Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 ian 2008 - Anul XIII, nr. 23 (3704)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info economic

Fără TVA la vânzarea locuinţelor personale

Ministerul Finanţelor a explicat Uniunii Notarilor din România că obţinerea de venituri din vânzarea locuinţelor proprietate personală nu este considerată activitate economică, astfel că aceste tranzacţii nu sunt supuse plăţii de TVA.

Ministerului Finanţelor Publice menţionează într-o adresă că "obţinerea de venituri de către persoanele fizice din vânzarea locuinţelor proprietate personală (...) nu va fi considerată activitate economică (deci nesupusă TVA-ului) cu excepţia situaţiilor în care se constată că activitatea respectivă este desfăşurată în scopul obţinerii de venituri cu caracter de continuitate în sensul articolul 127, alineatul 2, din Codul Fiscal". În adresă se mai arată că "scutirea de TVA este aplicabilă numai persoanelor impozabile care, acţionând ca atare, realizează operaţiuni impozabile de natura livrărilor de bunuri/prestărilor de servicii ca rezultat al unei activităţi economice desfăşurate în scopul obţinerii de venituri cu caracter de continuitate", susţine UNNPR. Acest punct de vedere a fost trimis tuturor notarilor din ţară.

 

Google a înfiinţat o firmă în România

Google a înfiinţat o firmă în România, Google Bucharest, după ce în luna martie a anului trecut operatorul celui mai folosit motor de căutare pe internet a numit un consultant pentru România.

Google Bucharest este o societate cu răspundere limitată, cu un capital social de 200 lei, deţinut integral de compania americană Google International LLC, conform datelor disponibile la Registrul Comerţului.

Firma a fost înregistrată la 15 ianuarie 2008 iar surse din piaţă au declarat că obiectul principal al activităţii este "consultanţă şi furnizare de alte produse software".

 

Oferte pentru sejururi „la băi”

Persoanele care vor să urmeze un tratament medical într-o staţiune balneară beneficiază în intervalul 25 ianuarie - 31 mai de o ofertă specială, în cadrul căreia un sejur de o săptămână costă între 200 de lei şi 330 de lei, în funcţie de clasificarea hotelului. Pachetul de servicii cuprinde şase nopţi de cazare cu mic dejun şi două proceduri pe zi, în baza unei recomandări medicale.

Biletele pot fi cumpărate atât de la agenţiile de turism, cât şi direct de la societăţile balneare înscrise în program. Preţul unui sejur într-un hotel de stea este de 200 de lei, la două stele, de 270 de lei, iar într-un hotel de trei stele este de 330 de lei.

 

Romtelecom concediază 2.500 de angajaţi

Romtelecom va reduce numărul de angajaţi în anul 2008 cu 2.500 de persoane, măsura fiind necesară pentru atingerea obiectivelor de eficienţă prevăzute în strategia de dezvoltare a operatorului de telecomunicaţii, a anunţat ieri compania.

La finele lunii septembrie 2007, compania avea 12.304 de salariaţi, conform datelor publicate de grupul elen de telecomunicaţii OTE, acţionarul majoritar al Romtelecom.

"Implementarea noului plan de afaceri va impune şi revizuirea proceselor şi metodologiilor de lucru, ceea ce va conduce la reducerea locurilor de muncă cu un număr care nu va depăşi 2.500 de poziţii în 2008", se arată într-un comunicat al Romtelecom.

Noul plan de afaceri al Romtelecom a fost aprobat, ieri, 28 ianuarie, de Consiliul de Administraţie al companiei.

 

Rompetrol scumpeşte motorina

Rompetrol, controlată de grupul KazMunaiGaz din Kazahstan, va majora în această săptămână preţul motorinei cu 0,02 lei pe litru şi va păstra nivelul actual la benzină, a anunţat, ieri, compania petrolieră.

Un litru de motorină Efix Euro 4 va costa 3,75 lei, iar pentru motorina super Euro 5 consumatorii vor plăti 4,01 lei/litru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info economic.
 Vizualizări articol: 3062 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Paste cu varză roşie 4 porţii - 75 minute 300g paste scurte 1 varză roşie potrivită 1 morcov 1 ceapă 100ml ulei 1 linguriţă seminţe de fenicul 1 leg. mărar ± sare, piper Tocaţi varza fideluţă şi căliţi-o într-o cratiţă, în ulei,... Citeşte