Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 ian 2012 - Anul XVII, nr. 14 (4919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Centenar

Două fălticenence au fost sărbătorite la împlinirea vârstei de 100 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două venerabile doamne din municipiul Fălticeni care au împlinit frumoasa vârstă de 100 de ani au fost felicitate ieri de primarul Vasile Tofan. Şeful executivului local s-a deplasat la locuinţele celor două sărbătorite pentru a le înmâna câte o diploma aniversară, un buchet de flori, alături de un tort cu inscripţia “100 de ani”, o sticlă de şampanie şi un cadou.
Cele două doamne şi-au aniversat centenarul în mijlocul celor apropiaţi, copii, nepoţi, strănepoţi, stră-strănepoţi. Aniversatele se numesc Emilia Lefter, născută pe data de 18 ianuarie 1912, şi Valeria Medeleanu, născută pe data de 4 ianuarie 1912. Primarul Vasile Tofan ne-a declarat: “Inedit este faptul că la începutul anului 2012 ne bucurăm să avem printre noi trei persoane care au atins vârsta de 100 de ani. Pe lângă cele două doamne pe care le sărbătorim astăzi, în cartierul Ţarna Mare trăieşte domnul Gheorghe Acanticăi, care se apropie de vârsta de 103 ani. Am avut privilegiul de a le strânge mâna şi a-i cunoaşte pe aceşti oameni alături de un al patrulea centenar, domul Buhlea, de pe strada Ion Creangă, care din păcate nu mai este astăzi printre noi”.
Preotul Cătălin Simion, cel care a oficiat slujba de mulţumire pentru Emilia Lefter, ne-a spus: “Pentru mine este o ocazie deosebită de a fi astăzi aici, pentru că, trebuie să recunosc, este prima slujbă de mulţumire pe care o fac la o persoană care împlineşte vârsta de 100 de ani. Şi pot să spun că se amplifică bucuria, pentru că sunt aproape toţi din familie la această aniversare. Familia este foarte numeroasă, sănătoasă. Felicitări celor care au organizat acest eveniment”.
Valeria Medeleanu l-a surprins pe primarul Vasile Tofan, care nu se aştepta ca la 100 de ani aceasta să dea dovadă de atâta vivacitate şi energie, să poarte un dialog despre viaţă şi societate, pe care l-a încheiat cu o invitaţie la discuţii şi „peste zece ani”. Venerabilei doamne doar data naşterii din actul de identitate îi trădează vârsta. A fost funcţionar al Prefecturii Baia şi apoi funcţionar al Primăriei Fălticeni până la ieşirea la pensie, în anii ‘70.
Ea a declarat: „Am fost şase copii la părinţi, toţi s-au dus. Mama a rămas văduvă, a crescut şase copii. Am fost o femeie activă, nu a fost uşor să ţinem echilibrul, am prins şi două războaie mondiale, şi vremuri mai bune, şi vremuri mai grele. Am fost o fire veselă întotdeauna, nu am suferit de nici o boală şi nici nu am luat medicamente, nu am fost niciodată la spital. Toate le-am făcut cu măsură în viaţă, pentru că altfel nu puteam ajunge la această vârstă”.
Cel mai cunoscut dintre fălticenenii care au ajuns şi au depăşit centenarul a fost maestrul Ion Irimescu, cel care la aniversarea vârstei de 100 de ani se întreba retoric “Ce mai este suta astăzi?”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două fălticenence au fost sărbătorite la împlinirea vârstei de 100 de ani.
 Vizualizări articol: 834 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Două fălticenence au fost sărbătorite la împlinirea vârstei de 100 de ani5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei