Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 ian 2008 - Anul XIII, nr. 20 (3701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Leonard Orban: Nu exclud ca anumite semnale de alarmă să fie trase în raportul CE privind justiţia

Vineri, 25 Ianuarie 2008 (15:21:30)

Comisarul european pentru Multilingvism, Leonard Orban, a declarat,, vineri că raportul pe tema justiţiei care va fi prezentat săptămâna viitoare de către CE ar putea trage "anumite semnale de alarmă", dar a adăugat că vor fi prezentate mai degrabă fapte decât concluzii.
  Întrebat în legătură cu raportul interimar privind justiţia, pe care CE urmează să îl prezinte săptămâna viitoare, la Bruxelles, Orban a refuzat să anticipeze conţinutul acestuia, reamintind însă că documentul va fi unul "de tip factual".

"În special vom vedea cel mai probabil în acest raport mai degrabă prezentate fapte şi mai puţin trase concluzii cu privire la diferitele evoluţii", a apreciat Orban.

"Pe de altă parte, desigur nu exclud ca anumite semnale de alarmă să fie trase în cadrul acestui raport. Este foarte important de înţeles că sunt anumite condiţionalităţi care au fost asumate de către partea română, pentru a fi îndeplinite într-un oarecare orizont de timp, iar Comisia Europeană va judeca şi va prezenta acest raport în funcţie de cele patru condiţionalităţi, de modul în care sunt îndeplinite aceste condiţionalităţi", a spus comisarul european.

El a ţinut să sublinieze că CE nu va face judecăţi cu privire la evoluţiile privind viaţa politică a României.

Întrebat dacă poate face vreo recomandare autorităţilor române până la raportul final pe tema justiţiei, Orban a răspuns: "Da, o să le recomand după ce o să fie adoptat raportul".

"Vreau să mă înţelegeţi foarte bine, sunt nişte reguli foarte stricte pe care eu le respect în totalitate. Iar regulile acestea presupun să nu anticipezi în niciun fel o decizie care urmează să fie luată în câteva zile. Atâta timp cât nu este luată decizia şi documentul nu este final, nu se comentează asupra documentului", a spus Orban.

El a oferit un exemplu din luna noiembrie, când CE a adoptat pachetul privind extinderea Uniunii Europene. "Cu o zi înainte de acest pachet, au apărut ştiri în ziar că există nişte paragrafe acolo referitoare la faptul că România şi Bulgaria trebuie să continue lupta împotriva corupţiei şi să facă eforturi susţinute. Şi ştirea a apărut în mai multe ziare europene şi a fost preluată inclusiv de către presa română. A doua zi, raportul a apărut fără niciun fel de paragraf referitor la România şi Bulgaria, ceea ce era normal pentru că era un pachet care avea legătură cu statele care au perspectivă de aderare la Uniune, dar nu cu statele membre".

"Este un exemplu ca să înţelegeţi foarte bine că inclusiv până în ultimul moment există posibilitatea de a se face modificări, de a se face schimbări în text", a adăugat Orban.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Leonard Orban: Nu exclud ca anumite semnale de alarmă să fie trase în raportul CE privind justiţia .
 Vizualizări articol: 543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Leonard Orban: Nu exclud ca anumite semnale de alarmă să fie trase în raportul CE privind justiţia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pere în aluat 4 porţii – 30 minute 4 pere200g aluat de foitaj1/2 pahar vin1/2 pahar apă4 bucăţi cuişoare1 baton scorţişoară1/2 linguriţă coajă de lămâie200g frişcă1 ou bătut1 linguriţă seminţe de coriandru Spălaţi perele,... Citeşte