Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 ian 2008 - Anul XIII, nr. 20 (3701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu anunţă dezbatere publică despre "atenţiile" oferite de pacienţi medicilor

Vineri, 25 Ianuarie 2008 (19:01:10)

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că se studiază mai multe posibilităţi de reducere a plăţilor informale din sistemul sanitar, urmând să se organizeze şi o dezbatere publică în acest sens.
  Ministrul a spus că din luna iunie va fi elaborat un document care să fie supus dezbaterii publice şi de-abia apoi, dacă va fi cazul, se va trece la legiferare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu cred că în acest moment în România există o formă agreată a legalizării şpăgii pentru medici. În acest moment, există mai multe studii pe care le facem, dintre care unul l-am început cu Banca Mondială şi este finalizat. Acum ne fac o propunere de plan de acţiune pentru reducerea - noi le spunem - plăţilor informale. De asemenea, am început din toamnă şi se finalizează în iunie, un alt studiu pe care-l avem cu Guvernul Marii Britanii, tot pe reducerea plăţilor informale", a spus Nicolăescu.

Ministrul a arătat că mai are la minister propunerea Colegiului Medicilor şi "o poziţie foarte tranşantă şi foarte dură" a Amnesty International, care respinge cu toată hotărârea legalizarea şpăgii şi a mitei.

"Ne-am propus ca până în luna iunie să culegem toate aceste propuneri, toate aceste variante care ar putea fi luate în considerare şi, sub o formă centralizată, să le facem un document care să fie supus dezbaterii publice. Ce va ieşi din dezbaterea publică va trebui să fie un act normativ, care să ne spună dacă trecem pe legalizarea totală, legalizarea parţială sau pe alte variante de lucru", a anunţat Nicolăescu.

Ministrul a spus că nu crede că ar trebui să se vorbească în acest moment despre agreatul sau nu al şpăgii şi că până la urmă aceasta ţine de mentalitate, aspect la care trebuie lucrat şi nu se schimbă într-un an, ci într-o perioadă mult mai lungă.

Întrebat ce înţelege prin "plăţi informale", ministrul le-a definit drept "sumă de bani care este în afara asigurărilor pe care le plătesc cetăţenii, nu în afara actului medical, tot pentru actul medical".

El a susţinut că şi înainte, şi după 1989 se mergea la medic cu diverse cadouri, dar "asta e viaţa".

În opinia ministrului, este greu de spus dacă este bine sau rău când cineva duce un cadou medicului când iese din spital, dar grav este când se condiţionează actul medical de plata unei sume de bani sau a unei atenţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu anunţă dezbatere publică despre "atenţiile" oferite de pacienţi medicilor.
 Vizualizări articol: 969 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu anunţă dezbatere publică despre "atenţiile" oferite de pacienţi medicilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pere în aluat 4 porţii – 30 minute 4 pere200g aluat de foitaj1/2 pahar vin1/2 pahar apă4 bucăţi cuişoare1 baton scorţişoară1/2 linguriţă coajă de lămâie200g frişcă1 ou bătut1 linguriţă seminţe de coriandru Spălaţi perele,... Citeşte