Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 ian 2008 - Anul XIII, nr. 23 (3704)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poliţistul Cristian Cioacă, eliberat condiţionat

Marţi, 29 Ianuarie 2008 (16:44:39)

Curtea de Apel Braşov a admis, marţi, cererea de eliberare sub control judiciar a poliţistului Cristian Cioacă în dosarul privind violarea corespondenţei Elodiei Ghinescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  În cadrul şedinţei de aproximativ o oră, Cioacă a prezentat Curţii de Apel motivele pentru care îşi susţine cererea de eliberare sub control judiciar, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis arestarea sa preventivă pentru 29 de zile.

"Sunt ofiţer de Poliţie şi nu am de ce să mă sustrag urmăririi penale. Menţionez că nu am făcut acest lucru nici până acum şi nici nu am de gând să fac asta. Am un copil de trei ani pe care doresc să îl văd cel puţin în week-end, deoarece în timpul săptămânii sunt la serviciu", a spus Cioacă în faţa Curţii, într-o şedinţă publică ce a început la ora 13.10.

Poliţistul a precizat că tocmai faptul că are un loc de muncă contituie o garanţie că nu se va sustrage urmăririi penale şi că poate fi cercetat în stare de libertate. El a precizat că nu are posibilităţi materiale să îşi aducă fiul la Braşov, deoarece, după punerea în mişcare a urmăririi penale, i s-a diminuat salariul cu 20% şi a fost pus la dispoziţia IPJ Braşov, unde a îndeplinit doar anumite sarcini date de şeful său direct, în scris.

În momenul în care a fost arestat, el a fost suspendat din postul de ofiţer de poliţie şi prin urmare nu mai este plătit. Cioacă a spus că ar vrea să angajeze o bonă, însă nu îşi permite acest lucru.

"Aş angaja o bonă, dar deocamdată nu îmi permit. Cealaltă bonă ar veni, probabil, chiar şi fătă bani pentru o perioadă, dar nu poate, deoarece e martoră în celălalt dosar", a adăugat Cioacă.

În ceea ce priveşte acuzaţia accesării ilegale a căsuţei de e-mail a soţiei sale, Cioacă a precizat că nu a instigat pe nimeni să facă nimic, ci doar a vrut să-şi caute soţia. El a susţinut că laptopul pe care a intrat era proprietate comună a celor doi soţi, la fel ca şi garsoniera unde îşi avea cabinetul de avocatură Elodia Ghinescu, şi că deseori intra pe laptop pentru a se juca.

De asemenea, Cioacă a precizat că messenger-ul Elodiei era setat să se deschidă automat, o dată cu pornirea calculatorului. Poliţistul a spus că Marius Breazu, colegul său de serviciu cercetat şi în acest dosar, i-a arătat cum să intre în căsuţa de e-mail direct din messenger, fără a introduce vreo parolă.

"Breazu a venit la mine ca să se uite după nişte poze în calculator, pe care le căutam. El nu a făcut decât să apese pe o iconiţă care deschidea automat căsuţa de e-mail. Eu nici nu ştiam că se poate deschide în acest fel", a adăugat Cioacă.

În ceea ce-l priveşte pe hacherul Adrian Niţu, Cioacă susţine că nu l-a întâlnit niciodată, decât în faţa instanţei, şi că Niţu a luat legătura cu el, şi nu invers, prin intermediul televiziunii OTV, iar suma de 3.000 de euro i-a acordat-o cu titlu de împrumut, deoarece îi părea o persoană de încredere.

În încheiere, Cioacă a spus că este de acord să i se pună şi un dispozitiv de urmărire, dacă aşa decide Curtea de Apel, pentru a avea garanţia că nu intenţionează să se sustragă urmăririi penale şi nici nu intenţionează să comită vreo ilegalitate.

Poliţistul Cristian Cioacă a fost adus încătuşat, marţi, la ora 13.00, la Curtea de Apel Braşov, el răspunzând din boxa acuzaţilor la întrebările judecătorului, care a luat în discuţie cererea de eliberarea a acestuia.

Instanţa supremă a transmis, în cursul dimineţii de marţi, la solicitarea expresă a Curţii de Apel Braşov, a dosarul de urmărire penală al poliţistului Cristian Cioacă, arestat pentru accesarea ilegală a adresei de e-mail a soţiei sale, Elodia Ghinescu, pe care anchetatori susţin că acesta a ucis-o.

Luni, Curtea de Apel Braşov a amânat pentru marţi, ora 13.00, discutarea cererii de eliberare sub control judiciar a lui Cristian Cioacă, depusă de avocatul acestuia, Florentin Sorescu, deoarece dosarul poliţistului acuzat că a intrat fără drept în căsuţa de e-mail a soţiei sale nu a ajuns de la instanţa supremă.

Biroul de presă al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a comunicat faptul că în cursul dimineţii de marţi dosarul lui Cioacă a fost trimis instanţei braşovene, precizând, totodată, că motivarea deciziei de încarcerare a poliţistului este în curs de redactare.

În 24 ianuarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Cristian Cioacă în dosarul în care este acuzat de accesarea fără drept a adresei de e-mail soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

Avocata Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) a dispărut de acasă în data de 30 august 2007. Soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, a anunţat Poliţia despre dispariţia femeii abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei sale.

Anchetatorii braşoveni au luat în calcul varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind soţul femeii, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului.

Instanţa supremă a reţinut infracţiunea de omor atunci când anchetatorii au propus arestarea poliţistului, însă în lipsa cadavrului judecătorii l-au eliberat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţistul Cristian Cioacă, eliberat condiţionat.
 Vizualizări articol: 568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţistul Cristian Cioacă, eliberat condiţionat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Paste cu varză roşie 4 porţii - 75 minute 300g paste scurte 1 varză roşie potrivită 1 morcov 1 ceapă 100ml ulei 1 linguriţă seminţe de fenicul 1 leg. mărar ± sare, piper Tocaţi varza fideluţă şi căliţi-o într-o cratiţă, în ulei,... Citeşte