Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 ian 2008 - Anul XIII, nr. 20 (3701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cum se prepară şi la ce foloseşte tinctura de propolis?

Propolisul poate fi folosit ca atare, ca guma de mestecat (saliva umană fiind una din puţinele substanţe care îl solubilizează), sub forma extractului moale de propolis înglobat în miere, obţinându-se mierea propolizată şi folosit la prepararea diferitelor unguente.

Ce-a mai eficientă metodă de administrare a propolisului rămâne, totuşi, tinctura de propolis: La 100 ml alcool de peste 80° se adaugă 20 g propolis. Alcoolul amestecat cu propolis se introduce într‑un vas, se încălzeşte la 30‑35°C şi se amestecă bine. Această procedură se repetă zilnic, timp de o săptămână, apoi se lasă preparatul la decantat şi se alege lichidul curat.

Folosind acelaşi dozaj, procedeul poate fi simplificat. Singura diferenţă este că, fără încălzire, propolisul se pisează şi se lasă la macerat timp de 14 zile.

În urma experienţelor clinice şi de laborator s-a dovedit că tinctura de propolis este foarte folositoare în vindecarea tuturor bolilor interne infecţioase (30 picături/zi, într-un pahar cu apă călduţă), combaterea tulburărilor de menopauză (10 picături pe zi, timp de un an), vindecarea inflamărilor prostatei (30 picături/zi), rinichilor şi ficatului (de două ori pe zi, câte 40 de picături; se repetă până la vindecare), în tratarea TBC‑ului pulmonar (de trei ori/zi câte 30 de picături, completate cu inhalaţii – la 1/4 litru apă fierbinte se adaugă 100 picături de tinctură – de două ori pe săptămână), combaterea enteritelor, parazitozelor intestinale, durerilor de stomac şi tratarea ulcerului gastro-duodenal (40 picături puse în 100 ml lapte cald, remediu consumat zilnic, pe stomacul gol).

La toate afecţiunile pielii, în special la bătături şi cheratite, răni vechi, arsuri şi micoze, locurile bolnave se pot vindeca sută la sută prin tamponare cu tinctură de propolis, aceasta având acţiune cicatrizantă, ajutând la formarea noilor ţesuturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum se prepară şi la ce foloseşte tinctura de propolis?.
 Vizualizări articol: 14156 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Cum se prepară şi la ce foloseşte tinctura de propolis?5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pere în aluat 4 porţii – 30 minute 4 pere200g aluat de foitaj1/2 pahar vin1/2 pahar apă4 bucăţi cuişoare1 baton scorţişoară1/2 linguriţă coajă de lămâie200g frişcă1 ou bătut1 linguriţă seminţe de coriandru Spălaţi perele,... Citeşte