Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 ian 2008 - Anul XIII, nr. 20 (3701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mircea Sandu crede că George Copos nu se va retrage de la Rapid

Vineri, 25 Ianuarie 2008 (17:32:58)


Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, vineri, la Buzău, că nu crede că acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, se va retrage de la gruparea "alb-vişinie" deoarece ar pierde mult la capitolul imagine, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  "Copos a venit cu un milion şi vrea să plece cu 100 de milioane. E un om de afaceri, nu ştiu cât iubeşte neapărat fotbalul, dar e un om de afaceri, aşa se procedează. Nu se retrage George, unde îşi mai face el imagine cum are acum? Cine îl mai vede pe el la televizor? Nu se duce la Piteşti, că e Penescu acolo. Se retrage şi Gheorghe Ştefan? La el mai curând să se retragă, că nu a băgat aşa mulţi bani ca George şi nu recuperează aşa mult", a spus Sandu.

Preşedintele FRF a menţionat că speră ca mijlocaşul Daniel Pancu, care a semnat un contract valabil până la finalul sezonului cu FC Rapid, să-i atragă atenţia selecţionerului Victor Piţurcă în vederea Campionatului European din perioada 7-29 iunie, din Austria şi Elveţia. "Pancu a fost un mare jucător, sper ca la 31 de ani să realizeze situaţia în care se găseşte. I se oferă o şansă importantă să evolueze la clubul pe care îl iubeşte poate cel mai mult. Să dea Dumnezeu să joace bine şi să îi scoată ochii lui Piţurcă, nu la modul fizic, ci prin comportament şi prin modul în care va juca, pentru a avea şanse la echipa naţională", a punctat Sandu.

Mircea Sandu a participat, vineri, la Buzău, la o întâlnire de lucru cu reprezentanţii cluburilor din sud-estul ţării, ce a avut pe ordinea de zi discuţii legate de infrastructură, de sistemul competiţional la nivelul ligilor inferioare şi modul în care comisiile FRF aplică regulamentul în cazurile litigioase.

"Din punct de vedere al infrastructurii suntem zero barat. Infrastructura e aceeaşi din anii '50-'60 cu mici retuşuri, igienizări. Doar câteva locuri s-au renovat în adevăratul sens, stadionul din Piatra Neamţ, cel din Cluj, stadionul Steaua şi cam atât. E mult prea puţin într-un fotbal în care vrem să concurăm cu marile puteri din Europa şi din lume. Nu mai departe de grupa pe care o avem la Campionatul European, cu Franţa, Italia şi Olanda: dacă ar fi să cumulăm numărul stadioanelor din ţările astea, care ajung la zeci de mii, cu mizeriile de la noi... Şi totuşi dorim să câştigăm", a punctat Sandu.

Mircea Sandu a precizat că în cadrul întâlnirii de vineri s-a discutat şi despre modificarea sistemului competiţional în eşaloanele inferioare, necesară din cauza problemelor financiare. "La nivel competiţional, eşaloanele doi şi trei trebuie să înţeleagă că în 2011-2012 va trebui, din cauza recesiunii, a creşterii costurilor, a lipsei banilor, a lipsei unei legislaţii favorabile activităţii noastre, să restructurăm activitatea competiţională după modelul din vest: cu o singură serie de Liga a II-a, trei sau patru de liga a III-a şi cu o dezvoltare a bazei între amatori şi profesionism, o categorie competiţională care să fie tranzitorie. Dar mai facem consultări", a explicat Sandu.

Preşedintele FRF a subliniat că până în 2012 toate cluburile din Liga a II-a vor trebui să aibă terenurile refăcute. "Vom participa şi noi, federaţia, cu un sprijin, un anumit procent din costuri. Vom merge, pe aceeaşi perioadă, pe anumite acte de donaţie pentru Liga a III-a, pentru fotbalul feminin şi juvenil", a adăugat Mircea Sandu.

Sandu a apreciat că manifestările violente de pe stadioane sunt o consecinţă a comportamentului conducătorilor de club şi al jucătorilor. "Din păcate, conducătorii de astăzi dau o altă conotaţie meciurilor de fotbal, acest comportament este transmis şi în tribune, unde continuă cu manifestări care duc la situaţii de criză. Conducătorii, antrenorii şi chiar jucătroii generează astfel de evenimente. Atitudinea din tribună este o consecinţă a modului în care se comportă cei din teren. E o problemă de mentalitate şi de caracter", a comentat preşedintele FRF.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mircea Sandu crede că George Copos nu se va retrage de la Rapid.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mircea Sandu crede că George Copos nu se va retrage de la Rapid0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pere în aluat 4 porţii – 30 minute 4 pere200g aluat de foitaj1/2 pahar vin1/2 pahar apă4 bucăţi cuişoare1 baton scorţişoară1/2 linguriţă coajă de lămâie200g frişcă1 ou bătut1 linguriţă seminţe de coriandru Spălaţi perele,... Citeşte