Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 apr 2012 - Anul XVII, nr. 77 (4982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ilie Sârbu: Sper ca în zilele următoare să avem o majoritate confortabilă în Senat

Luni, 2 Aprilie 2012 (16:08:39)

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, şi-a declarat speranţa, luni, că opoziţia va ajunge să aibă "o majoritate confortabilă" în Senat în zilele următoare, lăsând să se înţeleagă că ar mai exista parlamentari ai puterii care ar urma să treacă la USL.

"Eu sper ca în zilele următoare, poate chiar săptămâna viitoare, să avem totuşi o majoritate confortabilă", a spus social-democratul.

Întrebat dacă există şi alţi senatori din partea puterii care ar putea să treacă la USL, Sârbu a răspuns că la acest lucru s-a referit, dar că preferă să fie mai rezervat în declaraţii, deoarece a mai păţit-o de câteva ori când a anunţat demisii şi ele nu s-au mai materializat.

Întrebat despre situaţia la care s-a ajuns în Senat, ca puterea şi opoziţia să aibă acelaşi număr de senatori, el a recunoscut că Mircea Geoană "ar fi cel care înclină balanţa".

"Sigur că dânsul ne-a spus (...) că el va rămâne alături de opoziţie, va vota împotriva actualei puteri, pe care a considerat-o în diverse feluri şi moduri cât a fost în PSD", a arătat senatorul.

Întrebat dacă a avut o discuţie cu Geoană în ultima perioadă, Ilie Sârbu a răspuns: "Nu. Nu cred că e cazul".

Şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, după şedinţa Biroului Permanent Central, că este posibil ca săptămâna aceasta opoziţia să câştige majoritatea în Senat, astfel că, în momentul în care această majoritate va fi consacrată, se va renunţa la boicotul parlamentar în camera respectivă.

"Este foarte posibil ca în cursul acestei săptămâni opoziţia actuală să aibă o majoritate efectivă şi eficientă în Senatului României", a spus Crin Antonescu.

El a precizat că, în momentul în care această majoritate "va fi consacrată ca atare", opoziţia îşi va relua activitatea în Camera respectivă.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a anunţat, luni, că senatorul PDL Iosif Secăşan şi-a dat demisia din Partidul Democrat Liberal şi s-a înscris în PNL, menţionând însă că acesta nu îşi va anunţa gestul în plen în această zi pentru că nu a putut ajunge în Bucureşti.

"Dacă domnul Geoană va fi consecvent, şi cred că va fi, pentru că a spus că va vota alături de opoziție, iată că opoziția are 67 la 66", a ţinut să sublinieze Haşotti.

El a adăugat că Senatul nu va rămâne blocat cât timp "opoziţia are cel puţin teoretic majoritate".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ilie Sârbu: Sper ca în zilele următoare să avem o majoritate confortabilă în Senat.
 Vizualizări articol: 627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ilie Sârbu: Sper ca în zilele următoare să avem o majoritate confortabilă în Senat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei