Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 ian 2008 - Anul XIII, nr. 20 (3701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Nesimţire totală

Autoturism “înghiţit” de o groapă capcană la ieşirea din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inconştienţă şi nesimţire.  Un sucevean a fost la un pas de accident, după ce autoturismul Dacia cu care mergea spre Fălticeni a intrat cu botul într-o groapă imensă, adâncă de mai bine de un metru şi cam tot atâta de lată, lăsată nesemnalizată, pe marginea drumului.

Constantin Topârjan, profesor emerit de sport şi antrenor de lupte greco-romane, fost director al CSM Suceava, circula miercuri seara, în jurul orei 20, pe drumul european E85, spre Fălticeni, când a avut loc incidentul de pe urma căruia a scăpat teafăr, doar cu o sperietură pe cinste, dar şi cu maşina boţită.

“La scurt timp după ce am ieşit din Suceava, un tir care venea din faţă a intrat în depăşire, intrând pe banda pe care eram eu, încât, pentru a-l evita, am virat uşor la dreapta. Noroc că nu aveam viteză, că mă duceam cu totul în groapă. Ar fi fost o nenorocire”, povesteşte Constantin Topârjan, supărat că cei care sunt responsabili de drum, ori cei care au făcut acea groapă, nu s-au deranjat deloc să o şi semnalizeze.

“Sunt oameni bătrâni şi copii care circulă pe acolo. Mai ales seara, nu ai cum să vezi groapa, te duci în ea garantat. Şi când eram acolo, cu maşina în groapă, a trecut o bătrână care mi s-a plâns că şi ea a fost la un pas de a cădea, după ce s-a ferit de o maşină”, povesteşte antrenorul de lupte, care a fost nevoit să lase maşina cu botul în groapă, peste noapte, după ce nici Poliţia sau o firmă de tractări auto nu a venit să îl ajute.

 

Amenajări lipsă, ori făcute în bătaie de joc

Conform inspectorilor Primăriei Suceava, care s-au deplasat la locul incidentului, pentru a vedea de unde a apărut acel crater imens pe marginea drumului E85, cea mai mare parte din vină o au cei care au construit în zonă sedii de firmă şi locuinţe, fără a respecta autorizaţiile de urbanism emise, prin care ar fi trebuit să facă şi un sistem de colectare şi dirijare a apelor pluviale.

“Anul trecut am trimis avertizări celor care au construit imobile în zonă, pe partea dreaptă a drumului spre Fălticeni, să îşi amenajeze rigole şi canale de scurgere a apei, pentru că riscă să afecteze structura drumului. După cum se vede, prea puţini sunt cei care s-au conformat, pentru că doar unii au săpat şanţ, dar e inutil, câtă vreme nu are continuitate şi la ceilalţi, până la pod. Apa s-a tot adunat, mai ales după topirea zăpezilor, a băltit acolo şi a săpat acea groapă”, a declarat şeful Serviciului de reparaţii străzi, Ştefan Vasincu.

Cu siguranţă, de existenţa acelei gropi se mai fac vinovate şi alte persoane, câtă vreme tot pământul scos din acel crater imens era depozitat alături.

Ca primă măsură, ieri urma să fie semnalizată prezenţa gropii, pentru ca şi alţi şoferi sau pietoni să nu se prăbuşească în ea, urmând ca astăzi să fie trimisă acolo o echipă de la o firmă de reparaţii stradale, care să se ocupe de astuparea acesteia.

Dacă cei care s-au grăbit să îşi ridice în zona respectivă tot felul de sedii de firmă şi locuinţe nu vor binevoi să respecte legea şi să ia măsuri ca apa adunată de pe urma ploilor şi a zăpezilor topite să fie colectată şi transportată către o zonă sigură, drumul european E85, principala poartă de intrare în Suceava dinspre Iaşi, va reprezenta un pericol permanent, oricând, alte gropi, la fel de mari, ori chiar mai mari, putând apărea la orice oră din zi sau din noapte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autoturism “înghiţit” de o groapă capcană la ieşirea din Suceava.
 Vizualizări articol: 1247 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Autoturism “înghiţit” de o groapă capcană la ieşirea din Suceava2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   EUROPEANUL trimis de
(25 ian 2008, 12:11:42
D. E. SPRE HUMOR ,DUPA ILISESTI, O GROAPA ASEMANATOARE DE 1 M PE TOATA LATIMEA STRAZII !!! MI AM DISTRUS MASINA...PE CINE INTERESEAZA? CINE E RESPONSABIL SA SEMNALIZEZE? CINE SUPORTA COSTUL DISTRUGERII? TRAIM IN ROMANICA

2.   Singura solutie este sa nu platim TAXA DE DRUMURI trimis de
(25 ian 2008, 13:35:02
Asta-i !! Vedeti unde duce nesimtirea conducatorilor pe care i-ati ales?!

Singura solutie este sa nu platim TAXA DE DRUMURI proaste, ce zceti?
2.1  RE: Singura solutie este sa nu platim TAXA DE DRUMURI trimis de
(25 ian 2008, 14:29:01
Taxa oricum trebuie platita, pentru ca daca nu o platesti, te amendeaza. Sau mai grav, te trec ca dator la ei, apoi cand se strange o suma importanta te dau pe judecata. Cel mai bun lucru e sa nu-i mai votam. Vedeti cum ii cheama pe actualii edili si sa aveti grija sa nu-i mai votati. Eu de exemplu nu il mai votez pe Lungu. In orice partid s-ar duce el, eu nu voi vota cu acel partid.
3.   Gropi trimis de
(25 ian 2008, 14:58:44
Va contrazic domnilor forumisti. Dar dv. ce vreti, sa stea Dl. Lungu pe marginea drumului sa pazeasca gropile ? Chiar exagerati, fara temei. Sunt alte institutii vinovate de gropi, de drumuri proaste. Cum se intimpla ceva, primarul e de vina si sa nu-l votam. Sigur, fiecare voteaza pe cine doreste, dar nu asa trebuie privite lucrurile.
3.1  RE: Gropi trimis de
(25 ian 2008, 16:11:33
sa stea pe marginea drumului...sau sa trimita curvele din primarie ..care freaca buha si beau cafele si stau la chat pe net toata ziua....sa le trimita pe strada...Fu-++-i in gura...ca de asta il platim. Probabil esti o tiritura din aia cu fusta scurta si doi neuroni in cap...care lucreaza pe la primarie.
3.2  RE: Gropi trimis de
(25 ian 2008, 17:28:27
ce tot te legi de oameni de la primarie sa inveti si tu ca noi si dupa aia sa esi la inaintare.mai invata ,,,esti dus cu pluta
3.3  RE: Gropi trimis de
(25 ian 2008, 17:33:33
la cit de " gaurite" sunt panaramele alea de la primarie...lungu s-a obisnuit cu gaurile...ca are pe linga el o gramada de gaoaze.
3.4  RE: Gropi trimis de
(25 ian 2008, 17:37:13
marsh ma tiritura. ce dracu ati invatat voi ma leprelor?..v-as spune eu ce ati invatat cel mai bine...dar ma cenzureaza astia..si ma satur sa pun atatea puncte de suspensie. mai bine tine capul plecat...( pe sub birou) ca asta ati invatat mu==telor.
3.5  RE: Gropi trimis de
(25 ian 2008, 17:46:36
SE VEDE CIT DE MULT AI INVATAT.."si dupa aia sa esi la inaintare"!

HUUUU____FUSTA SCURTA MINTE PUTINA____
3.6  RE: Gropi trimis de
(25 ian 2008, 17:53:19
"ESIRE" LA PASCUT DOAMNELOR SI DOMNILOR..:)))))))))))))
4.   Pt. ilona trimis de
(25 ian 2008, 16:10:24
esti ruda

cu lungu nu vezi caci n-a facut nimic pt. suceava sa l voteze masa
4.1  RE: Pt. ilona trimis de
(26 ian 2008, 07:46:06
evident ca ilona e ruda cu lungu,toata primaria e ruda cu lungu si toata prefectura e ruda cu onofrei.hai la vot !!!!!!!!!!!!!!
5.   Pt.ilona trimis de
(25 ian 2008, 16:16:25
ia=ti-l pe lungu acasa sau poate esti chiar nevasta nu-l mai voteaza nici dracu sa se duca unde a dus mutu iapa
5.1  RE: Pt.ilona trimis de
(25 ian 2008, 16:23:16
PAI CRED CA DEJA IL ARE ACASA...CRED CA FUFA AIA E NEVASTA-SA.
6.   Pune mina pe lopata trimis de
(25 ian 2008, 16:16:45
RUSINE JEGOSILOR DE LA DRUMURI si REPARATII STRAZI. NUMAI CU SESIZARI SI CU HIRTII LUCRATI SI LUATI SALARII DE ZECI DE MILIOANE. PUNETI MINA PE LOPATA SI TRECETI LA MUNCA TRINTORILOR...SI FACETI TREABA PINA LA CAPAT. AR TREBUI ASTIA PAGUBITI SA VA RUPA SI VOUA CITE O MINA UN PICIOR SI APOI SA TRIMITA O SESIZARE LA SPITAL ..

TOPIRJANE...IA CITIVA BAIETI SI RUPELE CAPUL LA ASTIA..SI TRIMITE SESIZARILE LA NEVESTE..CUM CA NU MAI DAU PE ACASA O PERIOADA. CRED CA E SINGURA SOLUTIE..

BAFTA
7.   Vai suceava trimis de
(25 ian 2008, 17:04:30
primaria asteapta alegerile. Se preconinizeaza asfaltarea gh. doja ? Pietonii, in general copii circula pe carosabil. Vreti accidente sadicilor dion primarie.
7.1  RE: Vai suceava trimis de
(25 ian 2008, 17:32:31
ce tot aveti cu primaria voteaza pe cine vrei o sa vina un alt hot mai flamand si mai corupt,,,rabdare si tutun ps. vorbim noi peste un an .Sa auzim de bine.
7.2  RE: Vai suceava trimis de
(25 ian 2008, 17:41:04
au pus lungu internet si la portarul de la primarie?lol

8.   Se poate trimis de
(25 ian 2008, 17:19:46
Actiunile in justitie contra administratorului drumului se castiga. Ideea este sa fie fotografii cat mai relevante, in cazul acesta si cu articolul in ziar nu ar trebui sa fie probleme, marea problema e timpul pana la o hotarare definitiva ...
9.   Mafia e la putere trimis de
(25 ian 2008, 17:37:49
de vina sant cei ce au lucrat la drum sa-u drumuri ei sant obligati pri contract sa nu lase fel si fel de santuri sa-u gropi.dl. toparjan ar trebui sai dea in judecata pe respectivi care au facut lucrarea asa este normal.
9.1  RE: Mafia e la putere trimis de
(25 ian 2008, 17:50:46
AI SCRIS SI TU O FRAZA MAI " COND AUTO" SI AI RUPT LIMBA ROMANA IN DOUA . MAI BINE TRIMITE MESAJ VERBAL..HAHAHAHA...

ESTI BUN ORICUM..MAI SCRIE COMENTARII CIT MAI MULTE...MAI RIDEM SI NOI...
10.   Pt ilona trimis de
(25 ian 2008, 17:48:54
ti-o da lungu pe sub nas fa toanto, sunteti toti de rahat , provocati dioar indigestie cand aud de voi cei de la primarie, spital, politie, drumuri, veterinar mata , mata si tot neamu vostru . Nu sunteti buni de nimic, tre sa vina neamtu sa va-nvete fai TOANTO cu VARU tau lungu cu tot
11.   Pentru Ion Lungu trimis de
(26 ian 2008, 00:45:29
ar trebui ca domnul primar al municipiului suceava sa mearga o saptamana pe jos sa vada si el cum e sa te murdaresti de noroi sa te feresti de gropi si dupa aia sa se urce cu fundu in Skoda aia a lui Expirata si sa faca diferenta ca de fiecare data cand apare la SARA PE DEAL se lauda si iar se lauda cu inovatiile facute de el....nea Ioane auzi bre primadata fa strazile si dupa aia faci proiectele tale de milioane de euro da!daca mai iese asta primar vom avea strazi iara peste 1000 de ani si nici atunci ca doar vb aia:dupa ce se vede cu saci-n caruta uita de noi!rusine rusine si vb lui jiji bai zdrentelor care sunteti zdrente pe banii nostri facetzi voi ce vreti...ca va crap!
11.1  RE: Pentru Ion Lungu trimis de
(26 ian 2008, 01:13:09
pai nu ai vazut unde se duc banii? un milion de euro pentru concerte in fata casei de cultura cu poponarii aia de cintareti.
11.2  RE: Pentru Ion Lungu trimis de
(26 ian 2008, 09:06:57
sa faci si tu scoala ca noi si dupa ......Zdreanta este mata si familia ta mai uitate in jurul tau .nesimtitule,,,,
11.3  RE: Pentru Ion Lungu trimis de
(26 ian 2008, 14:48:10
ce scoala hahalerelor? sunteti toti niste repetenti cu pretentii.marh jigodie.
12.   ...domn prof trimis de
(26 ian 2008, 01:18:27
se pare ca d-l toparjan era cam afumat in momentul respectiv ( ca de obicei de altfel...)lol
12.1  RE: ...domn prof trimis de
(26 ian 2008, 01:23:53
ei..gino...si groapa e mare..looool N-ai vazut ce a zis matusha care l-a scos pe topirjan dintre fiarele contorsionate ale bolidului.." maica si eu era sa ma dau cu patinele in sus in groapa asta" lol
13.   Era treaz? trimis de
(26 ian 2008, 04:46:39
Era treaz Topi? ma-ndoiesc...
13.1  RE: Era treaz? trimis de
(26 ian 2008, 15:28:12
pai nu i-au dat sa sufle in bashica?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pere în aluat 4 porţii – 30 minute 4 pere200g aluat de foitaj1/2 pahar vin1/2 pahar apă4 bucăţi cuişoare1 baton scorţişoară1/2 linguriţă coajă de lămâie200g frişcă1 ou bătut1 linguriţă seminţe de coriandru Spălaţi perele,... Citeşte