Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 ian 2008 - Anul XIII, nr. 20 (3701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stolojan declară că nu doreşte postul de guvernator al BNR

Vineri, 25 Ianuarie 2008 (15:24:50)

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, vineri, că nu este interesat de postul de guvernator al BNR, arătând că, în opinia sa, pentru conducerea acestei instituţii, este nevoie de "un om cu o specializare temeinică în acest domeniu".
  Întrebat dacă îl interesează postul de guvernator al Băncii Naţionale a României, în cazul în care Mugur Isărescu îşi încheie mandatul, Theodor Stolojan a declarar, scurt: "Nu!". El a adăugat că pentru acest post este nevoie de o persoană cu specializare în domeniu.

"Cred că trebuie un om cu preocupare temeinică în acest domeniu. Domnul Isărescu este un asemenea om, care are şi preocuparea şi pregătirea, dar cred că sigur va veni şi momentul numirii unui nou guvernator. Cred că nu e vorba despre cine e acolo sau cine va fi, ci despre postul de guvernator care cere o anumită specializare în domeniu", a spus Stolojan.

El a menţionat că specializarea sa priveşte stagiul de 6 ani la Banca Mondială şi că îl preocupă problemele de dezvoltare economică.

Întrebat dacă ar răspunde pozitiv în cazul în care i se va propune acest post de guvernator, Stolojan a apreciat că "există oameni care pot să îndeplinească acest job, după cum există şi o conducere acum care îşi poate duce la capăt mandatul".

Theodor Stolojan a ţinut să precizeze că Banca Naţională a României îşi face datoria, dar are posibilităţi limitate, şi a menţionat că ceea ce îi deranjează este că semnalele pe care le dă românilor şi Guvernului nu sunt suficient de clare, prin declaraţiile pe care le face.

"Singurul lucru pe care eu îl critic este faţă de management, unde este nevoie de o atitudine cât mai clară", a mai spus Stolojan, adăugând că BNR acţionează în limita competenţelor pe care le are pe piaţa monetară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stolojan declară că nu doreşte postul de guvernator al BNR.
 Vizualizări articol: 760 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stolojan declară că nu doreşte postul de guvernator al BNR0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pere în aluat 4 porţii – 30 minute 4 pere200g aluat de foitaj1/2 pahar vin1/2 pahar apă4 bucăţi cuişoare1 baton scorţişoară1/2 linguriţă coajă de lămâie200g frişcă1 ou bătut1 linguriţă seminţe de coriandru Spălaţi perele,... Citeşte