Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 apr 2012 - Anul XVII, nr. 77 (4982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Baconschi: Preda să facă amendă onorabilă dacă socoteşte PDL un partid în care merită să rămâi

Luni, 2 Aprilie 2012 (16:07:23)

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a declarat, luni, că europarlamentarul Cristian Preda va trebui să facă "amendă onorabilă" dacă socoteşte că PDL este un partid politic în care merită să rămâi.

"Ajutat fiind în continuu de partid în cariera sa politică, s-a situat pe poziţii hipercritice, mai critice faţă de PDL decât faţă de actuala opoziţie, USL", a comentat Baconschi.

El a spus că nu este de acord cu excluderile. "S-a propus excluderea, însă nu este operaţională. Va trebui, cred, să facă amendă onorabilă (n.red.: recunoaştere în public a unei greşeli proprii) domnul Cristian Preda dacă socoteşte că PDL este un partid politic în care merită să rămâi. nu cred că este o decizie definitivă", a mai zis el, adăugând că nu a apucat încă să discute cu eurodeputatul.

În ceea ce priveşte declaraţiile lui Toader Paleologu, care a spus că de multe ori s-a zis în partid "Băga-mi-aş în intelectuali", Baconschi a spus: "Cred că a fost o licenţă politică. Nu s-a discutat aşa".

Excluderea europarlamentarului Cristian Preda din PDL a fost aprobată, luni, de conducerea partidului, au declarat pentru MEDIAFAX surse din conducerea partidului.

Conform surselor citate, decizia a fost luată cu 30 de voturi "pentru" şi două voturi "împotrivă".

Hotărârea finală urmează să fie luată de Consiliul Naţional de Coordonare al PDL.

Vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu a confirmat, luni, decizia BPN al PDL privind excluderea lui Cristian Preda din partid, precizând că el a votat împotrivă şi că de multe ori s-a spus în partid "Băga-mi-aş în intelectuali".

Deputatul PDL Silviu Prigoană declara, luni, pentru MEDIAFAX că a cerut în scris BPN al PDL excluderea din partid a lui Cristian Preda, pe motiv că acesta nu se mai regăseşte în PDL, date fiind afirmaţiile denigratoare la adresa lui Emil Boc şi a candidatului la Primăria Capitalei.

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, luni, că ea consideră de doi ani de zile că atitudinea europarlamentarului Cristian Preda trebuie sancţionată, precizând că ea nu va propune excluderea acestuia din partid, dar că, dacă se va propune acest lucru, ea va vota "pentru".

Europarlamentarul PDL Cristian Preda anunţă pe blog că la Primaria Capitalei va alege un independent, pe Nicuşor Dan, iar în rest, la locale îi va susţine pe toţi candidaţii PDL, el întrebându-se dacă, în aceste condiţii, se situează în afara organizaţiei de Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Baconschi: Preda să facă amendă onorabilă dacă socoteşte PDL un partid în care merită să rămâi.
 Vizualizări articol: 425 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Baconschi: Preda să facă amendă onorabilă dacă socoteşte PDL un partid în care merită să rămâi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei