Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 ian 2008 - Anul XIII, nr. 23 (3704)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Olteanu: Dacă vrem alegeri pe uninominal în acest an, comisiile să sprijine propunerea Guvernului

Marţi, 29 Ianuarie 2008 (17:47:28)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat, marţi, după ce senatorii şi deputaţii jurişti au amânat discuţia pe fond asupra legii alegerilor, că, pentru a se organiza alegeri pe vot uninominal în 2008, comisiile trebuie să sprijine propunerea Guvernului.
  Olteanu a spus că se vor putea organiza alegeri pe baza votului uninominal în 2008 numai în condiţiile în care senatorii şi deputaţii jurişti vor fi de acord cu propunerea avansată de Guvern pentru punerea de acord cu decizia Curţii Constituţionale a legii privind alegerea senatorilor şi deputaţilor, lege pentru care Executivul şi-a asumat răspunderea în Parlament în decembrie 2007.

La şedinţa Comisiilor juridice de marţi, senatorii şi deputaţii au decis amânarea pentru miercuri a discuţiilor pe fond în privinţa punerii de acord a legii cu decizia de neconstituţionalitate formulată de Curtea Constituţională.

Discuţiile generale de marţi au arătat că, în afară de PNL, celelalte partide parlamentare înclină spre o modificare radicală a legii alegerilor, şi nu doar pentru eliminarea articolelor care fac trimitere la lista naţională, aşa cum propusese Guvernul.

În condiţiile în care Comisiile juridice au termen până joi pentru depunerea raportului, amânarea de marţi a fost interpretată de Olteanu drept o tergiversare.

"Dacă vrem să avem alegeri uninominale în acest an, comisiile trebuie să facă raport până pe 31 ianuarie şi să susţină propunerea Guvernului", a spus el, după şedinţa de marţi a celor două comisii juridice.

Preşedintele Traian Băsescu le-a trimis, marţi, scrisori tuturor liderilor partidelor parlamentare, pentru a le cere să susţină adoptarea votului uninominal majoritar în două tururi de scrutin, au confirmat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai tuturor formaţiunilor politice parlamentare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olteanu: Dacă vrem alegeri pe uninominal în acest an, comisiile să sprijine propunerea Guvernului.
 Vizualizări articol: 492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Olteanu: Dacă vrem alegeri pe uninominal în acest an, comisiile să sprijine propunerea Guvernului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Paste cu varză roşie 4 porţii - 75 minute 300g paste scurte 1 varză roşie potrivită 1 morcov 1 ceapă 100ml ulei 1 linguriţă seminţe de fenicul 1 leg. mărar ± sare, piper Tocaţi varza fideluţă şi căliţi-o într-o cratiţă, în ulei,... Citeşte