Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 ian 2008 - Anul XIII, nr. 20 (3701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apel pentru morţi

Morga, la uşa Prefecturii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şefa Serviciului de Medicină Legală Suceava, dr. Lăcrămioara Bălan, a solicitat sprijinul prefectului de Suceava, Orest Onofrei, pentru a-i convinge pe primarii de oraşe să reabiliteze morgile care funcţionează pe lângă spitalele municipale şi orăşeneşti.

Dr. Bălan i-a prezentat prefectului un raport privind necesarul de reparaţii şi dotări pentru funcţionarea „în condiţii minime” a morgilor existente.

Conform raportului, trei din cele şapte morgi din judeţ funcţionează într-un spaţiu total impropriu şi ar trebui mutate.

De exemplu, la Câmpulung Moldovenesc trebuie gresie, faianţă, racordarea mesei de necropsie la apă curentă şi canalizare, uşi, buncăr pentru deşeurile din spital care acum se aruncă în încăperile destinate morgii, ventilaţie şi igienizare.

La Vatra Dornei, Gura Humorului şi Fălticeni morga ar trebui mutată în alte spaţii, dar dacă acest lucru nu este posibil, dr. Bălan solicită măcar investiţii minime pentru funcţionare în condiţii decente.

La Gura Humorului cele două camere în care se face necropsia cadavrelor sunt amplasate la 2 metri de un bloc de locuinţe.

Aceleaşi solicitări vizavi de dotări sunt şi pentru Siret şi Rădăuţi, iar pentru morga Spitalului de Urgenţă Suceava şefa medicilor legişti cere ca masa de necropsie să fie racordată la apă curentă şi canalizare şi amenajarea spaţiului repartizat personalului medical de la Serviciul de Medicină Legală care deserveşte spitalul.

 

Necropsii în curţile oamenilor

Dr. Lăcrămioara Bălan spune că dacă primarii ar fi convinşi să facă aceste investiţii, care nu sunt foarte mari, medicii legişti ar putea lucra în condiţii decente şi nu ar mai fi obligaţi să facă necropsii prin curţile sau grădinile oamenilor, pe mese improvizate, uneori chiar sub ochii familiei celui decedat.

„Imagini cu modul în care lucrăm au ajuns, prin intermediul televiziunilor, dincolo de graniţele ţării. Este ruşinos pentru noi, este ruşinos pentru un stat membru al Uniunii Europene”, ne-a spus medicul.

Prefectul Orest Onofrei a asigurat-o pe şefa legiştilor suceveni de sprijinul său şi a promis că va face demersuri pe lângă primarii celor şapte oraşe.

Serviciul de Medicină Legală este independent şi nu are nici o legătură de subordonare cu spitalele sau administraţiile locale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Morga, la uşa Prefecturii.
 Vizualizări articol: 1462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Morga, la uşa Prefecturii3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pere în aluat 4 porţii – 30 minute 4 pere200g aluat de foitaj1/2 pahar vin1/2 pahar apă4 bucăţi cuişoare1 baton scorţişoară1/2 linguriţă coajă de lămâie200g frişcă1 ou bătut1 linguriţă seminţe de coriandru Spălaţi perele,... Citeşte