Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 ian 2008 - Anul XIII, nr. 23 (3704)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Educaţiei recomandă înscrierea copiilor în clasa I până la 1 mai

Marţi, 29 Ianuarie 2008 (14:53:44)

Ministerul Educaţiei recomandă părinţilor să-şi înscrie copiii în clasa I până la data de 1 mai, fără ca acest termen să aibă un caracter limită, o notificare în acest sens fiind transmisă inspectoratelor şcolare judeţene.
  Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) a comunicat, marţi, că inspectoratele trebuie să-i informeze pe părinţi în legătură cu necesitatea înscrierii copiilor la şcoală, pe cât posibil, până la data de 1 mai.

Ministerul intenţionează să prefigureze cât mai clar posibil numărul de elevi care vor începe şcoala în septembrie, astfel încât să poată fi identificat necesarul real de posturi didactice. Măsura se corelează cu prevederile Ordinului privind Metodologia de mişcare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2007-2008, conform căreia inspectoratele şcolare vor afişa şi publica lista posturilor/catedrelor vacante titularizabile, până la data de 19 mai.

Inspectoratele şcolare judeţene vor transmite unităţilor de învăţământ obligaţia înscrierii cu prioritate a copiilor care locuiesc în apropierea şcolii şi ulterior, în limita locurilor disponibile, a celorlalţi solicitanţi. Pentru asigurarea transparenţei procesului de înscriere în clasa I, fiecare unitate şcolară va afişa numărul de clase disponibil, în conformitate cu planul de şcolarizare, iar săptămânal, situaţia înscrierilor. De asemenea, unităţile şcolare care nu au structurată o circumscripţie şcolară vor face publice criteriile proprii de înscriere şi vor răspunde în scris tuturor solicitărilor de înscriere ale părinţilor, în baza respectării acestor criterii. Inspectoratele şcolare vor iniţia campanii de informare în presa locală pentru promovarea calendarului înscrierilor în clasa I.

MECT solicită inspectoratelor şcolare să ia toate măsurile în vederea respectării, pe cât posibil, a calendarului înscrierilor, ceea ce va permite încadrarea de personal didactic calificat, "element esenţial în asigurarea calităţii educaţiei viitorilor şcolari".

Conform Legii 268/13 iunie 2003 pentru modificarea şi completarea Legii Învăţământului 84/1995, în clasa I se pot înscrie copiii care împlinesc vârsta de şase ani până la data începerii anului şcolar, precum şi cei care împlinesc respectiva vârstă până la sfârşitul anului calendaristic, dacă dezvoltarea lor psiho-somatică este corespunzătoare. De asemenea, "la cererea scrisă a părinţilor, tutorilor sau susţinătorilor legali, înscrierea în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de şase ani până la data începerii anului şcolar, va fi amânată cu un an'.

Data de 1 mai nu are caracter de termen limită, înscrierile fiind în continuare posibile, conform legislaţiei în vigoare, a precizat sursa citată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Educaţiei recomandă înscrierea copiilor în clasa I până la 1 mai.
 Vizualizări articol: 634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Educaţiei recomandă înscrierea copiilor în clasa I până la 1 mai0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Paste cu varză roşie 4 porţii - 75 minute 300g paste scurte 1 varză roşie potrivită 1 morcov 1 ceapă 100ml ulei 1 linguriţă seminţe de fenicul 1 leg. mărar ± sare, piper Tocaţi varza fideluţă şi căliţi-o într-o cratiţă, în ulei,... Citeşte