Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 ian 2008 - Anul XIII, nr. 20 (3701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ordonanţa privind acordul Sanitas-Ministerul Sănătăţii ar putea fi aprobată în 30 ianuarie

Vineri, 25 Ianuarie 2008 (18:58:18)

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că ordonanţa de urgenţă care va cuprinde prevederile din acordul semnat, joi, între Sanitas şi ministrul Sănătăţii, ar trebui să fie aprobată în şedinţa Guvernului din 30 ianuarie.
  Potrivit ministrului, în documentul semnat cu sindicatele se regăsesc şi prevederi legate de creşterea cu 11 la sută a salarizării personalului din urgenţă şi acordarea unor sporuri de 50 la sută pentru muncă grea la unităţile de primiri urgenţe, ambulanţe şi SMURD, în condiţiile în care până acum sporul era de 20 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Nicolăescu a spus că în acordul semnat joi se găseşte şi salarizarea personalului din serviciile de urgenţă, de ambulanţă şi din SMURD.

"Este o creştere salarială importantă pentru sectorul de sănătate (...). Am încercat să aducem salarizarea personalului din aceste servicii la nivelul personalului care lucrează în UPU din spitalele clinice, unde salariul este mai mare decât în UPU din spitalele obişnuite", a afirmat ministrul.

Potrivit acestuia, ordonanţa "ar trebui să fie aprobată" în şedinţa de Guvern de miercuri, 30 ianuarie, pentru ca drepturile salariale aferente anului 2008 să înceapă cu luna ianuarie.

"Dacă ordonanţa se publică în această lună, atunci pot beneficia şi am făcut corecţia de rigoare", a declarat ministrul Sănătăţii.

Federaţia Sanitas a amânat declanşarea grevei generale până la sfârşitul lunii ianuarie, aşteptând aprobararea ordonanţei de urgenţă care va cuprinde prevederile din acordul semnat joi cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat preşedintele organizaţiei sindicale, Marius Petuc.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a fost prezent, joi, la Consiliul General al Federaţiei Sanitas şi a prezentat indicaliştilor o ofertă îmbunătăţită faţă de cea prezentată anterior, care cuprinde creşteri salariale de 11 la sută, din care şase la sută în aprilie şi cinci la sută din octombrie, a precizat Petcu.

În urma acestei oferte, majoritatea membrilor Sanitas au semnat acordul cu Ministerul Sănătăţii, urmând ca în şedina de Guvern de săptămâna viitoare să fie aprobată Ordonanţa de Urgenţă care va cuprinde atât aceste majorări, cât şi celelalte sporuri cerute de sindicalişti.

"În această săptămână, eu trebuie să mă asigur că tot ceea ce prevede acordul semnat azi (joi - n.r.) se va regăsi în proiectul de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului. Dacă până în data de 31 ianuarie proiectul nu va fi aprobat, sindicaliştii vor declanşa greva generală în sistem", a adăugat Marius Petcu.

El a ţinut să precizeze că Ordonanţa de Urgenţă trebuie aprobată în această lună pentru ca sanitarii să poată beneficia din 1 ianuarie de majorările salariale cerute şi de celelalte drepturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ordonanţa privind acordul Sanitas-Ministerul Sănătăţii ar putea fi aprobată în 30 ianuarie.
 Vizualizări articol: 1031 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ordonanţa privind acordul Sanitas-Ministerul Sănătăţii ar putea fi aprobată în 30 ianuarie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pere în aluat 4 porţii – 30 minute 4 pere200g aluat de foitaj1/2 pahar vin1/2 pahar apă4 bucăţi cuişoare1 baton scorţişoară1/2 linguriţă coajă de lămâie200g frişcă1 ou bătut1 linguriţă seminţe de coriandru Spălaţi perele,... Citeşte