Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 apr 2012 - Anul XVII, nr. 77 (4982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatul a votat legea de ratificare a Acordului de asociere UE-Serbia

Luni, 2 Aprilie 2012 (19:28:33)

Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de stabilizare şi de asociere între Comunităţile Europene şi Statale Membre ale acestora, pe de o parte, şi Republica Serbia, pe de altă parte, semnat la Luxemburg la 29 aprilie 2008, a fost votat, luni, de Senat.

La propunerea preşedintelui Comisiei pentru politică externă, Titus Corlăţean, plenul Senatului a decis ca ratificarea să fie însoţită de textul unei declaraţii a Parlamentului României.

Corlăţean a subliniat că acestă declaraţie reprezintă o clauză asiguratorie cu privire la ce va urma. "Guvernul României, partenerii europeni care vor fi semnalaţi, inclusiv prin difuzarea acestei declaraţii de către depozitar, să fie extrem de atenţi şi implicaţi de o manieră europeană în asigurarea conformităţii Serbiei cu criteriile politice, începând cu conservarea dreptului la conservarea şi afirmarea identității naţionale a cetăţenilor sârbi de origine română", a menţionat senatorul PSD.

La rândul său, ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a spus că există determinarea ca, dincolo de aspectele politice, să se găsească pârghiile şi mecanismele în aşa fel încât România să urmărească modul în care criteriile politice care s-au aplicat în România se aplică tuturor statelor candidate pentru respectarea unor valori şi standarde.

El a anunţat că este de acord cu varianta unei declaraţii interpretative care să facă parte din instrumentul de ratificare al acordului de asociere.

În cadrul dezbaterilor, senatorul PDL Viorel Badea a precizat că, în calitate de reprezentant în Parlamentul României al românilor din Serbia, nu a văzut niciun fel de îmbunătățire a tratamentului acordat etnicilor români din această ţară, el adăugând că în ultima săptămâna au existat episoade care l-au făcut să fie extrem de îngrijorat.

El a arătat că membrii Comisiei pentru românii de pretutindeni au dat un aviz negativ pentru acest acord de stabilizare, pentru a da un semnal partenerilor României că doresc ca românii din Serbia să se poată bucura de limba română în şcoală şi biserică.

Tot în şedinţa de luni, Senatul a adoptat, în prezenţa ambasadorului Republicii Moldova, Iulie Reniţă, proiectul de lege privind ratificarea celui de-al doilea Protocol Adiţional între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova, semnat la Bucureşti la 10 august 2011 şi la Chişinău la 16 august 2011, la Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la Bucureşti, la 27 aprilie 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul a votat legea de ratificare a Acordului de asociere UE-Serbia.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatul a votat legea de ratificare a Acordului de asociere UE-Serbia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei