Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 apr 2012 - Anul XVII, nr. 77 (4982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul finlandez al Afacerilor Europene face o vizită în România

Luni, 2 Aprilie 2012 (14:46:28)

Ministrul finlandez pentru Afaceri Europene şi Comerţ Exterior, Alexander Stubb, va face, marţi, o vizită în România, la invitaţia ministrului de Externe, Cristian Diaconescu, oficialul de la Helsinki având de asemenea programate întrevederi cu Leonard Orban şi Lucian Bode.

Potrivit MAE, în cadrul convorbirilor, cei doi demnitari vor trece în revistă stadiul relaţiei bilaterale precum şi o serie de teme de interes comun aflate pe agenda europeană, cum ar fi consolidarea guvernanţei economice, negocierile privind Perspectiva Financiară Multianuală a UE 2014 – 2020, procesul de extindere al Uniunii, dezvoltările din Vecinătatea Estică, strategia cadru europeană pentru persoanele aparţinând minorităţii roma.

Cei doi vor discuta, de asemenea, aspecte legate atât de extinderea spaţiului Schengen cu România şi Bulgaria, cât şi de propunerile de consolidare al acestuia.

În cadrul vizitei, ministrul finlandez va mai avea convorbiri cu Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene, precum şi cu Lucian Bode, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Finlanda se alăturase, la începutul anului 2011, Olandei, pronunţându-se împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Ulterior, în 14 noiembrie 2011, ministrul Alexander Stubb a anunţat că autorităţile de la Helsinki sunt de acord cu o soluţie de compromis care să permită aderarea etapizată a României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu a avut, la 4 februarie, o întâlnire bilaterală cu Alexander Stubb, care i-a spus că va susţine formalizarea susţinerii aderării la Schengen de către Guvernul de la Helsinki, care ar putea lua o decizie în acest sens la finele lunii februarie.

"Am avut o întâlnire cu ministrul finlandez al Afacerilor Europene, Alexander Stubb. Am discutat şi poziţia Finlandei privind aderarea la Spaţiul Schengen. El a spus că Finlanda în continuare va susţine varianta franco-germană cu primirea în două etape în cursul acestui an, dar o decizie finală se va lua în Guvernul finlandez la sfârşitul lunii februarie. Din perspectiva Ministerului finlandez al Afacerilor Europene această soluţie va fi promovată", a declarat atunci Diaconescu pentru MEDIAFAX.

El a adăugat însă că "rămâne ca şi celelalte evaluări care vor fi făcute şi în legătură cu MCV să fie avute în vedere".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul finlandez al Afacerilor Europene face o vizită în România.
 Vizualizări articol: 557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul finlandez al Afacerilor Europene face o vizită în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei