Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 apr 2012 - Anul XVII, nr. 77 (4982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatorii jurişti propun plenului numirea lui Horia Georgescu şi a lui Bogdan Stan la şefia ANI

Luni, 2 Aprilie 2012 (16:11:46)

Comisia juridică a Senatului, întrunită în cvorum de lucru, a decis, luni, cu unanimitate de voturi, să propună plenului numirea lui Horia Georgescu ca preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate şi a lui Bogdan Stan ca vicepreşedinte al Agenţiei.

La şedinţa în care au fost audiaţi Horia Georgescu şi Bogdan Stan au participat, din partea opoziţiei, Toni Greblă, Ioan Chelaru, Adrian Ţuţuianu (PSD).

În cadrul audierii, Horia Georgescu s-a pronunţat pentru introducerea unui singur grad de jurisdicţie în materia conflictului de interese şi a incompatibilităţilor.

El vorbit despre necesitatea îmbunătăţirii şi consolidării jurisprudenţei şi concentrarea pe zone de risc, pe zona fondurilor europene şi a conflictului de interese, precum şi a simplificării procedurii de depunere a declaraţiei de avere şi a celei de interese.

Bogdan Stan a spus că unul dintre obiectivele sale va fi îmbunătăţirea în ansamblu a procedurii specifice de evaluare pe care agenţia o desfăşoară. El a menţionat că acest lucru se va realiza prin îmbunătăţirea procedurilor de lucru, simplificarea acestora, precum şi a procedurii de depunere a declaraţilor de avere. El a mai arătat că acest lucru se va realiza prin introducerea formularelor electronice lşi a semnăturii electronice.

Stan a remarcat faptul că jurisprudenţa este "cel puţin oscilantă" în ceea ce priveşte conflictele de interese.

La sfârşitul audierii, preşedintele Comisiei, Toni Greblă, a constat că nu există obiecţiuni cu privire la modul în care a fost organizat şi s-a desfăşurat concursul pentru fucţia de preşedinte şi vicepreşedinte al ANI.

Senatorii urmează să îşi dea votul luni după-amiază pentru numirea în funcţie a lui Horia Georgescu şi Bogdan Stan, pentru un mandat de patru ani la conducerea ANI.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, că priorităţile coaliţiei în plan legislativ la Senat sunt validarea conducerii ANI şi a unui nou membru în CSM, precum şi proiectul de lege care vizează punerea în aplicare a Codului de procedură civilă.

"Avem la Senat următoarele priorităţi: validarea conducerii ANI, care reprezintă un obiectiv fundamental pentru România, pentru o instituţie fundamentală a statului nostru de drept şi de aceea am căzut astăzi de acord în coaliţie ca acest demers să fie făcut astăzi, cât mai repede cu putinţă, pentru a nu expira termenul limită pentru validarea acestei conduceri, întrucât pentru noi, pentru coaliţie, pentru România, este vital ca România să îndeplinească toate condiţionalităţile în Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe justiţie, să asigurăm în continuare funcţionarea unei instituţii extrem de importante, repet cea care verifică averile demnitarilor şi a fost un subiect pe care l-am discutat", a explicat Boc.

Plenul Senatului urmează să îi valideze, în această săptămână, pe Horia Georgescu ca preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) şi pe Bogdan Stan ca vicepreşedinte al instituţiei, după ce aceştia au câştigat concursul organizat de CNI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorii jurişti propun plenului numirea lui Horia Georgescu şi a lui Bogdan Stan la şefia ANI.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatorii jurişti propun plenului numirea lui Horia Georgescu şi a lui Bogdan Stan la şefia ANI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei