Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 apr 2012 - Anul XVII, nr. 77 (4982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boldea: Consilierul Radu Gheorghe este cel mai mare cămătar al Galaţiului necondamnat

Luni, 2 Aprilie 2012 (18:23:42)

Mihail Boldea a spus luni, la instanţa supremă, că asupra lui s-au făcut presiuni fizice şi psihice de către acoliţi ai consilierului PDL Radu Gheorghe, în legătură cu unul din imobilele pentru care este cercetat de DIICOT, arătând că Gheorghe "este cel mai mare cămătar al Galaţiului necondamnat".

Deputatul Mihail Boldea a declarat, la completul de cinci judecători al instanţei supreme care judecă recursul faţă de arestarea lui preventivă pentru 30 de zile, că în cazul unuia dintre imobilele pentru care este anchetat, respectiv cel din strada Ovidiu din Galaţi, a fost supus la presiuni fizice şi psihice de către bodyguarzii lui Radu Gheorghe.

Boldea a spus că "Radu Gheorghe este cel mai mare cămătar al Galaţiului, necondamnat până în prezent". "El este consilier PD", a precizat Boldea, care a arătat că Radu Gheorghe dorea să cumpere imobilul respectiv.

Mihail Boldea a arătat că problemele au apărut când Radu Gheorghe a fost nemulţumit de faptul că la întâlnirea la care trebuia să se discute vânzarea imobilului nu a apărut proprietarul de drept prevăzut în acte, ci o altă persoană.

Boldea a adăugat că ulterior situaţia a escaladat şi că, după primele discuţii de la notariat, consilierul l-a chemat într-o noapte la Clubul Didina, unde două dintre persoanele implicate în tranzacţie, Marcel Radu şi încă o persoană, "erau bătuţi de gorilele lui Gheorghe".

"Acolo s-au exercitat presiuni fizice şi psihice pentru a spune dacă am fost implicat şi eu în vânzarea acelui imobil şi cine este în spatele nostru. Persoanele pe care le-au bătut atunci au zis că nu ştiau nimic", a declarat Boldea în sala de judecată.

În continuarea declaraţiei sale, Mihail Boldea a spus că nu a fost niciodată într-o relaţie de concubinaj cu Cristina Bolboceanu şi că aceasta nu i-a fost decât avocată stagiară la birou.

Completul de cinci judecători al instanţei supreme judecă recursul lui Mihail Boldea - adus în ţară în 27 martie din Kenya la scurt timp după ce acuzaţi în acelaşi dosar au fost reţinuţi de procurorii DIICOT - faţă de arestarea lui preventivă pentru 30 de zile.

În 22 martie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Mihail Boldea, pentru 30 de zile, judecătorii instanţei supreme admiţând propunerea procurorilor DIICOT, care au invocat printre temeiuri şi faptul că parlamentarul se sustrage urmăririi penale.

Deputatul Mihail Boldea a fost adus în România în 27 martie, mandatul de arestare preventivă emis în 22 martie fiind confirmat atunci de instanţa supremă.

Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), sunt date şi indicii rezonabile în legătură cu participaţia penală a deputatului Mihail Boldea, în perioada 2006 - 2011, în obţinerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea în eroare a unor persoane, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare ale unor imobile, ascunzând situaţia juridică reală a acestora ori existenţei unor convenţii comerciale în ceea ce priveşte bunurile.

Pentru obţinerea foloaselor materiale injuste, în perioada 2006 - 2008, deputatul Boldea ar fi constituit un grup infracţional organizat împreună cu Mihaela Cristina Bolboceanu - avocat în cadrul Baroului Galaţi, Aurica Maria Luchiniuc - membru în cadrul Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Galaţi şi fost subprefect al judeţului Galaţi, Elena Petrea - secretar în cadrul Cabinetului Individual de Avocatură "Boldea Mihail" şi Tănase Petrică.

Mihail Boldea a falsificat documente pentru a intra în posesia a nouă imobile din Galaţi, a cerut unor gălăţeni care l-au ajutat în campania electorală să găsească martori mincinoşi, de condiţie modestă, tip "boschetar" sau alcoolici, pentru procesele civile în care erau folosiţi falşi proprietari.

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă a deputatului Boldea, înscrisurile false erau folosite în vederea obţinerii, în mod fraudulos, a dreptului de proprietate asupra unui număr de nouă imobile din municipiul Galaţi.

Potrivit procurorilor, cu ajutorul interpuşilor, Mihail Boldea a reuşit să vândă un apartament din strada Ovidiu, din Galaţi, cu 39.000 de euro, în a cărui posesie a intrat cu complicitatea Auricăi Luchiniuc, arbitru din cadrul Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Galaţi.

Apartament trebuia să intre în posesia statului, după ce proprietarul acestuia a murit şi nu existau moştenitori care să revendice proprietatea asupra imobilului.

În acest caz, Mihail Boldea apare ca avocat al unei persoane, în realitate un interpus, care susţinea că a întocmit un antecontract de vânzare-cumpărare a imobilului cu persoana decedată, care dovedeşte că apartamentul a fost cumpărat cu 20.000 de dolari încă din timpul vieţii acesteia, contractul propriu-zis urmând a fi semnat în data de 1 iunie 2005.

Potrivit procurorilor, în cuprinsul antecontractului a fost înscris în mod expres că deducerea eventualelor litigii se va face în faţa unui arbitru unic din cadrul Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Galaţi.

Astfel, Mihail Boldea a reprezentat în faţa acestei instituţii interesele pretinsului cumpărător a imobilului, iar o stagiară a acestuia, Cristina Ghezea, pe cele ale vânzătorului decedat, care a cerut "admiterea acţiunii formulate de reclamant, având în vedere că cele învederate de acesta sunt reale".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boldea: Consilierul Radu Gheorghe este cel mai mare cămătar al Galaţiului necondamnat.
 Vizualizări articol: 566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boldea: Consilierul Radu Gheorghe este cel mai mare cămătar al Galaţiului necondamnat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei