Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 ian 2008 - Anul XIII, nr. 20 (3701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Leonard Orban: Cotele de emisii alocate României nu sunt o invitaţie la poluare

Vineri, 25 Ianuarie 2008 (15:22:23)


Comisarul european pentru Multilingvism, Leonard Orban, a declarat, vineri, că alocarea de către CE a unei cote mai mari de emisii poluante pentru România nu trebuie înţeleasă ca "o invitaţie la o dezvoltare pe baze poluante", ci ca pe o şansă pentru dezvoltare.
  "Există pe de altă parte un alt sistem. Există acele certificate privind emisiile cu efect de seră care pot fi tranzacţionate. Propunerea CE este ca aceste certificate să nu mai fie acordate de la sine, ci să facă obiectul unei licitaţii la nivelul întregii Uniuni Europene. Deci companiile din România vor intra în licitaţie cu celelalte companii din Uniunea Europeană pentru achiziţionarea acestor certificate. Dar vorbim despre un orizont undeva după 2013 şi este o chestiune care urmează să fie decisă de către Parlament şi Consiliu", a comentat Orban, întrebat dacă este posibil ca, în condiţiile în care pachetul privind schimbările climatice şi utilizarea resurselor energetice regenerabile alocă o cotă de emisii mai mare pentru România, acestea să poată fi vândute.

Orban a mai spus că nu există o legătură între faptul că România a dat în judecată Comisia Europeană şi alocarea unui spor de 19 la sută în ceea ce priveşte cotele de emisii în pachetul CE.

"Vreau să vă spun categoric că nu există niciun fel de legătură. Această creştere care a fost acordată României este aproape cea mai mare - este mai mare doar în cazul Bulgariei dar în termeni cantitativi este substanţial mai mare pentru România - şi este o dovadă a solidarităţii pe care o are Uniunea Europeană faţă de statele mai puţin dezvoltate", a explicat Orban.

Orban a mai spus că pachetul propus de CE miercuri nu trebuie înţeles în cazul României drept "o invitaţie la o dezvoltare pe baze poluante".

"Există un set întreg de măsuri pe care Comisia Europeană le-a propus, măsuri care urmează să fie discutate şi finalmente agreate atât de către Consiliu cât şi de către Parlamentul European, măsuri menite tocmai să preîntâmpine apariţia acestor procese care conduc la poluarea planetei. Tocmai din acest punct de vedere vreau să se înţeleagă posibilitatea care a fost oferită României de a-şi creşte emisiile ca un act de solidaritate al Uniunii Europene cu statele care sunt mai puţin dezvoltate din UE", a explicat Orban.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Leonard Orban: Cotele de emisii alocate României nu sunt o invitaţie la poluare .
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Leonard Orban: Cotele de emisii alocate României nu sunt o invitaţie la poluare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pere în aluat 4 porţii – 30 minute 4 pere200g aluat de foitaj1/2 pahar vin1/2 pahar apă4 bucăţi cuişoare1 baton scorţişoară1/2 linguriţă coajă de lămâie200g frişcă1 ou bătut1 linguriţă seminţe de coriandru Spălaţi perele,... Citeşte