Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 ian 2012 - Anul XVII, nr. 14 (4919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Machetă

Sucevenii pot să vadă în holul Consiliului Judeţean cum va arăta Cetatea de Scaun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O machetă a Cetăţii de Scaun a Sucevei aşa cum va arăta aceasta după restaurare şi reabilitare va fi expusă începând de astăzi în holul Consiliului Judeţean Suceava. Macheta a fost realizată de Muzeul Bucovinei şi poate fi văzută de toţi cei care sunt curioşi să ştie cum va arăta edificiul după finalizarea lucrărilor.
Directorul din Cadrul Consiliului Judeţean Suceava Dragoş Juravle a precizat că macheta va fie expusă în holul acestei instituţii până la finalizarea lucrărilor de reabilitare şi consolidare a cetăţii. El a precizat că macheta prezintă forma finală a Cetăţii, precum şi porţiunile de ziduri care vor fi reconstruite.
Proiectul de reabilitare şi consolidare a Cetăţii de Scaun are o valoare de aproape 14 milioane de euro şi a fost promovat, prin Programul Operaţional Regional, de către Consiliul Judeţean, în colaborare cu Primăria Suceava.
Proiectul de reabilitare a Cetăţii de Scaun presupune intervenţii de restaurare, consolidarea cetăţii, refacerea şi amenajarea căilor de acces, lucrări pentru asigurarea iluminatului exterior şi interior, intervenţii pentru amenajarea zonei de protecţie, precum şi reamenajarea şi construcţia utilităţilor anexe.

 

Zidul de Nord al Cetăţii de Scaun a Sucevei va fi refăcut în totalitate

Lucrările de reabilitare şi consolidare a Cetăţii de Scaun a Sucevei vor avea ca rezultat creşterea cu 13,26% a suprafeţei cetăţii, de la 4.404,7 metri pătraţi la 4.988,7 metri pătraţi, recuperarea spre folosinţă, prin închidere şi acoperire, a tuturor spaţiilor rămase descoperite şi supuse degradării, precum şi consolidarea cetăţii.
Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, ne-a declarat că în cadrul acestui proiect va fi reconstruit zidul de Nord al cetăţii. „De asemenea, trebuie spus că după finalizarea proiectului, un mare câştig va fi acela că Cetatea de Scaun a Sucevei va putea fi văzută şi din şanţul de apărare, care va fi deschis publicului”, a spus Ursu.  
Potrivit proiectului, la Cetatea de Scaun a Sucevei vor fi realizate lucrări pentru asigurarea accesului la utilităţi şi pentru a asigura accesul facil al vizitatorilor la monumentul istoric, inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi.
Nu în ultimul rând, pentru creşterea gradului de atractivitate a cetăţii, în perimetrul monumentului va fi realizat un spectacol de sunet şi lumini, unic în ţară, care va reda imagini cu personaje şi activităţi specifice perioadei medievale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii pot să vadă în holul Consiliului Judeţean cum va arăta Cetatea de Scaun.
 Vizualizări articol: 1463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Sucevenii pot să vadă în holul Consiliului Judeţean cum va arăta Cetatea de Scaun4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei