Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 ian 2008 - Anul XIII, nr. 23 (3704)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele E.ON Gaz România: Gazele naturale s-ar putea scumpi de la 1 februarie cu 10 la sută

Marţi, 29 Ianuarie 2008 (19:54:24)

Gazele naturale s-ar putea scumpi de la 1 februarie cu 10 la sută din cauza evoluţiilor preţurilor de pe piaţa internaţională, a anunţat, marţi, la Sibiu, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei E.ON Gaz România SA, Achim Saul, citat de corespondentul MEDIAFAX. 
  Pentru ca preţul gazului să crească, ANRE trebuie să accepte propunerea E.ON Gaz, care a intenţionat să scumpească gazul încă de la începutul anului.

"Ne aşteptăm să se producă (scumpirea gazelor - n.r.) de la 1 februarie, însă ANRE este un organism independent şi nu avem control asupra ANRE. Sunt convins că va lua această decizie în timp util şi că va fi decizia corectă", a declarat Achim Saul, în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele E.ON Gaz România a afirmat că societatea pe care o conduce vrea să scumpească preţul la gaze în România cu 30 la sută până la sfârşitul anului, iar această scumpire este cauzată de trendul ascendent al preţului petrolului de pe pieţele internaţionale.

Potrivit lui Achim Saul, scumpirea gazelor comercializate şi distribuite de E.ON Gaz ar putea fi influenţată şi de o posibilă depreciere a monedei naţionale în raport cu valuta.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, declara, la începutul lunii ianuarie, la Vaslui, că tarifele la gaze se vor majora doar în condiţiile în care populaţia va primi sprijin financiar din partea statului.

"În ciuda tuturor avertismentelor că vom asista la valuri de scumpiri succesive, nu s-a mărit preţul nici la gaze, nici la energie electrică. În condiţiile în care am avut cea mai severă secetă din ultimele decenii, noi am păstrat neschimbate tarifele la energie electrică şi, în acest moment, nu avem elemente să credem că în perioada următoare se vor schimba", spunea atunci Vosganian.

Ministrul a adăugat că preţul gazelor nu va fi majorat până când nu vor fi asigurate resursele pentru ca populaţia să nu aibă de suferit din cauza unei asftel de măsuri.

Cei doi mari distribuitori de gaze de pe piaţa locală, Distrigaz Sud, controlat de grupul Gaz de France, şi E.ON Gaz România, au apreciat la finele anului trecut că preţul gazelor pentru populaţie ar trebui să crească în 2008, ca urmare a majorării tarifelor gazelor din import şi a angajamentelor României de a se alinia la preţurile din blocul comunitar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele E.ON Gaz România: Gazele naturale s-ar putea scumpi de la 1 februarie cu 10 la sută.
 Vizualizări articol: 767 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele E.ON Gaz România: Gazele naturale s-ar putea scumpi de la 1 februarie cu 10 la sută0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Paste cu varză roşie 4 porţii - 75 minute 300g paste scurte 1 varză roşie potrivită 1 morcov 1 ceapă 100ml ulei 1 linguriţă seminţe de fenicul 1 leg. mărar ± sare, piper Tocaţi varza fideluţă şi căliţi-o într-o cratiţă, în ulei,... Citeşte