Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 ian 2008 - Anul XIII, nr. 20 (3701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Ludovic Orban, nevinovat în cazul accidentului în care a fost implicat

Vineri, 25 Ianuarie 2008 (13:45:19)

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a fost găsit nevinovat în dosarul privind accidentul pe care l-a produs în luna decembrie a anului trecut şi care s-ar fi soldat cu rănirea unei fete, instrumentat de Parchetul instanţei supreme, au informat, vineri, surse judiciare.
  Potrivit sursei citate, procurorul de caz Dan Marian Foitoş, de la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ar fi dat în dosar rezoluţie de neîncepere a urmăririi penale a lui Orban. Procurorul ar fi avut în vedere rezultatul expertizei medico-legale la care a fost supusă presupusa victimă a ministrului.

Rezoluţia procurorului urmează să fie verificată de către şeful acestuia, care trebuie să confirme soluţia dată în urma cercetărilor.

Ludovic Orban nu a fost la audieri în cursul acestei săptămâni, deşi ar fi fost citat telefonic pentru a-şi prezenta punctul de vedere cu privire la incidentul din decembrie, când ar fi accidentat o tânără bucureştencă, pe Şoseaua Cotroceni.

Sursa citată a adăugat că Ludovic Orban nu are calitate de învinuit sau de inculpat în acest dosar, ci de făptuitor.

Presupusa victimă nu a depus vreo plângere penală împotriva lui Orban. Tatăl fetei a declarat presei, de mai multe ori, că fata sa a căzut pe scări, înainte de incidentul în care a fost implicat ministrul, acesta fiind motivul micilor zgârieturi pe care le are.

"Fiica mea mi-a spus că a alunecat cu zece minute înainte de a face Ludovic Orban accident. Fata a spus că s-a accidentat în urma căzăturii. Am declarat că nu am nicio implicaţie cu accidentul", a declarat Gavril Todean. El a adăugat că fiica sa a suferit o contuzie uşoară la mână.

Bărbatul a mai spus că îl ştie pe Orban de la televizor şi a negat că ar fi primit bani de la acesta.

Mai întâi, fata a fost audiată acasă, iar tatăl acesteia la sediul Biroului Poliţiei Rutiere a Capitalei. Ulterior, bărbatul a fost audiat şi la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ocazie cu care a declarat că şi-a dus fiica la Institutul Naţional de Medicină Legală, fără să facă alte precizări.

În lipsa vreunei plângeri, dosarul a fost deschis după ce Parchetul s-a autosesizat, după imaginile filmate de trecători şi apărute ulterior în media.

După mediatizarea acestui caz, Orban a declarat de mai multe ori că nu a accidentat-o pe fată şi că nu are de gând să îşi dea demisia din funcţie.

În acest caz au fost audiate mai multe presoane.

Raportul Institutului Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" arată că persoana supusă examinării nu era grav rănită. Potrivit documentului medico-legal în cazul Simonei Marilena Todean, "leziunile traumatice constatate la examenul obiectiv medico-legal nu au caracteristicile unui impact cu un autovehicul, în sensul evidenţierii unor leziuni a căror formă şi dimensiuni să corespundă unui relief al aulovehicolului sau amprentei pneurilor''.

La data examinării medico-legale, Simona Marilena Todean avea leziuni traumatice superficiale (echimoze). Este vorba despre echimoză cot drept şi faţă laterală genunchi drept şi echimoze faţa anterioară ambii genunchi, potrivit raportului.

"Leziunile traumatice, precum şi micul hematom localizat parietal dreapta constatat cu ocazia examinării din data de 16 decembrie 2007, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Grigore Alexandrescu» prin topografia (situate pe aceeaşi parte a corpului) şi morfologia lor pledează pentru producerea acestora prin cădere auto sau heteropropulsată (a căzut singură sau a fost împinsă - n.red.), cu trei-patru zile anterior examinării medico-legale şi necesită două-trei zile îngrijiri medicale de la data producerii.

Echimoze faţa anterioară ambii genunchi s-au putut produce cu una-două zile anterior examinării medico-legale prin lovire cu sau de corpuri dure şi nu au neceasitat zile de îngrijire medicală.

Dată fiind existenţa leziunilor produse în zile diferite, producerea lor nu poate fi explicată printr-un singur eveniment traumatic.

Concuzia raportului indică faptul că leziunile traumatice constatate la examenul obiectiv medico-legal nu au caracteristicile unui impact cu un autovehicul. Nu există leziuni a căror formă şi dimensiuni să corespundă unui urmelor unui autovehicul sau amprenta pneurilor", se precizează în documentul trimis Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Ludovic Orban, nevinovat în cazul accidentului în care a fost implicat.
 Vizualizări articol: 604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Ludovic Orban, nevinovat în cazul accidentului în care a fost implicat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pere în aluat 4 porţii – 30 minute 4 pere200g aluat de foitaj1/2 pahar vin1/2 pahar apă4 bucăţi cuişoare1 baton scorţişoară1/2 linguriţă coajă de lămâie200g frişcă1 ou bătut1 linguriţă seminţe de coriandru Spălaţi perele,... Citeşte