Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 apr 2012 - Anul XVII, nr. 77 (4982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvern: Anumite primării au dificultăţi de plată mai mari din cauza relaţiei mai puţin bune cu CJ

Luni, 2 Aprilie 2012 (17:27:54)

Fondurile către autorităţile locale nu vor fi alocate pe criterii politice, dar anumite primării au dificultăţi de plată mai mari din cauza relaţiei mai puţin bune cu consiliile judeţene, iar Guvernul încearcă să compenseze acest decalaj, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

"Nu există nicio intenţie de a face discriminări pe bază de culoare politică, dar trebuie spus un lucru: anumite primării care au relaţii mai puţin bune cu consiliile judeţene sunt într-o dificultate de plată mai mare şi de multe ori aceste dificultăţi vin şi pe linie politică. Prin această relaţie între consiliul judeţean şi primărie se creează un decalaj de interes şi încercăm să compensăm de multe ori acest decalaj care se simte la centru şi pare să nu se fi resimţit la amplitudinea corectă sau adecvată la nivelul administraţiei locale judeţene", a spus purtătorul de cuvânt al Executivului.

Săptămâna trecută, după disputele din coaliţie privind alocarea acestor fonduri către primării, liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că există 25 de consilii judeţene conduse de opoziţie în care primarii PDL nu au primit niciun ban şi care ar trebui să beneficieze de alocări.

"Poziţia asta că «eu nu fac cadouri electorale, că eu îmi iau ministru de finanţe care iarăşi e independent şi noi ne gândim la binele ţării şi nu ne interesează» are o contribuţie în reacţiile pe care le au liderii de partid", a spus Preda, vorbind astfel şi despre problemele apărute în cadrul PDL.

Luni dimineaţa, Guvernul a anunţat că premierul Mihai Răzvan Ungureanu a convins coaliţia ca fondurile către administraţiile publice să fie alocate pe baza a două principii, respectiv pentru proiecte europene în derulare care necesită cofinanţare şi pentru achitarea arieratelor.

"Primul-ministru a reuşit să convingă liderii coaliţiei să aloce fonduri către administraţiile publice locale pe baza a două principii, adică pentru proiectele europene care necesită cofinanţare şi sunt în derulare, respectiv pentru achitarea datoriilor restante, aşa numitele arierate. Centralizarea solicitărilor va fi făcută de prefecţi, aceştia o vor trimite către Ministerul Administraţiei şi Internelor, iar ministrul Gabriel Berca o va prezenta premierului. Vreau să mai subliniez faptul că alocările de fonduri vor fi efectuate fără a se ţine cont de culoare politică", a spus Suciu.

O primă listă a alocărilor de fonduri către primării va fi discutată în şedinţa de marţi a Guvernului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvern: Anumite primării au dificultăţi de plată mai mari din cauza relaţiei mai puţin bune cu CJ.
 Vizualizări articol: 609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvern: Anumite primării au dificultăţi de plată mai mari din cauza relaţiei mai puţin bune cu CJ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei