Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 ian 2008 - Anul XIII, nr. 20 (3701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nostalgie

Ceauşescu, comemorat la 90 de ani

Fostul preşedinte Nicolae Ceauşescu este viu. Cel puţin în spirit, aşa că în fiecare an este comemorat/sărbătorit de o mână de câmpulungeni, care încă mai cred în valoarea lui de simbol al unui sistem. Anul 2008 nu face excepţie, iar celebrarea defunctului are loc, ca de fiecare dată, pe 26 ianuarie.

Vicepreşedintele naţional şi liderul judeţean sucevean al PSU, Vasile Bostaca, ne-a comunicat că la sediul acestui partid din municipiul Câmpulung Moldovenesc are loc, pe 26 ianuarie, la ora 12, o reuniune specială dedicată lui Nicolae Ceuşescu.

Bostaca a ţinut să sublinieze caracterul special al manifestării, prilejuit de faptul că „este vorba despre împlinirea a 90 de ani de la naşterea lui Nicolae Ceuşescu, o cifră rotundă care se cere marcată cum se cuvine”.

În consecinţă, sucevenii care vor fi prezenţi la şedinţa solemnă a PSU de la Câmpulung Moldovenesc vor asista la o trecere în revistă a perioadei în care ţara a fost condusă de Nicolae Ceauşescu şi a „realizărilor perioadei în care cârma ţării era ţinută cu mîna fermă a unui om priceput”.

Pe baza informării prezentate, a fost programată şi o dezbatere pe teme de actualitate, menită să lămurească în ce domenii electoratul de stânga a fost profund dezamăgit de ceea ce s-a făcut în ultimii 18 ani, prin comparaţie cu organizarea anterioară.

„Vreau să fie foarte clar, noi nu îl idolatrizăm pe Ceauşescu, ca persoană, nu ne închinăm la o imagine a unui om. Dar marcăm personalitatea sa pentru că noi îl considerăm simbolul unui sistem şi printre cei mai patrioţi conducători pe care i-a avut România vreodată”, a specificat liderul PSU.

Bostaca a mai precizat că şi la nivel naţional, evenimentul va fi marcat de conducerea de la Bucureşti, în mod simbolic, prin deplasarea la „presupusul mormânt” al lui Nicolae Ceuşescu, depunere de coroane şi susţinerea unor alocuţiuni.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ceauşescu, comemorat la 90 de ani.
 Vizualizări articol: 2510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Ceauşescu, comemorat la 90 de ani3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dumnezeu sa-l ierte trimis de
(25 ian 2008, 11:55:38
lui ceausescu guvernul actual trebuie sa-i faca satuie.a fost PCR dar acuma ce este...FURAM TOTUL.Lumea nu poate sa-si plateasca datoriile din cauza acestor nesatui si tineretul nu are unde sa lucreze. ati dimulat toata industria si acuma noi trebuie sa muncim afara sa fim hargati altor state ...rusine .TUTUROR PARTIDELOR CARE SANTETI ACUMA PE VAL mai faceti ceva si pentru oameni de rand.
2.   Mosul si nepotul !!! trimis de
(25 ian 2008, 12:08:01
Zice mosul catre nepot,,,bai baiete cate am facut eu pe timpul lui ceausescu fabrici , uzine apartamente .locuri de munca.etc si acuma mor de foame in casa .,,,bine mosule dar eu ce sa fac acuma am 19 ani ,nu fac armata nu am unde sa lucrez .Baiete dute si tu in alta tara la capsuni la ingrijit batrini la spalat wc ca sa poti aduce un ban sa-mi cumperi si mie un kg de mere .
3.   ERA COMUNISTA trimis de
(25 ian 2008, 12:32:36
Nu au uitat, nu au de ce sa uite, daca nu au stat la cozi, daca nu au primit cuvant cu ratia, daca nu stiu ce inseamna dictatura...daca; trebuie scrisa istoria perioadei comuniste de catre cei care nu sunt inflamati de acele timpuri; NECUNOASTEREA aduce repetitie, sa nu uitam !
4.   Nostalgii bolnave trimis de
(25 ian 2008, 12:49:45
Pacat ca acei care duc dorul comunismului nu au si astazi aceleasi conditii. Exceptind nomenclatura, cui ii era bine? Intuneric, frig, cozi, spaima, delatiune, decretei, degenerarea unui intreg popor prin denutritie, indoctrinare, tembelizare, izolare....
5.   Daca il iubesc asa mult, sa se duca dupa el trimis de
(25 ian 2008, 12:53:54
Mosneguti fara ocupatie care n-au altceva mai bun de facut decat sa faca un partid la limita legii (comunismul a fost scos in afara legii inca din `91), si sa omagieze un schizofrenic cu 4 clase care a tinut Romania in frig si foame. Va plangeti de guvernarile de dupa `89? Au fost rai, si au fost hoti, si sa-i ia naiba pe toti dar macar puteai vorbi linistit despre orice cu oricine fara frica de a fi inchis, exmatriculat din facultate, facut de rasul lumii. LIBERTATEA este cel mai de pret bun al omenirii. Si cine-l iubeste asa de mult pe Ceausescu, sa se duca dupa el.
5.1  RE: Daca il iubesc asa mult, sa se duca dupa el trimis de
(25 ian 2008, 15:00:29
va deranjeaza pe cei ce conduc ostilitatile tari si partidelor.si ce daca ai libertate.,si poti vorbi o stim cu toti vorbesti la bec nu te ia nimeni in seama.o sa mergem toti dupa el ca toti santem murirtori .dar ganditiva si la oameni de rand care nu au ce pene pe masa ,at-i scumpit alimentele gazul energia.etc.rusine
5.2  RE: Daca il iubesc asa mult, sa se duca dupa el trimis de
(25 ian 2008, 17:53:43
Tina, inainte de a posta cred ca ti-ar folosi cativa anisori de scoala. Poate asa o sa inveti ce inseamna "ostilitati", unde se foloseste cratima, etc. Expunerea nemultumirilor nu-ti permite si terfelirea limbii romane.
6.   Sa se duca dupa el dar repede trimis de
(25 ian 2008, 13:26:09
Total de acord cu REVOLUTIONARUL.Cei ce pling dupa acest nenorocit nu au fost detasati pe la canal ,sau in valea jiului si nu au stat pe la cozi pentru o bucata de piine.LIBERTATEA este cel mai de pret bun al omenirii
7.   Sunteti niste prosti trimis de
(25 ian 2008, 15:23:30
C E A U S E S C U a fost este si va ramane cel mai mare patriot al tuturor timpurilor.A fost poate frig ,a exagerat poate in unele privinte,dara scapat tara de datorii.Acum este mai rau ca atunci ,cu mari datorii,cozi sunt si acuma la medicamente, familii dezbinate ,cheltuieli mari la intretinere ,copii fara parinti plecati la munca in strinatate,saracie,dezordine ,nesimtire.Ce daca poti vorbi?Tine de foame ?Ce a facut Ceausescu au furat schizofrenicii de dupa 1989.CEAUSESCU VA REABILITAT SI VA FI CEL MAI MARE EROU AL TUTUROR TIMPURILOR.
7.1  RE: Sunteti niste prosti trimis de
(25 ian 2008, 21:03:18
Daca crezi ca un cismar ca el poate fi erou ,Ela tu sei una merda ,e poi andare a fare in culo.Rusine ,RESPECT pentru cei care vau ajutat sa fiti astazi liberi.
8.   Dreptate trimis de
(25 ian 2008, 16:49:42
atunci sopteai,te auzea partidul.acum racnesti nu te aude nimeni.sau invatat minte comunistii.lucreaza in colectiv,dar fara conducator suprem
9.   Ptr.membru utc si ela trimis de
(25 ian 2008, 17:18:43
aveti drepatate eu eram mica am prins doar 6 ani de comunism dar imi aduc aminte ca parintii meu aveau bani aveam de toate era o regula terminai scoala aveai un loc de munca te casatoreai aveai casa doar trebuia sa o platesti acuma termini scoala si te milogesti pe la unu sau altu sa te angajeze cu salariul minim pe economie termini facultatea si daca n-ai bani sa iti cumperi un post bun pe domeniu,vinzi ziare la bucovina ,la casa nici nu indraznim sa visam..... deci foamea ,frigul ciocolata amara de la rusi si salamul sarat .cozile la lapte paine si zahar, la butelii nu erau chiar atat de grave in comparatie cu ce se intampla acuma
10.   Perfecta dreptate trimis de
(25 ian 2008, 23:05:05
ELA ,ANCUTZA SIMEMBRU UTC au perfecta dreptate.Tinerii aveau un loc de munca,primeau case si aveau o familie.Astazi multi lucreaza in strainatate departe de cei dragi pentru nimic.Castiga acum mai multi bani decat in Romania dar nu-si dau seama ca peste ani s-ar putea sa regrete amarnic,cand se vor gandi sa se intoarca si sa vada ca fiii sau fiicele au luat-o pe cai gresite.Acuma este 100000000 de ori mai rau decat pe vremea lui CEAUSESCU.nemernicii l-au omorat ca sa distruga tara si sa se imbogateasca.Dar DUMNEZEU ARE GRIJA CA FIECARE SA PLATEASCA DUPA FAPTE.
11.   Nu mai inteleg nimic trimis de
(26 ian 2008, 09:45:48
D-le Bostaca, mi-am schimbat parerea, credeam ca daca coptati in randurile partidului d-voastra tineri aveti in fata un ideal mai democratic, dar daca plangeti dupa vremurile apuse, imi pun intrebarea, nu cumva ati facut si d-voastra parte din structurile de conducere a fostei societati? Asa ca idee, lasati tinerii sa gandeasca liber, nu le inbuibati capul cu tot felul de fantagorisme. Sa nu credeti ca imi place ce se intimpla in societatea noastra asa zisa capitalista, dar nici dupa vremurile apuse nici nu vreau sa-mi aduc aminte.
12.   Raposatul si ...regimul de dictatura trimis de
(26 ian 2008, 11:36:15
Regimul comunist,a fost adus la noi cu tancurile rusesti!Invata asta tinerii,azi la scoala-unde merg numai cu telefonul mobil-fara carti si fara caiete!??!Daca la rusi,comunismul,a duratsaptezeci si ceva ani,la noi-cum era sa reziste-A fost bun,numai ca doctrina-punerea in praqctica a acestei utopii,a dus la prabusirea lui-interesant-chiar cu ajutorul potentatilor -lui !se intreaba azi cineva-daca ar fi sa ne intoarcem la acel regim,potentatii actuali(fosti lideri de frunte-in comunism),mai sunt de acor cu asta?NU,NU si iar NU!Au strans,averi incomensurabile si daca s-ar restaura comunismul-prima masura,ar fi imediata confiscare a averilor lor si bagarea lor la zdup-unde intradevar -merita!America,n-a cunoscut comunismul,n-a avut razboaie pe teritoriul lor(exceptand razboiul-civil),are o democratie avansata-dar tot n-au rezolvat toate problemele societatii-impartindu-se in bogati si saraci!Egali cu totii am fost numai la inceputul comunei primitive si poate c-o sa fim pe o alta lume

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pere în aluat 4 porţii – 30 minute 4 pere200g aluat de foitaj1/2 pahar vin1/2 pahar apă4 bucăţi cuişoare1 baton scorţişoară1/2 linguriţă coajă de lămâie200g frişcă1 ou bătut1 linguriţă seminţe de coriandru Spălaţi perele,... Citeşte