Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 ian 2008 - Anul XIII, nr. 23 (3704)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu a scris liderilor partidelor parlamentare, cerându-le să susţină uninominalul în două tururi

Marţi, 29 Ianuarie 2008 (16:43:28)


Preşedintele Traian Băsescu le-a trimis, marţi, scrisori tuturor liderilor partidelor parlamentare, pentru a le cere să susţină adoptarea votului uninominal majoritar în două tururi de scrutin, au confirmat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai tuturor formaţiunilor politice parlamentare.
  Conform acestora, preşedintele Băsescu salută iniţiativa partidelor de a stabili ca prim obiectiv al sesiunii parlamentare adoptarea legii votului uninominal. El menţionează rezultatele referendumului din 2007 pentru introducerea votului uninominal majoritar în două tururi de scrutin, care, în opinia sa, obligă partidele parlamentare să îşi asume voinţa cetăţenilor.

În finalul scrisorii, şeful statului îşi exprimă speranţa că partidele nu vor desconsidera voinţa cetăţenilor şi că vor susţine sistemul de vot uninominal supus de el aprobării populare, la referendum.

Preşedintele Traian Băsescu le-a trimis aceste scrisori liderilor partidelor parlamentare, după ce luni Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis ca legea uninominalului propusă de Guvern să fie discutată de comisiile juridice. Este vorba despre legea pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament şi care a fost contestată de şeful statului la Curtea Constituţională, ce a declarat neconstituţionale unele articole ale actului normativ. Termenul de finalizare a raportului Comisiilor juridice este până joi, astfel că săptămâna viitoare legea poate fi suspusă votului plenului.

Liderul democrat-liberal, Emil Boc, a declarat, luni, că PDL solicită Parlamentului să adopte legea votului uninominal prin combinarea proiectelor depuse anterior de PDL şi PSD, pentru a obţine o variantă validată şi de rezultatele referendumului din decembrie 2007.

Marţi, liderul UDMR Marko Bela a anunţat, într-o conferinţă de presă, că a primit scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu, dar că Uniunea nu poate susţine un asemenea sistem de vot.

Preşedintele Traian Băsescu face, marţi, o vizită la Belgrad.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu a scris liderilor partidelor parlamentare, cerându-le să susţină uninominalul în două tururi .
 Vizualizări articol: 519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu a scris liderilor partidelor parlamentare, cerându-le să susţină uninominalul în două tururi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Paste cu varză roşie 4 porţii - 75 minute 300g paste scurte 1 varză roşie potrivită 1 morcov 1 ceapă 100ml ulei 1 linguriţă seminţe de fenicul 1 leg. mărar ± sare, piper Tocaţi varza fideluţă şi căliţi-o într-o cratiţă, în ulei,... Citeşte