Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 ian 2008 - Anul XIII, nr. 23 (3704)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiectul României pentru Centrul Romilor de Studii şi Intervenţii Sociale, adoptat la ONU

Marţi, 29 Ianuarie 2008 (16:58:20)

Comitetul Organizaţiilor Non-Guvernamentale a aprobat proiectul României pentru Centrul Romilor de Studii şi Intervenţii Sociale, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) pledând pentru drepturile omului şi împiedicarea oricărei forme de rasism.
  Comitetul Organizaţiilor Non-Guvernamentale s-a reunit sub egida ONU, pentru a doua parte a sesiunii de două săptămâni din New York, întrunirea având ca scop analizarea statuturilor ţărilor membre în Consiliul Economic şi Social, informează site-ul www.un.org.

Comitetul a declarat că va lua în considerare alte două propuneri din partea unor organizaţii, ai căror reprezentanţi şi-au susţinut cauza în persoană, în timp ce întrebările lor au primit răspunsuri scrise din partea oficialilor.

De acelaşi tratament a avut parte şi o organizaţie internaţională pentru drepturile omului şi împiedicarea oricărei forme de rasism, cu sediul în Japonia, care a depus o cerere pentru reconsiderarea statutului său în comitet.

Cei 19 membri ai Comitetului ONG recomandă statut general, special sau de participant pasiv la discuţii, luând în considerare anumite criterii, precum dosarul aplicantului, administrarea organizaţiei şi regimul financiar.

Organizaţiile cu statut general sau special consultativ pot participa la întâlnirile Consiliului şi să enunţe probleme. Cele cu statut general pot, în plus, să vorbească la întruniri şi să propună subiecte de discuţii, iar cele cu statut de participant pasiv pot doar să ia parte la adunări.

Proiectul Coaliţiei Democraţiei, o organizaţie internaţională cu sediul în Statele Unite ale Americii, a fost luat în considerare de Comitet, după îndoielile exprimate de state precum Egipt, China şi Cuba. Proiectul susţine tratamentul egal al tuturor ţărilor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite, în toate activităţile întreţinute de acestea.

Următoarea întrunire a comitetului a avut loc marţi, când s-a analizat lărgirea reţelei de ONG-uri şi s-a luat în discuţie statutul membrilor.

Miercuri, se va discuta problema rapoartelor organizaţiilor membre şi termenele de predare, care nu sunt tot timpul respectate. ONG-urile care nu respectă aceste termene ar putea fi suspendate pentru 12 luni, dacă nu prezintă rapoartele până în mai 2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul României pentru Centrul Romilor de Studii şi Intervenţii Sociale, adoptat la ONU .
 Vizualizări articol: 467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul României pentru Centrul Romilor de Studii şi Intervenţii Sociale, adoptat la ONU0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Paste cu varză roşie 4 porţii - 75 minute 300g paste scurte 1 varză roşie potrivită 1 morcov 1 ceapă 100ml ulei 1 linguriţă seminţe de fenicul 1 leg. mărar ± sare, piper Tocaţi varza fideluţă şi căliţi-o într-o cratiţă, în ulei,... Citeşte