale.

La protest erau aşteptate 350 - 400 de cadre didactice, însă în faţa Prefecturii Buzău s-au adunat aproximativ 200, acestora alăturându-li-se şi câţiva membri de sindicat de la CNSLR Frăţia, precum şi câteva zeci de trecători, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Protestatarii au strigat "Jos Guvernul", "Jos Băsescu" şi au purtat pancarte cu mesajele: "Hoţii", "Mitocanii, Corupţii, demagogii", "Piei Satană" sau "Jos Băsescu".

La un moment dat, unui profesor i s-a făcut rău, fiind preluat de medicii de la SMURD.

Profesorii au întocmit o listă cu zece revendicări pe care au înaintat-o prefectului de Buzău, Paul Beganu, cerându-i să o transmită Guvernului.

Liderii SIP Buzău au anunţat că vor strânge semnături pentru declanşarea unei grevei generale, consultarea cadrelor didactice din judeţ urmând să înceapă vineri.

Liderul SIP Buzău, profesorul Ion Dobre, a precizat că nu se cunoaşte data la care ar putea fi declanşată grevă generală, însă o astfel de măsură nu va putea fi pusă în practică în următoarea săptămână, întrucât nu vor putea fi parcurşi toţi paşii legali într-o astfel de situaţie.

Cadrele didactice buzoiene au primit autorizaţie de protest până la ora 16.00, însă mitingul s-a încheiat cu o oră mai devreme.

La ora transmiterii acestei ştiri însă a început un alt miting de protest la care participă câteva zeci de membri PSD şi simpatizanţi ai partidului. Ei scandează "Jos Băsescu", "Alegeri anticipate" şi au pancarte pe care scrie "România trezeşte-te", "Vreau alegeri anticipate, nu comasate".

Ei spun că vor protesta până la ora 17.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 200 de profesori au protestat în faţa Prefecturii Buzău.
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproximativ 200 de profesori au protestat în faţa Prefecturii Buzău0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei