Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 ian 2008 - Anul XIII, nr. 23 (3704)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Programul de dezvoltare rurală va fi aprobat în februarie, dar fondurile UE vin mai târziu

Marţi, 29 Ianuarie 2008 (19:12:54)

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) va fi aprobat de Comisia Europeană pe 20 februarie, însă primele fonduri vor fi virate după ce autorităţile de la Bruxelles vor finaliza o procedură de redistribuire a sumei alocate României pentru anul 2007.
 
  Tranşa financiară alocată României pentru 2007, de peste 600 de milioane euro, nu a putut fi accesată, întrucât programul nu a fost aprobat în 2007.

Astfel, suma va fi redistribuită, în părţi egale, către tranşele anuale programate pentru perioada 2008-2013.

"Programul României pentru dezvoltare rurală este programat pentru întâlnirea Comitetului pentru Dezvoltare Rurală de pe 20 februarie. Decizia formală a Comisiei va avea însă loc numai după acordul inter-instituţional de a reloca bugetul aferent anului 2007 pentru mai târziu. Acest lucru se va întâmpla probabil până la jumătate lunii mai", a declarat agenţiei MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru agricultură a CE, Michael Mann.

Odată cu obţinerea aprobării oficiale vor veni şi primele fonduri UE pentru dezvoltare rurală.

"Avansul se face respectând acordul inter-instituţional, o procedură parlamentară, care s-ar putea finaliza în aprilie-mai. După ce se finalizează primim un avans de 3,5% din totalul fondurilor alocate pentru perioada 2007-2013, de circa opt miliarde euro. Până la sfârşitul anului vor mai fi virate alte 3,5%, adică restul avansului. Acesta este de 7%, acordat în două tranşe", a declarat Viviana Vasile, director general al Direcţiei Dezvoltare Rurală din Ministerul Agriculturii.

Autorităţile nu trebuie însă să aştepte avansul pentru a primi proiecte.

"După aprobarea din februarie noi putem da drumul la proiecte, putem începe să semnăm contracte, dar avansul îl vom primi numai după acest acord privind relocarea fondurilor din 2007 pentru ceilalţi ani în care se derulează PNDR. Până la acordul acesta formal noi putem însă să primim proiecte", a declarat ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş.

De altfel, Ministerul Agriculturii a anunţat deja că din martie vor putea fi depuse proiecte, iar "ghiduri ale solicitantului" pentru domeniile modernizarea fermelor, dezvoltarea satelor şi creşterea valorii adăugate a produselor au fost postate, marţi, pe site-ul instituţiei. Acesta sunt supuse consultării până la data de 8 februarie.

PNDR este instrumentul prin care România poate accesa fonduri UE de circa opt miliarde euro, până în 2013. Fondurile pentru dezvoltare rurală ajung în România printr-un sistem asemănător programului SAPARD. Cei care vor să beneficieze de finanţare trebuie să depună proiecte, pe baza specificaţiilor din program. Documentul stabileşte ce domenii sunt sprijinite, în ce condiţii, şi care sunt plafoanele maxime de finanţare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programul de dezvoltare rurală va fi aprobat în februarie, dar fondurile UE vin mai târziu.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Programul de dezvoltare rurală va fi aprobat în februarie, dar fondurile UE vin mai târziu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Paste cu varză roşie 4 porţii - 75 minute 300g paste scurte 1 varză roşie potrivită 1 morcov 1 ceapă 100ml ulei 1 linguriţă seminţe de fenicul 1 leg. mărar ± sare, piper Tocaţi varza fideluţă şi căliţi-o într-o cratiţă, în ulei,... Citeşte