Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 apr 2012 - Anul XVII, nr. 77 (4982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu anunţă moţiune simplă la Senat, pe tema deciziilor Guvernului privind resursele naturale

Luni, 2 Aprilie 2012 (16:10:50)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a anunţat, luni, după şedinţa Biroului Permanent Central, că opoziţia ia în calcul depunerea unei moţiune simple, cel mai probabil la Senat, pe tema modului în care Guvernul înţelege să abordeze resursele naturale ale ţării.

"PNL îşi exprimă indignarea faţă de modul în care prim-ministrul României şi Guvernul României înţeleg să abordeze şi să decidă o temă de asemenea importanţă şi cu asemenea consecinţe cum este tema resurselor naturale ale acestei ţări", a spus Crin Antonescu.

El a anunţat că, întrucât opoziţia a anunţat deja o moţiune de cenzură pe tema Universităţii de la Târgu-Mureş, care va fi depusă şi dezbătută după Paşti, pe tema resurselor naturale va fi depusă o moţiune simplă, cel mai probabil la Senat.

"Cerem premierului să dea explicaţii publice complete şi pertinente asupra deciziilor pe care le-a luat", a mai declarat Antonescu.

Preşedintele liberal a ţinut să precizeze că nu se discută conţinutul sau oportunitatea deciziilor luate în cazul cuprului, Transelectrica sau în cazul gazelor de şist, deşi "sunt foarte multe semne de întrebare şi sub acest aspect".

"Ceea ce este strigător la cer şi absolut inacceptabil pentru orice ţară democratică, şi în orice caz pentru PNL, este că asemenea decizii, cu importanţă strategică, legată de patrimoniul naţional şi cu consecinţă asupra interesului naţional în domeniul economic, să fie luate într-o totată lipsă de transparenţă", a menţionat Antonescu.

El a reproşat Executivului că nu a existat o consultare şi o discuţie publică pe acest subiect, şi nici măcar o informare oficială a opiniei publice în legătură cu decizii ale Guvernului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu anunţă moţiune simplă la Senat, pe tema deciziilor Guvernului privind resursele naturale.
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu anunţă moţiune simplă la Senat, pe tema deciziilor Guvernului privind resursele naturale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei