Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 ian 2008 - Anul XIII, nr. 20 (3701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Voiculescu lasă moştenire succesorului său un partid de nici 3%

Vineri, 25 Ianuarie 2008 (17:23:53)

Congresul PC va alege, duminică, pentru prima dată de la înfiinţare apartidului, un alt preşedinte decât fondatorul Dan Voiculescu, pentru această funcţie concurând trei personaje cu notorietate relativă pe scena politică: Daniela Popa, Florian Anghel şi Sabin Cutaş.
  Voiculescu se va retrage din funcţia de preşedinte pe care a deţinut-o de la fondarea partidului, această hotărâre fiind luată după rezultatele de la euroalegeri, unde PC nu a obţinut nici 3%.

Această mutare a fost calculată de Dan Voiculescu după ce a eşuat în încercările de a găsi parteneri de alianţă, în zona de dreapta a eşicherului, mai precis la PNL. Liberalii au respins posibilitatea asocierii cu conservatorii, unul dintre motive, pe lângă rezultatele proaste de la euroalegeri, fiind şi reputaţia de partid-trădător pe care PC şi-a făcut-o, după ce i-a părăsit de două ori pe pesedişti, odată ce s-a văzut intrat în Parlament pe listele lor, şi după ce a părăsit şi Guvernul Tăriceanu.

Un alt motiv este că imaginea lui Dan Voiculescu a fost afectată prin verdictul CNSAS de poliţie politică, dar şi ca urmare a dosarului de la DNA.

Liderul PC nu este popular nici pentru că a condus Comisia parlamentarã privind suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu şi pentru că nu a scăpat niciun prilej de a-i aduce critici şefului statului. Voiculescu mizează pe faptul că, după o perioadă în afara luminilor reflectoarelor şi cu un alt preşedinte la partid, există posibilitatea ca PNL să ia în calcul o alianţă cu PC, care altfel nu ar avea şanse să intre în Parlament.

La Congres, va fi modificat statutul partidului, înfiinţându-se Consiliul de onoare, care va avea atribuţii de urmărire a păstrării liniei doctrinare şi ideologice actuale a partidului. Drept urmare, Dan Voiculescu şi-a pregătit retragerea pe un post de preşedinte fondator şi preşedinte al Consiliului, care ar părea onorific, întrucât votul său la deciziile partidului este consultativ, dar care are, în realitate, foarte mare greutate.

Din acest Consiliul de onoare ar urma să facă parte şi actualul prim-vicepreşedinte al partidului Dan Ioan Popescu.

Preşedintele fondator ar urmări, împreună cu Consiliul de onoare, ca linia ideologică şi doctrinară actuală, de centru-dreapta a partidului, să fie păstrată.

O mare problemă a fost în partid cine îi va succeda, în aceste condiţii, lui Dan Voiculescu, iar soluţiile vehiculate au fost de la varianta ca Adrian Năstase să vină de la PSD şi să conducă PC, până la cooptarea lui Silviu Prigoană.

Până la urmă, s-a mers pe soluţia alegerii unui preşedinte dintre personalităţile pe care le are partidul. Codruţ Şereş, unul dintre apropiaţii lui Voiculescu, a intenţionat să se înscrie în această cursă, dar a renunţat poate şi din cauza problemelor pe care le are cu justiţia şi a faptului că funcţia de secretar general al partidului îi conferă oricum puterea de a avea un cuvânt greu de spus.

Dupã o perioadă de reflecţie, în ultima zi a termenului fixat de conducerea partidului pentru înscrierea candidaturilor la postul de preşedinte, s-au înscris trei candidaţi: Daniela Popa, în prezent vicepreşedinte, care a venit la PC după ce a fost în ApR, Sabin Cutaş, vicepreşedinte şi el şi un alt apropiat a lui Dan Voiculescu şi Florian Anghel, preşedinte al organizaţiei Prahova, care a avut rezultate bune în euroalegeri.

În partid, se spune că Daniela Popa ar avea un handicap pentru că este femeie şi că unele organizaţii îi sunt ostile, Sabin Cutaş are reputaţia că nu este mână de fier, iar Florin Anghel nu este agreat de lideri din partid deoarece el a plecat la un moment dat din PC la PNL.

Dan Voiculescu nu a vrut să se pronunţe public în favoarea unuia sau a altuia dintre candidaţi, a spus numai că Daniela Popa este o femeie puternicã, Sabin Cutaş este un om serios, aplecat asupra sarcinilor de partid, iar Florian Anghel este un om de afaceri de succes şi că toţi ar fi capabili să conducă PC.

Totuşi, un semnal în favoarea alegerii Danielei Popa ar fi faptul cã ea este sprijinitã de Codruţ Şereş, considerat unul dintre oamenii de bază ai actualului preşedinte şi candidat cu şanse reale pentru funcţia de secretar general. În sprijinul Danielei Popa au venit şi o serie de alţi membri ai PC, care, cu două zile înainte de congres, şi-au declarat public susţinerea pentru ea.

Dincolo de alegerea noului preşedinte, Congresul PC va fi folosit şi ca un bun prilej de cosmetizare a imaginii partidului, în încercarea de a ieşi din impasul politic în care se află în prezent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Voiculescu lasă moştenire succesorului său un partid de nici 3% .
 Vizualizări articol: 543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Voiculescu lasă moştenire succesorului său un partid de nici 3%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pere în aluat 4 porţii – 30 minute 4 pere200g aluat de foitaj1/2 pahar vin1/2 pahar apă4 bucăţi cuişoare1 baton scorţişoară1/2 linguriţă coajă de lămâie200g frişcă1 ou bătut1 linguriţă seminţe de coriandru Spălaţi perele,... Citeşte