Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 ian 2008 - Anul XIII, nr. 20 (3701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

În municipiul Suceava

Programul de reparaţii stradale

Click aici pentru VIDEO

Problema acestei săptămâni poate fi legată de întocmirea acestui grafic de reparare a străzilor din municipiul Suceava. Aşa cum am spus şi la începutul anului, şi atunci când am lucrat la fundamentarea bugetului, e evident că în municipiul Suceava sunt foarte multe străzi de reparat, pe lângă ce avem de reabilitat în urma lucrărilor de termoficare de anul trecut.

De aceea am avut ieri o discuţie cu directorul general al firmei de reparaţii stradale, cu care Primăria Suceava are contract – SC CF Iaşi Grup Colas, prin care am stabilit strategia pentru anul 2008. Noi am propus un grafic, de intervenire pe aproximativ 70 de străzi din municipiul Suceava, precum şi de reparare cu pavele, balastarea unor străzi care nu sunt asfaltate, dar nici nu pot fi asfaltate în perioada următoare, cât se va derula acest proiect de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, în cartierele Burdujeni Sat şi Iţcani.

Ne-am propus să facem covoare asfaltice pe 54 de străzi, cu o suprafaţă de 148.011 metri pătraţi. De asemenea, vom face plombări pe un număr de 13 străzi, pe o suprafaţă de 12.675 metri pătraţi şi va fi reparată cu pavele o suprafaţă de 21.600 metri pătraţi de trotuare. Aici avem foarte multe solicitări, se ştie că sunt necirculabile trotuarele din cartierul Obcini, precum Corneliu Coposu, Gavril Tudoraş, de asemenea, cele din zona centrală – Mihai Viteazu, Mihai Eminescu şi Nicolae Bălcescu, dar şi cele de pe bulevardul George Enescu.

Am stabilit împreună cu directorul firmei de construcţii SC CF Grup Colas Iaşi să demarăm aceste lucrări din luna martie, iar până când se va stabiliza vremea, vom începe lucrările de pavelare.

Aceste lucrări de reparaţii sunt condiţionate şi de creionarea graficului de lucrări la proiectul ISPA şi la cel de reabilitare termică. Ne dorim ca acolo unde intervenim, fie că este vorba de apă potabilă, canalizare sau de termoficare, să putem finaliza cât mai repede, după care să reparăm strada definitiv, gospodăreşte.

Evident că sunt multe solicitări în municipiu, fiecare vrea să-şi asfalteze strada lui, lucru corect şi normal până la un punct, dar eu zic că s-au făcut progrese în aceşti aproape patru ani de mandat. Cu ce alocăm şi în acest an, vom depăşi suma de 10 milioane de euro.

S-au făcut eforturi, sigur vor mai trebui multe milioane de euro în municipiul Suceava pentru a finaliza repararea străzilor, dar toate trebuie făcute într-o logică şi trebuie să le facem în primul rând de bună calitate.

Sunt optimist şi cred că în următorii ani Suceava ar putea avea reparate străzile în proporţie de 100%, dar suntem condiţionaţi de finalizarea lucrărilor de reabilitare a reţelelor de apă, canalizare şi termoficare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programul de reparaţii stradale.
 Vizualizări articol: 9430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Programul de reparaţii stradale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai are tupeul sa comenteze nesimtitul !!! trimis de
(26 ian 2008, 15:10:37
Ba, nu mai fi optimist...M-ai auzit ?... o sa faco un ****. .. Din cauza ta merg cu cizmestraight face

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pere în aluat 4 porţii – 30 minute 4 pere200g aluat de foitaj1/2 pahar vin1/2 pahar apă4 bucăţi cuişoare1 baton scorţişoară1/2 linguriţă coajă de lămâie200g frişcă1 ou bătut1 linguriţă seminţe de coriandru Spălaţi perele,... Citeşte