Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 apr 2012 - Anul XVII, nr. 77 (4982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deputatul Mihail Boldea rămâne în arest

Luni, 2 Aprilie 2012 (21:09:29)

Deputatul Mihail Boldea rămâne în arest, după ce completul de cinci judecători al instanţei supreme i-a respins, luni, ca nefondat recursul faţă de arestarea preventivă pentru 30 de zile în dosarul în care este acuzat de înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Decizia completului de cinci judecători al instanţei supreme este definitivă, astfel că deputatul Mihail Boldea va fi cercetat în continuare în arest preventiv.

Deputatul Mihail Boldea le-a cerut judecătorilor să nu-l trimită înapoi "în celula aia de patru metri pătraţi", alături de "un asasin, un proxenet şi un traficant de droguri".

Mihail Boldea a spus, în depoziţia finală, că nu s-a sustras anchetei, că putea să nu se mai întoarcă niciodată în România, dar că, în semn de bună-credinţă, după aflarea veştii că este urmărit penal, a căutat imediat o cale să revină în ţară pentru a participa la ancheta procurorilor.

"Vă spun sincer că nu am cunoscut caracterul excepţional al măsurii arestării decât când am fost dus într-o boxă de trei metri pătraţi. Vă jur, nu am încercat să mă sustrag actelor de urmărire penală şi declarat cu toată răspunderea că ştiam toate procedurile privind acest demers. De la avizul care trebuie cerut la Camera Deputaţilor şi până la aducerea mea în faţa instanţei. Eu am zis că vreau să vin şi dacă vroiam puteam să nu mă întorc. Care este culpa mea? Nu am spus niciodată nimănui să nu declare nimic şi ca avocat le-am dat un sfat juridic, şi anume acela de a se prevala la dreptul de tăcere. În acest dosar sunt judecaţi prietenii şi clienţii mei. Vă implor! Nu mă terminaţi fizic, nu mă trimiteţi în arestul ăla. Stăm patru inşi într-o celulă de patru metri pătraţi. Eu, un asasin, un traficant de droguri şi un proxenet. Vă implor! Nu mă trimiteţi în boxa aia din nou. M-a făcut presa terci, aveam apă caldă o dată pe săptămână, nu sunt un criminal sau asasin", şi-a încheiat Boldea declaraţia finală.

La rândul lor, avocaţii le-au spus judecătorilor că din probele dosarului nu ar rezulta pericolul social de care vorbesc procurorii. Totodată, avocaţii au arătat că Boldea trebuia ascultat în Camera Deputaţilor, aceasta fiind o cerinţă imperativă a normelor penale în vigoare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, la 22 martie, emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Mihail Boldea, pentru 30 de zile, judecătorii instanţei supreme admiţând propunerea procurorilor DIICOT, care au invocat printre temeiuri şi faptul că parlamentarul se sustrage urmăririi penale.

Deputatul Mihail Boldea a fost adus în România în 27 martie, mandatul de arestare preventivă emis în 22 martie fiind confirmat atunci de instanţa supremă.

Decizia instanţei supreme de arestare preventivă a fost contestată de Boldea la completul de cinci judecători al instanţei supreme, care i-a respins recursul.

Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), sunt date şi indicii rezonabile în legătură cu participaţia penală a deputatului Mihail Boldea, în perioada 2006 - 2011, în obţinerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea în eroare a unor persoane, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare ale unor imobile, ascunzând situaţia juridică reală a acestora ori existenţei unor convenţii comerciale în ceea ce priveşte bunurile.

Pentru obţinerea foloaselor materiale injuste, în perioada 2006 - 2008, deputatul Boldea ar fi constituit un grup infracţional organizat împreună cu Mihaela Cristina Bolboceanu - avocat în cadrul Baroului Galaţi, Aurica Maria Luchiniuc - membru în cadrul Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Galaţi şi fost subprefect al judeţului Galaţi, Elena Petrea - secretar în cadrul Cabinetului Individual de Avocatură "Boldea Mihail" şi Tănase Petrică.

Mihail Boldea a falsificat documente pentru a intra în posesia a nouă imobile din Galaţi, a cerut unor gălăţeni care l-au ajutat în campania electorală să găsească martori mincinoşi, de condiţie modestă, tip "boschetar" sau alcoolici, pentru procesele civile în care erau folosiţi falşi proprietari.

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă a deputatului Boldea, înscrisurile false erau folosite în vederea obţinerii, în mod fraudulos, a dreptului de proprietate asupra unui număr de nouă imobile din municipiul Galaţi.

În acest dosar au mai fost arestaţi preventiv Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatură al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vrânceanu, Sava Lucian Mirică, Carmen Mirică, Ştefan Lazăr şi Aura Luchiniuc. Avocata Mihaela Bolboceanu a primit interdicţie de a părăsi localitatea.

Procurorii DIICOT Galaţi au început urmărirea penală şi împotriva lui George Ştefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, şi a tatălui acestuia, Gheorghe Boldea, pentru spălare de bani. Anchetatorii spun că Mihail Boldea, în urmă cu o lună, şi-a vândut casa în care locuia tatălui său şi i-a donat trei apartamente lui Ştefan Boldea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Mihail Boldea rămâne în arest.
 Vizualizări articol: 776 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Mihail Boldea rămâne în arest0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei