Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 ian 2012 - Anul XVII, nr. 13 (4918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


Băsescu tace, vorbeşte Luhan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce a terminat de sărbătorit şi Anul Nou pe stil vechi, Petru Luhan s-a aşezat în fotoliul de europarlamentar, a vorbit cu secretara să-i deschidă televizorul şi să butoneze până-i găseşte un film de desene animate cu Lolek şi Bolek. Şi tot butonând secretara aşa, a văzut domul Luhan că pe mai multe canale erau transmise imagini cu oameni adunaţi în diverse oraşe din ţară, oameni care scandau obscenităţi şi aveau un comportament neconform cu normele europene. Uitându-se mai atent la televizor, eurodeputatul Petru Luhan l-a văzut într-un colţ al ecranului pe preşedintele PNL, Crin Antonescu. Liderul liberal vorbea despre protestele de stradă din România şi spunea, printre altele, că „PNL îşi reafirmă intenţia ca împreună cu membrii săi şi oficial, ca organizator, să iniţieze acţiuni paşnice şi democratice de protest”.
Probabil că sonorul televizorului era dat la minim, iar domnul Luhan a citit pe buze spusele liberalului. Căci, ce a înţeles, se vede din comunicatul trimis luni seara ziarelor sucevene, comunicat intitulat „Ce doare mai tare: o piatră aruncată sau instigarea şi manipularea? Antonescu şi propaganda urii”. În comunicatul său, eurodeputatul Petru Luhan spune că: „Am asistat, siderat, duminică seara, la declaraţiile domnului Crin Antonescu. Televiziunile prezentau, într-o fereastră, imagini cu huligani cu feţe acoperite care aruncau cu pietre în forţele de ordine, distrugeau, incendiau chioşcuri şi maşini, iar în cealaltă fereastră, domnul Antonescu lansa un apel către simpatizanţii USL să se ralieze protestelor. Este inadmisibil ca, pe de-o parte, să ai pretenţia că eşti un lider politic modern, cu pretenţii la scaunul de Preşedinte al României, cu mii de voturi în spate şi, pe de altă parte, să instigi la acte de violenţă, cu bună-credinţă”.
Recunosc că nu am văzut intervenţia în direct a lui Crin Antonescu. Am citit-o, însă, în mai multe ziare. Dacă Antonescu nu s-ar fi delimitat categoric de actele de violenţă din timpul manifestaţiilor, fiţi siguri că anumite ziare ar fi dat cu el de pământ. Dar nu. Mesajul său a fost clar, că se alătură manifestanţilor paşnici. Nu celor violenţi, a căror acţiune o condamnă. Domnul Luhan a înţeles, însă, pe dos. Ca o scuză, eurodeputatul sucevean precizează, chiar la începutul comunicatului, următoarele: „Constituţia europeană garantează, la fel ca şi Constituţia României, dreptul cetăţenilor la liberă exprimare”. Deci, indiferent ce spune, Petru Luhan poate fi scuzat, pentru că are dreptul la liberă exprimare.
Să lăsăm, însă, gluma deoparte şi să trecem la finalul comunicatului, în care domnul Luhan este extrem de categoric: „Aceşti politicieni, care nu văd mai departe de interesul personal, trebuie să înţeleagă că puterea nu se câştigă prin manipulare, dezinformare sau instigare, ci prin alegeri democratice şi corecte. Cred cu tărie că acţiunile lor din aceste zile vor fi aspru condamnate de români, de acei români care muncesc, care îşi iubesc ţara şi care au încredere în viitor”. Cine dezinformează în toată această poveste? Trageţi dvs. concluzii.
Petru Luhan este tânăr. Un om de la care te aştepţi la altceva decât de la cei numiţi „baroni locali”. Din păcate, aşteptăm şi tot aşteptăm. Şi de la el, şi de la alţi politicieni la fel de tineri, de la putere sau din opoziţie.
Pentru actuala putere, situaţia din aceste zile este una extrem de sensibilă şi dificil de gestionat, din punct de vedere politic. Probabil, din acest motiv, preşedintele ţării tace, la fel ca şi liderii la vârf ai PD-L. S-a trezit, însă, să vorbească Petru Luhan. Care, ori încearcă să ne manipuleze, ori ne ia de proşti ori, scuzaţi-mi expresia, e prost de bubuie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu tace, vorbeşte Luhan.
 Vizualizări articol: 2274 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.47/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 15 voturi
Băsescu tace, vorbeşte Luhan4.5515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(18 ian 2012, 11:08:33
Aţi observat ( probabil) ca şi mine
Că împrumutul cineva-l face şi altcineva-l plăteşte
Eroul zilei : Plătitorul de taxe
El ( în final ) pentru asta buzunarele-şi goleşte

Fonduri&garanţii de Stat , Agenţii de Rating
Vor să ne-arate că se “mişcă” pe Piaţa Liberă
De fapt adevăru-i dureros de cinic
EI ÎŢI IAU , NICIODATĂ NU-ŢI OFERĂ !!!

Costurile tot mai mari cer garanţii tot mai mari
Plătitoru’ de taxe-i tot mai mic , tot mai mic
Imaginea-i potrivită ca o-nmormântare cu lăutari
“Ghici ghicitoarea mea” : cine va rămâne,la urmă..calic ?

2.   Avram....si manipularea...! trimis de
(18 ian 2012, 13:23:45
Mai Vrame, aveam pretentii la tine ca si formator de opinie...insa se pare ac aui murdarit numele biblic...existentional... Fii ma realist, iar daca nu esti, cauta alt ziara sa-ti arati talentul de 1Kelvin(- 273la QI ). Te rog in numele a mii de suceveni, care vor sa citeasca...adevarul...in ziarul respectat de toata lumea... te inploram...
A...sa nu uit...cred ca are Nistorescu...un locsor ptr tine, la Cotidianul de Mongolia...! salutare...
3.   As inclina spre a doua varianta trimis de
(18 ian 2012, 18:21:08
Dupa cum spunea un clasic in viata Luhan a ratat o ocazie sa taca din gura. Uneori in viata e bine sa taci si sa pari prost decat sa deschizi gura si sa inlaturi orice dubiu.
4.   Corect trimis de
(19 ian 2012, 10:45:11
Acest flacau nu doar ca e prost de bubuie dar e de un tupeu nesimtit de mare clasa.
"Aceşti politicieni, care nu văd mai departe de interesul personal..." - serios Luhane? Tu pe la Bruxelles pe acolo prin baruri numai de interesul tarii te preocupi.
Nu spune nimeni cum te-ai infiltrat "democratic" prin politica romaneasca, oricum, multa bafta la alegerile viitoare caci oamenii nu mai voteaza nulitati doar pentru ca-s vopsite in portocaliu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei