Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 ian 2008 - Anul XIII, nr. 23 (3704)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Stricteţe

Amenzi până la 2000 de lei pentru vânzătoarele care stau peste program

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii locali din municipiul Suceava au stabilit că programul de funcţionare al magazinelor, farmaciilor, frizeriilor, cabinetelor cosmetice şi tot ceea ce înseamnă unităţi de vânzare şi servicii, inclusiv cele de alimentaţie publică, trebuie respectat cu stricteţe, în caz contrar unităţile respective fiind pasibile de amendă.

Mai mult, programul fiecărui magazin în parte trebuie avizat la primărie şi anual trebuie plătită o „taxă de orar”. Deocamdată, această taxă este de 30 de lei.

Conform  regulamentului  de autorizare a  activităţilor de  comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă de pe raza municipiului Suceava, în vigoare de la 1 ianuarie, anul trecut, toate firmele care desfăşoară activităţi de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă au obligaţia obţinerii autorizaţiei pentru desfăşurarea acestor activităţi, precum şi a avizului pentru programul de funcţionare.

 

Magazinele alimentare nu pot fi închise mai mult de două zile consecutiv

Articolul 16 din acelaşi regulament stipulează că unităţile care desfăşoară activităţi de comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii pot fi deschise publicului în toate zilele săptămânii şi că fiecare firmă  

îşi stabileşte programul de funcţionare, dar structurile de vânzare cu amănuntul din sectorul alimentar nu pot fi închise mai mult de două zile consecutive, cu excepţia unor cauze obiective de nefuncţionare.

Odată cu cererea de aprobare a programului de funcţionare, dosarul de avizare trebuie să mai aibă şi acordurile vecinilor limitrofi, atunci când se impune acest lucru.

În situaţia în care, din diverse motive, nu există acest acord al vecinilor, firmei i se va aproba un program de funcţionare provizoriu pe o perioadă de 60 de zile.

În cazul apariţiei unor reclamaţii referitoare la disconfortul produs vecinilor prin desfăşurarea activităţii în acel punct de lucru, programul de funcţionare va fi restrâns în mod corespunzător, în vederea asigurării liniştii şi ordinii publice şi a confortului vecinilor.

 

Inspectorii Primăriei nu-şi bat capul cu respectarea orarului

Programul de funcţionare se vizează anual, odată cu autorizaţia, iar taxa aferentă eliberării avizului pentru programul de funcţionare şi pentru vizarea anuală a acestuia se stabileşte prin hotărâre a Consiliului Local.

Taxa de eliberare a programului de funcţionare, precum şi taxa de viză anuală a acestuia se va achita pentru fiecare punct de lucru.

În cazul în care o unitate „sare” avizarea programului de funcţionare sau afişează un alt program de funcţionare decât cel avizat este pasibilă de amendă de la 200 lei la 2000 lei pentru persoanele fizice şi de la 400 lei la 4000 lei pentru persoanele juridic.

Aceeaşi amendă o riscă şi dacă magazinul, farmacia sau frizeria ţin deschis peste program sau nu-şi deschid uşile la ora afişată pe orarul de funcţionare. 

De asemenea, nevizarea la termen a autorizaţiei şi a programului de funcţionare se sancţionează în acelaşi mod ca şi desfăşurarea exerciţiului comercial în lipsa acestora.

Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, că totuşi funcţionarii din Primărie nu au făcut prea mult uz de aceste prevederi din regulament, pe parcursul anului 2007 fiind date doar 3 amenzi pentru nerespectarea programului de funcţionare, şi acelea în urma unor reclamaţii venite de la vecini. Fiecare amendă a fost de 400 de lei.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi până la 2000 de lei pentru vânzătoarele care stau peste program.
 Vizualizări articol: 4703 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 3 voturi
Amenzi până la 2000 de lei pentru vânzătoarele care stau peste program1.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine trimis de
(29 ian 2008, 12:09:20
dar nu va este rusine voi astia primaria chiar peste tot va bagati in toate activitatile,la termica v-ati bagat,la acet,in transporturi,la gunoi,peste tot .de cand si pana unde eu care cu banii mei,investitia mea si munca mea cu firma mea trebuie sa stau la cheremul primariei si sa cer voie cand sa vand ,ce sa vand,sau ce pret sa practic cum ati facut si in activitatile sus mentionate.incalcati dreptul la libera intiativa mulgatorilor de bani cu primaria voastra cu tot.lasatine in tara noastra in orasul nostru sa ne castigam existenta .rusineeeeeee monopolistilor.astept si clipa cand va veni o noua revolutie dar revolutie ca sa va vad atunci voi astia care tot hotarati ptr.munca si firma cuiva unde o sa va ascundeti atunci ca soriceii.se cam apropie clipa !!!
2.   Salariile la primarie vor creste cu 6o% trimis de
(29 ian 2008, 12:48:24
d-le primar a-ti uitat de taxa pe clanta. fiecare usa are o clanta inmultit cu 5o lei se aduna ceva.se poate institui si un nou spor la salariu:cel care reclama cit mai muti vecini ca-si schimba periodic minerele la usi.oricum nu va mai votez,caci v-ati facut plinul din taxele auto
2.1  RE: Salariile la primarie vor creste cu 6o% trimis de
(29 ian 2008, 19:36:37
" CLANTZA " ISI IAU ANGAJATELE LUI LUNGU ...
3.   Orar functionare trimis de
(29 ian 2008, 12:49:06
am avut si eu aceeasi problema cu o firma care isi desafasoara activitatea fara nici un fel de program, am facut reclamatie la primarie , dar am ajuns ca concluzia ca totul se musamalizeaza.

totusi am avut noroc ca am avut inregistrat pe camera video.

in primaria aproape toti angajatii asteapta "dreptul :"

nu-i este pe plac domnului primar dar asta este realitatea si o pot dovedi.
4.   Taxa de orar????????????? trimis de
(29 ian 2008, 14:20:42
auzi ce tampenie!!!!!!!!!!!!!! cata prostie..............

asta mai lipsea........ taxa de orar

si daca se simte rau vanzatoarea???????????? nu poate pleca sa nu primeasca amenda....

oare cata prostie le mai poate fata creierasul?????????
5.   Curata tampenie trimis de
(29 ian 2008, 15:39:16
multi,DA PROSTI!!! VREM SA MUNCIM PESTE PROGRAM DEOARECE NOI CASTIGAM BANII MAI GREU DECAT CEI DIN PRIMARIE>
6.   Pt. lungu trimis de
(29 ian 2008, 16:09:01
puneti taxa pe mersul la veceu daca merge mai mult de cat a platit amendatile .halal primar
7.   Deschis trimis de
(29 ian 2008, 16:10:17
ca patron consider ca pot sa deschid si sa inchid magazinul(meu)cand vreau,atat timp cat banii mei sunt in joc(din banii mei traiti si voi).
7.1  RE: Deschis trimis de
(29 ian 2008, 17:31:47
Domnule Patron , din respect petru clientii si angajatorii d-voastra trebuie sa respectati programul de lucru.
7.2  RE: Deschis trimis de
(29 ian 2008, 20:02:46
De acord cu ambii. Un program trebuie respectat daca este afisat si asta e o chestiune de etica in afaceri si de bun simt, nu motiv pentru primarie si alti ghiauri sa mai mulga niste bani. Dupa ce exista 98 de taxe si impozite pe care un srl le plateste anual, in loc sa ne faciliteze desfasurarea activitatii pentru ca le dam bani, si nu putini, ei ne pun piedici. Si sunt inventivi, ca in fiecare luna mai apare cate ceva nou de plata. Propun ca atunci cand vin sa mai mulga bani, sa le mai dam si sa suga.
8.   Primar trimis de
(29 ian 2008, 16:11:42
jos cu hotii din primarie
9.   Nu ati inteles fratilor?! trimis de
(29 ian 2008, 17:56:17
N-ati inteles, tre sa nu depasiti programul fixat si sa nu deranjati (asa cum se intimpla mereu) VECINII!

Incolo nu va are nimeni grija! Pai, sunt legi de sus, de la EUROPA!
10.   Hotie si inselaciune trimis de
(29 ian 2008, 18:24:24
d-le primar va rog sa-mi spune-ti cat e taxa pe sex si de la ce ora pana la ce ora pot sa fac sex cu sotul meu?si ce acte tre sa va depun la dosar????? rusineeeeeeeeee primaria a ajuns mai rau ca francmasonii care sunt niste discreerati !!!! sau majoritatea sunteti asa acolo.cand aud de primar ,primarie si functionariii ei imi vine sa vomit. ce sa mai spun ca am fost inselata de primarie cu taxa de viza de 1000 ron si n-am primit nici un document .asa ca va dau in judecata d-le primar ptr.inselatorie daca nu-mi returnati banii in cont urgent sau ma mut la d-ta acasa sa ma intretii.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10.1  RE: Hotie si inselaciune trimis de
(29 ian 2008, 19:34:42
sa fie si taxa pe sex...dar sa inceapa de pa CUR()ELE de la primarie. ce bani s-ar mai face daca le-ar impozita primarul piersicutza ca si asa o freaca aiurea. La produs haimanalelor.
11.   Ba ma lasati in curtea mea trimis de
(29 ian 2008, 18:57:31
ba nu exagerati...la privat se munceste nu ca la stat degeaba...ma doare in c.. de masurile v tre de 2 lei ..la noi banii nu vin daca stai ..ma pupati in bocanc
12.   Acest regulament este...ILEGAL !!!! trimis de
(29 ian 2008, 19:41:28
ACEASTA TAMPENIE NU TREBUIE LASAT SA....DOMNEASCA !!!!

CUM ADICA ...."TAXA DE ORAR" ????

OAMENI BUNI ASA CEVA POATE "ANCOLTI" NUMAI IN MINTEA UNUI...IDIOT !!!!

CHIAR IN SUCEAVA DOMNESTE .....ANARHIA ???

IDIOTII AU AUZIT DE ECONOMIA DE PIATA ??? ASA CEVA NU SE ANTALNESTE NICAIERI !!!!! AMARATII ASTIA POATE AU UITAT CA ROMANIA ESTE IN UNIUNEA EUROPEANA SI DACA NISTE INCAPABILI SE CRED PE TIMPUL MONARHIEI , ATUNCI TREBUIE ADUSI LA....REALITATE !!

E REVOLTATOR CEEA CE POT....."NASTE" ORGANELE DE CONDUCERE DIN SUCEAVA !!

INCOMPETENTII ASTI CHIAR VOR TRASI PE...TEAPA CA PE TIMPUL LUI TEPES !!!!
13.   Strigator la cer trimis de
(29 ian 2008, 19:43:17
Asa ceva nu e posibil. Dupa ce ca mai avem o suflare si stingem cu totul lumina in Romania, puneti mereu piedici putinelor activitati care mai creaza locuri de munca. Ne-ati ruinat cu totul si pe patroni si pe angajati. In timp ce in primarie burtile si dosurile cresc vazand cu ochii, patronii sunt disperati de povara taxelor si dobanzilor pe care le platesc iar angajatii sunt stravezii din cauza salariilor mici si lipsurilor matriale.

Am umblat in lume. Niciunde nu se intampla asa ceva. Rusine voua. Sa aveti parte de tot raul pe care il faceti.
14.   Dupa minte si rezultate. trimis de
(29 ian 2008, 20:33:04
Daca s-ar vrea cu adevarat sa se scoata tara asta din c....-ul in care s-a ajuns s-ar da friu liber intreprinzatorilor si s-ar reduce la maxim risipirea banului public pe salarii la incompetenti.Ar trebui sa recunoastem ca la unul care produce trei sunt cu controlul si cu taxele.
15.   Doar pentru vanzatoare? trimis de
(29 ian 2008, 22:19:20
alea si normal..stau peste program si sio trag cu sefu... normal ca ii da si bani:) face ore:) dar pt vanzatori ? nu e nici un gay sa ii dea bani ?
15.1  RE: Doar pentru vanzatoare? trimis de
(29 ian 2008, 22:31:01
ai vrea tu, poponautule!!!
16.   Taxa trimis de
(30 ian 2008, 09:08:13
D-le primar ori esti p**** ori nu stii ce se afla in primarie. La ora actuala avem peste 90 de taxe in Rom . Daca maine toti acesti fraieri nu vom plati,tu de unde dra*u vei m-ai avea bani pt. campania electorala si cu umflatii de consilieri? La munca cu voi lichele**r nu fre***i timpul prin primarie. Aveti un personal care se ocupa cu vanzarea de maruntisuri in loc sa-si faca sarcinile de serviciu, sunt niste incompete**i. Angajarea pe ce baza s-a facut pe incompetenta? Afara cu voi. Rusine
17.   Cccc trimis de
(30 ian 2008, 21:48:59
ati distrus ideea de liberalism mai bine ati studia legile de pe timpul fanariotilor ca erau mai bune tariceanu e mai rau decat fanariotii cel mai mare mafiot care l-a avut romania

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Paste cu varză roşie 4 porţii - 75 minute 300g paste scurte 1 varză roşie potrivită 1 morcov 1 ceapă 100ml ulei 1 linguriţă seminţe de fenicul 1 leg. mărar ± sare, piper Tocaţi varza fideluţă şi căliţi-o într-o cratiţă, în ulei,... Citeşte